Miért kell a gyakorló anyukáknak az első gyermekes kismamákat ijesztgetni?
A kérdéshez hozzátartozik, hogy most várom az első babánkat, 25 hetes pocakos vagyok. Egy-egy nőrokontól eltekintve, minden anyuka ismerős nekiveselkedett, hogy a szülésének véresebbnél véresebb részletét megossza velem, elmondja, hogy a szülés maga földi pokol, ne is reménykedjek, hogy könnyen megúszom. Egyszóval készüljek fel a valóságos földi pokolra. Másodsorban azzal jönnek, hogyha majd megszületik a gyerek, az még nagyobb pokol lesz, mert csak a gond lesz vele, sírni fog, nyűgös lesz, állandóan baja lesz, ne is reménykedjek a pihenés semmiféle formájában, enni és élni se lesz időm. És akkor ha nagyobb lesz, csak több gond lesz, és majd ha elindul, a derekam leszakad miatta.
Én viszont nem akarom elhinni, hogy ennyire borzalmas lenne a gyerekvállalás. Persze, nem egyszerű az élet, de mégsem halt ki az emberiség és kétlem, hogy a gyereknevelés maga a földi pokol és kínszenvedés lenne. Miért kell ilyen negatívan hozzáállni a dologhoz és lelombozni másokat? No, meg elültetni a zabszemet az ember lányának hátsójában, hogy az a 9 hónap egy merő rettegés legyen?
Én például teljesen jól, boldogan élem meg a várandóságom, imádom a kislányunkat. Nem értem, ezt mások miért akarják elrontani.
Azért van benne némi igazság. Legalábbis vannak szerencsétlenebb anyukák akiknek kijutott a "jóból". Pl nekem a terhességem probléma mentes volt. A szülés viszont... hát megszenvedtem. Fájt is borzalmasan, meg sokáig is tartott. Na ezek után kaptam a kezembe egy kislányt aki hasfájós lett és 3 hónapon keresztül csak sírt. De komolyan. És én is sírtam vele együtt, mert nem tudtam rajta segíteni. Teljesen magam alatt voltam a kudarctól. Időm nem volt semmire... Már két éves, túléltük mi is, de még mindig nagyon hisztis, nyűgös, sírós. Természetesen rengeteg boldog pillanatunk is van, de nem csak ebből áll a gyereknevelés.
Nem is tudom, hogy ezek után hogy mertünk belevágni a második baba tervezgetésébe... Eddig amúgy nagyon jól alakulnak a dolgok, de nem szeretném elszólni magam.
Még azt hozzátenném, hogy ha a legrosszabbra készülsz fel, akkor csak öröm lesz, ha pozitívan csalódsz!
Viszont, ha egy szavukat sem hiszed és rózsaszín szemüvegen át látod a világot, akkor lehet, hogy nagyot fogsz nézni. De természetesen az is lehet, hogy minden rózsaszín is lesz! Ezt nem lehet előre kiszámítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!