Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortuszhoz eleg a nő beleegye...

Abortuszhoz eleg a nő beleegyezése vagy aki teherbe ejti annak is kell?

Figyelt kérdés
Abban az esetben ha nem házaspár két ember es a abortuszt akar a nő ahhoz kell a férfi irasos belegyezese?
2013. ápr. 28. 20:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem kell a férfi beleegyezése.
2013. ápr. 28. 20:18
 2/18 anonim ***** válasza:
Tudnia sem kell róla. Ha úgy érzed, akár meg sem kell mondanod neki.
2013. ápr. 28. 20:20
 3/18 anonim ***** válasza:
Csak a no beleegyezese kell. Magyarorszagon -halistennek- az abortusz kerdeseben valo dontes a no joga, fuggeltlenul attol, hogy hazas e vagy sem.
2013. ápr. 28. 20:21
 4/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ :)
2013. ápr. 28. 20:31
 5/18 anonim ***** válasza:
29%
Sajnos nem amit baromi igazságtalan. Egy nő apává tehet egy férfit akarata ellenére, míg egy férfi nem tehet anyává a nő akarata ellenére.
2013. ápr. 28. 21:23
 6/18 anonim ***** válasza:
Rengeteg hely van a világon,ahol nőket akaratuk ellenére tesznek anyává.
2013. ápr. 28. 22:53
 7/18 anonim ***** válasza:
48%
5! Tegyen ellene! Húzzon gumit, akar kettőt is, ha nem akar gyereket. Felnőtt emerkent tisztában kell hogy legyen vele, hogy ha szexelni, esély van a gyerekre is. De elég nagy baromság lenne a nőt kényszeríteni abortuszra, vagy a terhesseg megtartására, a férfinak ez semmi, nem öt multik, nem neki kell feldolgoznia a veszteséget es viselni az esetleges következményeket, vagy végig szenvedni egy nehéz terhességet es a szülést, aztán ejszakazni, stb. Neki mindkét esetben max anyagi hátránya keletkezik. Senki nem kötelezi másra. Nagyon jó, hog nem szólhat bele a döntésbe.
2013. ápr. 29. 06:10
 8/18 anonim ***** válasza:

Kérező, nem kell, akkor sem, ha házasok.

Emellett nem értek egyet (az utolsó mondat kivételével) a #7-es - szerintem egyoldalú, feminista - válasszal, természetesen a férfit is érinti, természetesen a férfinak is fel kell dolgoznia a helyzetet, és természetesen a világon semmi értelme a szexnek, ha a "nagy szent biztonság" nevében kiheréljük belőle az élvezeteket... akkor inkább másik nőt kell keresni, aki nem úgy fogja fel a szexet, hogy "én hagyom magam, de legalább a másiknak se legyen jó", hanem a kölcsönös testi örömszerzés a célja.

Emellett én is azt gondolom, hogy természetes, hogy a saját teste és méhe felett a nő rendelkezik, inkább azt kellene megoldani jogtechnikailag, hogy ha azonos intervallumon belül a férfi a terhesség vállalásával szemben nyilatkozik, és a nő ennek tudatában mégis vállalja, akkor a férfit ne lehessen jogilag semmire se kötelezni - és kész.

2013. ápr. 29. 08:21
 9/18 anonim ***** válasza:

8! Azért az érdekelne , hogy a átlag férfinak, amelyik nem akar gyereket es abortuszra biztatja a nőt, mit kell rajta feldolgozni. Az is érdekelne, hogy annak mit kell feldolgozni, aki nagy ívben lexarja az általa létrejött terhessegnel született gyermeket. Nyilván van olyan is, akit melyen érint, de a nagy átlag egy nem kívánt terhessegnel nem ezt mutatja. Szerinted joga kellene hogy legyen beleszólni? Te viselned a következményeket? Teszem azt azt mondja, o nem akar abortuszt, a nő koteles megtartani a terhességet. Szules utan - vág me előtte - meg lelép. Vág köteleznek akkor a gyermeknevelesre, az együtt élesre? Abortusz eseten járna mondjuk pszichoterapiara a nővel, hog az képes legyen feldolgozni a veszteséget? Egy esetleges szövődmény miatti meddőseg eseten mit csinálna a ferfi azzá a tudattal, hogy miatta nem lehet a nőnek gyereke?

Nem, nincs joga senki másnak dönteni erről, csak a terhes nőnek. Persze normalis párkapcsolatban az ember megbeszéli, D akko is csak a saját döntése kell, o legyen.

Ha ettől feminista vagyok, hat legyen.

2013. ápr. 29. 08:40
 10/18 anonim ***** válasza:
#9, Nem kell találgatni, leírtam, hogy szerintem mi lenne kb. igazságos megoldás.
2013. ápr. 29. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!