Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortuszhoz kell a férj...

Abortuszhoz kell a férj beleegyezése?

Figyelt kérdés
2012. júl. 10. 17:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Nem.
2012. júl. 10. 17:15
 2/17 anonim ***** válasza:
74%
Nem, és a szüléshez sem kell.
2012. júl. 10. 17:25
 3/17 anonim válasza:
72%
Nem kell.
2012. júl. 10. 17:28
 4/17 anonim ***** válasza:
Nem kell!
2012. júl. 10. 19:44
 5/17 anonim ***** válasza:

Azért azt elég furcsának találom, hogy ennyire egyöntetűek a válaszok. Miért csak a nő dönthet, nem ugyanúgy a férjnek a gyereke is. Szerintem azért mert a nő hordja ki, és szüli meg, attól kellene hogy legyen beleszólása a férfinak is. Nőként így gondolom.

Sokan szokták mondani, hogy ...jajj de kifogja kihordani meg megszülni stb... Azért annyira nem kell hanyattesni magunktól... persze tudom, hogy vannak súlyos esetek, meg a szülés sem könnyű, de azért abszurdumnak tartom, h csak a nő döntsön.

2012. júl. 12. 07:55
 6/17 anonim ***** válasza:
70%

"Azért azt elég furcsának találom, hogy ennyire egyöntetűek a válaszok" - kedves előző, ez talán azért lehet, mert a törvény meglehetősen egyértelmű ebben a tekintetben: nem kell a férj beleegyezése, és kész.

Én (férfiként) különben nem ezt találom sérelmesnek, hanem azt, hogy a megtartáshoz sem kell... pedig az ugye hosszútávú kötelezettséget ró a férfira. És akkor igazándiból itt szoktak előkerülni a "de a nő egészsége, az ő lelke, az ő teste" stb érvek - pedig hát a 12. héten belüli abortusz halálozása 1:63 000, a kihordott terhességé és szülésé anyai szempontból meg 1:10 000-15 000 körüli... ergo azzal, hogy valaki a terhesség kihordására és megszülésére kötelezne egy nőt, 5x akkora eséllyel teszi ki annak, hogy belehal, mint ha abortuszra kötelezné...

Emellett persze azt gondolom, hogy egyikre sem köteleznék egy nőt se, egy olyan szabályozást viszont tökéletesen el tudnék képzelni, hogy a férfi is nyilatkozhat mondjuk 10 héten belükl, hogy vállalja-e a gyereket, és ha nem, és a nő ennek tudatában hordja ki és szüli meg a terhességét, akkor ebben a férfinak semmi joga, semmi köze, és semmi kötelessége nem lenne. Ha viszont a nő ennek tudatában az AB mellett dönt, akkor járna neki a férfitól az abortusz összes költsége, úgy megjelenítve a közös felelősségvállalást, hogy a nő veti alá magát a beavatkozásnak, a férfi meg fizet. Szerintem ez így elég korrekt lenne...

2012. júl. 12. 09:24
 7/17 anonim ***** válasza:
Kedves 5-ös valaszolo, mielött lepontoznal, azon gondolkodjal el legy szives, h miert kene abortuszhoz vagy szüleshez pl egy olyan ferfi beleegyezese, aki rosszul huzta fel a gumit, vagy aki eröszakoskodott, vagy aki reszeg volt es figyelmetlen, es meg sorolhatnam. Nem csak idealis parkapcsolatokban foganhat baba! Azert ezt ne felejtsd el. Ha van egy fiatal, leha, felelötlen, eröszakos, stb ferfi akkor igenis a nö döntese es felelössege 100%-ban, h megtartja-e a gyereket vagy sem.
2012. júl. 12. 10:50
 8/17 anonim ***** válasza:
Kedves Előző válaszoló, én a kérdésen gondolkoztam el, ahol férj van írva, aki nem csupán egy férfi, hanem társ, akinek szerintem igen is lehetne abba beleszólása, hogy a gyereke éljen-e vagy sem. Azt tudom, hogy az erőszakos meg hasonló cselekmények máshova tartoznak, de itt férjről volt szó.
2012. júl. 12. 16:34
 9/17 anonim ***** válasza:
Valóban...
2012. júl. 12. 16:40
 10/17 anonim ***** válasza:
Kedves 8-as, és azt honnan tudod, hogy a férj, illetve az embrió biológiai apja ugyanaz-e? És ha nem? Akkor a férjnek legyen szerinted beleszólása, vagy az apának?
2012. júl. 12. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!