Ti hogy mondtátok meg a családtagjaitoknak, hogy ne menjenek mindennap látogatni?
Vasárnapra voltam kiìrva, de még semmi jele annak, h szülnék..
Többször szòba került màr a làtogatás téma, de eddig nem nagyon foglalkoztam vele..
Tegnap viszont belegondoltam, illetve párom is megjegyezte, h nem nagyon örül, h főleg az első hetekbe odajárkàl mindenki..
Ő családjàbòl nem fognak olyan sokan jönni max anyja, de az se reggeltől estig.. Viszont én csalàdombòl fognak jönni jòpáran.. Itt van eleve anyum, akivel nincs semmi gondunk, csak én azért félek, h kb reggeltől estig ott lesz.. Nővéremről ne is beszéljünk, aki tegnap bejelentette, h annyit fog odajàrkàlni, h megfogom unni, meg h majd ő fogja megfürdetni picit, meg egész nap dajkàlja stb..
Alapjàrat ezekkel nem is lenne gond, de az időtartam az sok..
Félek, h nem fogok tudni eléggé összeszokni picivel mivel mindig ott lesz valaki.. Azt is tudom, h pàrom be fog sokkalni, azt meg nem szeretném ha ő küldené el őket.. Első egy hétbe itthon lesz velünk, akkor azért fogja zavarni, utàna meg azért, mert tuti h mindig lesz ott vki amikor hazaér a munkàbòl.
Bocsi ha hosszù lett, de nem tudtam màsnak elmondani.
Nemtudom, h mondjam meg nekik, h nem kell minden nap fél napokat ott lenni, ùgy h ne bântsak meg senkit..
Egyrészt örülök, h lesz segìtségem, de màsrészt màr most soknak érzem, h ìgy bejelentette mki, h milyen sokat fognak jönni.
Azért az első heteket inkàbb párommal és babàval szeretném tölteni, mert màr előre làtom, h jön mki és csak a tanàcsokat fogja osztogatni...
Anyumat szìvesen làtom, mert ő is segìteni jönne.. Nekem csak anyòs meg tesòm meg párom tesòja lenne sok.. Mert ismerve őket, ha egyszerre lesznek ott, tuti, h összevesznének azon, h épp melyiküknél legyen a baba.. Azért ezt nem szeretném, de tudom, h milyenek főleg anyòs.. Meg majd beleszòl mindenbe, amit nagyon nem szeretek.. Màr múltkor is osztotta az észt, h kit engedjek oda babalàtogatòba meg kit ne.. Oo
az a baj vele, h már van 2 unokàja, és nekik ő a mindenük, mivel másik nagymamàk nem foglalkoznak velük.. Itt meg nem tudja sztem elviselni, h én anyum sokat fog foglalkozni picivel, és h most én szemembe nem ő lesz a no1 nagyi..
Nem irigyellek, nálunk ugyanez a probléma... Ugyan a szülésig még elvileg van 9 hetünk, de már most azon vitatkozunk férjemmel, hogy ki mennyi időre, mikor jöjjön. Nálunk az én családommal van a gond, nem úgy segítenek, ahogy azt mi igényelnénk, úgyhogy egy csomó feszültség van - közben meg állandóan jönnének.
Azért érzem nagyon nehéznek, mert első baba, fogalmunk sincs, mennyi segítségre lesz valójában szükségünk. De van még idő, szerintem apránként adagolom nekik, hogy felkészüljenek, nem igényeljük minden nap, hogy jöjjenek. Inkább akkor jöjjenek, ha hívjuk őket. (Úgy látom, hogy nekik van igazán igényük arra, hogy segítsenek, nem nekünk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!