Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mikor mondtátok el, hogy...

Ti mikor mondtátok el, hogy kisbaba érkezik?

Figyelt kérdés
Gondolom először a szűk családnak, utána esetleg barátoknak, később távolabbi ismerősöknek, kollégáknak..de mikor? Mennyire volt a fejetekben a "régi" 12 hetes babona?
2013. febr. 20. 09:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem először nem volt a fejemben ez, a hatodik héten elmondtuk a családnak és a közeli barátoknak. A hetedik héten elment. Most még csak próbálkozunk, de a 12. hét előtt nem szólunk senkinek. Nem a babona miatt, semmi köze nem volt az eseményeknek ahhoz, hogy elmondtuk. Csak azért, hogy megkíméljük őket a csalódástól, ha probléma van. Jó eséllyel 12. hét után már nem lesz baj, reméljük...
2013. febr. 20. 09:36
 2/11 anonim ***** válasza:
Az első baba 6 hetesen elment. Senkinek nem mondtuk el előtte, egyszerűen csak nem jó helyen tapadt meg vagy nem tudom. A mostani terhességemet a munkahelyen mondtam el először, mert egyből kiírt az orvos táppénzre. Szóval olyan 6 hetes lehettem akkor. Anyóséknak és sógoréknak rá következő héten mondtuk meg, muszáj volt, mert levágták abból, hogy nem megyek dolgozni. Nem azért, mert nekik tartottam a legfontosabbnak elmondani. Édesanyám és a szűkebb családom csak a 12. héten tudta meg, volt nagy sírás meg minden :-) Távolabb ismerősök csak ez után tudták van, de sokan még most sem tudják! 26hkm
2013. febr. 20. 09:43
 3/11 anonim ***** válasza:

7 hetesen szüleimnek, 9 hetesen anyósoméknak.

10 hetesen a munkahelyemen.

2013. febr. 20. 09:44
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Első babánk 4 hetesen elment, időnk sem volt elmondani senkinek, második babát 7 hetesen szétkürtöltük, 10 hetesen elhalt, műtét lett a vége!Most 11 hetes vagyok, de nem mondtuk még el anyumékon kívül senkinek, majd ráérünk hamár domborodik a hasam. Nem a babona miatt, hanem mert ha baj van nagyon fájdalmas minden ismerősnek külön elmondani h mi történt, sebeket tépnek fel, sőt volt aki a műtét után 5 hét múlva úgy fogadott a lépcsőházban, h na növöget a pocak kismama...azt az érzést senkinek sem kívánom!Szóval titokban marad míg nem látszik rajtam!
2013. febr. 20. 09:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Mi csak a 12. hét után mondtuk el a családtagoknak is, a kollégáknak kb a 15. héten. Nagyon-nagyon régóta próbálkoztunk (6 év) és nem akartam, hogyha bármi probléma felmerül, mindenki aggódjon értem és sajnáljon. Nehezebb lett volna talpra állni. De nem lett semmi baj, a szobájában szuszog egy három hónapos kislány. :)
2013. febr. 20. 09:49
 6/11 anonim ***** válasza:

12.hétig csak párom és a doki tudta.

12.hét után nagyszülők és a közvetlen főnököm,akit megkértem,hogy ne terjessze.

Mindenki más csak a domborodó hasamból jött rá.

2013. febr. 20. 10:01
 7/11 A kérdező kommentje:
bennem azért vetődött fel a kérdés, és az érdeklődés, mert 03.01 leszek 6 hetes, pár napra rá elutazunk, ahol nem fürödhetek, és anyósékkal megyünk, meg ugye se szauna, se semmi, szóval szerintem elég furcsa lenne, ha hazudnék valamit..az én szüleimnek meg előbb szeretném elmondani. de alapvetően simán várnék a 10. hétig, vagy legalább a "rendes" UH-ig.
2013. febr. 20. 10:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Anyunak 11. hét után, apóséknak 12 hét után, anyósom már tudta, mikor 10 hetesen kiderült. A melóhelyen csak később mondtam el, mielőtt táppénzre jöttem, de megvolt rá az okom sajnos. A mamáméknak karácsonykor mondtuk el, akkor voltam 30 hét előtt bőven. Most már mindenki tudja, aki meg még nem, az nagyon meg tud lepődni. Most már csak akkor lesz a meglepi, mikor körbetelefonálunk, hogy megérkezett :D

34hkm

2013. febr. 20. 10:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekünk sajnos elment az első, 3éve.. most újra babás vagyok, szivműködés, minden rendben. Mi gond és nagyszülőknek kb 7-8hetesen mondtuk el mikor beindult a szivműködés. Szerintem ilyen helyzetben simán elmondhatod, ugyis rákérdeznének ha egy kicsit gondolkodnak :)

9+1hkm

2013. febr. 20. 11:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Én is azért mondtam el korán, mert látványosan terhes voltam. :)

Tehát "muszáj" volt, úgyis rájöttek volna!

2013. febr. 20. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!