Gólyamese? Anyukák, mit mondtatok kisgyereketeknek, hogy lesz a kisbaba?
Én elmondtam neki,jó ködösen,hogy van az apa,meg ez meg az satöbbi.
Látszólag megértette.
De egyszer azt kérdezte :
-És a kismacska ,hogy lesz ?
-Hát tudod mondtam már ,hogy van az apa,meg ez megaz,megint kezdtem a mellébeszélést....
Egy darabig hallgatta,aztán megszólalt :
-Hú ez az apu olyan univerzális !Kismacskát is tud csinálni .
Mindig a korának megfelelően az igazat kell mondani szerintem. Nekünk ez bejött. Először azt mondtuk, hogy apa meg anya nagyon szeretett volna babát, így összebújtak és apából egy kis pötty átment anyába és abból lett a baba. Aztán ezt részleteztük később, én azt is elmondtam, hogy a puncin van egy lyuk amiből ki tud bújni, mert az anya teste erre van kitalálva...
Nyugodtan mond az igazat, nem kell ködösíteni.
Én úgy szeretném majd felvilágosítani a gyerekem, ahogy velem tette anno anyukám. Minden kérdésemre őszinte választ adott, kezdve a honnan jön a kisbaba? Az anyukája hasából. De onnan hogy jön ki? Az anyukája punciján át, te is anyuka leszel, ezért van puncid. De hogy kerül bele? Az apuka beleteszi még kis magként, az anyuka hasában fejlődik, és onnan jön ki. De hogy teszi bele? A fiúknak nem puncijuk van, hanem fütyijük. Azért másmilyen, hogy azzal tudják belerakni a puncin keresztül.
Szóval mindig az aktuális kérdésre válaszolt, én meg érdeklődő gyerek voltam, így tudtam mindent már oviban :) Szerintem butaság átverni a gyereket, mert később csak csalódás, hogy hazudtak neki...
Én azt mondtam neki, apa betette a hasamba a babát, ott megnő, majd a doktor bácsi kiveszi.
Tegnap volt velem lányom vérvételen, meg a nőgyógyàszaton.
Itthon este mesélte az apjának, a Doktor néni leszívta anya vérét, a doktor bàcsi megvizsgálta anya cunkóját.
A vizsgálat végén a gyerek tartotta a kezét, hogy akkor kapok matricát:)))
Multkor ultrahangra is vinnem kellett, nem volt kire hagyni, figyelmesen nézte, doktor bácsi mutatta neki a dolgokat hogy ott a kistestvére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!