Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit mondtatok? Miért ilyen...

Lues kérdése:

Ti mit mondtatok? Miért ilyen kíváncsiak az emberek?

Figyelt kérdés
Ti mit mondtatok a terhességetek elején ha rákérdeztek, hogy kismamák vagytok e? Most vagyok 9 hetes és a 12. hétig nem akarjuk mondani, de sokan kérdezgetnek. Nem hiszem el, hogy már most látszana! Mit válaszoljak, hogy semmi konkrét ne legyen, de meg se bántsam őket?
2013. jan. 22. 09:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig azt válaszoltam, hogy rajta vagyunk a témán, és ha lesz valami, szólok.

Ezzel simán le lehet őket szerelni, mert nem tudnak rá mit mondani.

Ha mégis akadt valami nagyszájú, aki erőltette volna, mindig nyomatékosítottam: "mondtam, hogy rajta vagyunk a témán, és ígérem, hogy fogok szólni, ha lesz mondanivalóm:D

2013. jan. 22. 09:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi, legközelebb ezzel próbálkozom! :)
2013. jan. 22. 09:35
 3/14 A kérdező kommentje:
Lenne még egy extra kérdésem. 16-án voltam dokinál, aki akkor azt mondta, hogy 8 hetes vagyok, de a védőnő meglepődve nézett rám, hogy szerinte 9 hetes vagyok, meg a méretek is arra utalnak. Akkor volt 21 mm-es. Az én számításaim szerint is ma 9hét+6napos vagyok. Most akkor melyik a valós időpont?
2013. jan. 22. 09:38
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem számold ki. Nézd meg mikor jött meg utoljára. A menzeszed első napjától kell számítani a terhességet, szóval nézd meg, hogy azóta hány hét telt el, és már meg is van az eredmény. :) Én most 6 hetes és 3 napos vagyok :)
2013. jan. 22. 09:46
 5/14 anonim ***** válasza:

Én mindig az orvosnak hiszek, ő azt mondja amit az uh mondd/ mutat neki, az a méretekből számol kort.

A 12. Hétig az uh a mérvadó, mert addig egyformán nőnek a babák, az alapján lövi be a azülés várható idelyét is.

Majd a 12. Hét után, ha nagyobb a babád, vagy kisebb, az már genetika.

2013. jan. 22. 09:47
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy látszik rajtad a változás :-D Mondd azt, hogy próbálkoztok, de még nincs semmi. De majd időben szólsz :-D Utolsó mensi első napjától számold a baba korát, 12 hetes uh-n úgyis megmondják, hogy mennyi lehet a pontos kora.
2013. jan. 22. 09:55
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ez gyorsan megoldódott!!!Én is titkolni akartam de egy nagyszájú meglátott amikor bent voltam a védőnőnél a kiskönyvért!!Már másnap sokan odajöttek hogy hallom lesz baba....ez azóta is tart pedig én igazából még nem nagyon említettem senkinek!!!!Hát ilyenek az emberek!!! :( 8 hetes vagyok
2013. jan. 22. 10:05
 8/14 A kérdező kommentje:
Akárhogy számolok, nekem 9 hét+6 nap jön ki. Ugyanakkor pont 16-án kellett volna pont 9 hetesnek lennem, ahhoz az időhöz meg kevés a 21 mm. Na ez most akkor mi?! Feleslegesen parázok?
2013. jan. 22. 10:07
 9/14 anonim ***** válasza:
51%

Ilyenek az emberek... mindenbe szeretik bele ütni az orrukat! Általában azok kérdeznek rá,akiknek már van gyereke- valahogy ráéreznek a dologra :-)

Nekem sem látszott még hogy pocakosodom,mégis valahogy "lerítt rólam" :-)

Hogy mit válaszolnék? hát én elég bunkó tudok lenni,ha olyat kérdeznek,amihez semmi közük.

Az pedig teljesen genetika,hogy a babák hogy fejlődnek odabent! Nem fejlődnek egyformán a 12. hét előtt sem!!! Ezt pedig tapasztalatból írom!!! Az első a 10. héten volt akkora,mint a 2.babónk a 7. heti uh-n. A negyedik pedig az első uh szerint kisebb volt a koránál,a 12. heti uh-n pedig már annyi volt,amennyinek lenne kellett... A számolás sem pontos. De most az az 1 hét nem számít semmit!! :-) A 12. heti uh-t sem a 12. héten csinálják,hanem 11-13. héten.

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

2013. jan. 22. 10:09
 10/14 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es! Köszönöm a megnyugtató szavakat. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, csak tudod az első baba lesz és mindenre felfigyelek. Tudom, hogy nem minden úgy fog történni, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, de az ember próbál viszonyítani. :D Köszönöm!
2013. jan. 22. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!