Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, kétségbe vagyok esve?

Mit tegyek, kétségbe vagyok esve?

Figyelt kérdés
Párommal 4 hónapja vagyunk együtt és minden nagyon jól működik,jobb nem is lehetne. Fogamzásgátlót szedek már 3 éve,soha nem volt vele gond. Most reggelente fura rosszullétek kerülgetnek,ingerelnek a szagok.Csomó tünete előjött a terhességnek.Még nem mertem tesztet csinálni. 19 éves vagyok és kész vagyok az anyaságra lelkileg és minden tekintetben. Mindig is korán szerettem volna szülni. Nem tudom,hogy a párom hogyan fogadná a dolgot és a szüleim is furán néznének ha esetleg tényleg terhes lennék. Mit tegyek....El fogok menni tesztet venni az biztos....és ha pozitív onnantól kezdve mi legyen...

2013. ápr. 22. 09:08
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%
Teszt után beszélj a pároddal. Ha ellenzi, akkor nagyon erősen gondold át. Mert akkor fenn áll a lehetősége hogy egyedülálló anya leszel. 19 évesen egyedülálló anyaként... Bizony nagyon nehéz élet vár rád.
2013. ápr. 22. 09:14
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért bizonyos terhességi tünetek nem csak terhességi tünetek, hanem más betegségeket, problémákat is jellemeznek. Tehát mindenképpen utána kéne nézni, hogy mitől vannak ezek a tünetek. Mert nem biztos, hogy terhességtől.

Amúgy meg az oké, hogy te fel vagy készülve lelkileg, de egy gyerekvállalásra anyagilag, érzelmileg, párkapcsolatilag is késznek kell lenni. Kell egy háttér, amiben biztonságosan fel tud az a gyerek cseperedni.

És ezt te egymagad, ha a párod nem így gondolkozik, 19 évesen nem biztos, hogy meg bírod teremteni. De még lehet ketten se.

A teszttől meg ne félj, ha úgy van, csináld meg, különben nem fogod megtudni, hogy mi van.

2013. ápr. 22. 09:18
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj előbb tesztet,aztán ha biztos, ráérsz ezen agyalni.Nagyon kevés a valószínűsége szerintem a terhességnek.Ha mégis pozitív,akkor beszéljetek mi legyen.Ezt együtt kell eldönteni.Ha nagyon szeretitek egymást,biztosan meg tudjátok beszélni.Nem lesz semmi gond,vegyél tesztet,s írj ide mi az ábra..Sok sikert!4 éves és egy 13 hetes pocaklakó anyuja
2013. ápr. 22. 09:18
 4/24 anonim ***** válasza:
A menstruációd rendesen megjött?
2013. ápr. 22. 09:19
 5/24 anonim ***** válasza:
Én 22 éves vagyok és több mint 1 éve szedek fogamzásgátlőt. Lelkileg már én is teljesen érettnek érzem magam az anyaságra, vizsott ott az az aprócska probléma, h még fősulira járok és az anyagi körülmények nem megfelelőek. A szívem mélyén vágyom egy babóra, de tudom, h még pár évet várnom kell. Én sokszor beképzeltem már a terhesség tüneteit, de végül rendesen mindig megjött, így fölöslegesnek tartottam a tesztet. El tudom képzelni, h esetleg Te is ez miatt produkálsz tüneteket, mert nagyon vágysz rá. Bár ki tudja. Szerintem minél előbb tesztelj egyet, h megnyugodj bármit is mutat a teszt és az után kezdj el gondolkodni ezen a baba témán,ha pozitívat teszteltél.
2013. ápr. 22. 09:24
 6/24 A kérdező kommentje:

Az anyagi háttérrel nincs gond,mert a családom bőven összegyűjtött a számomra pénzt,hogy legyen mivel indulnom az életben. Ebből a részből szerencsés vagyok. A baj az,hogy a párom keveset keres és mellette még kőműves munkákat vállal ami elég szezonális dolog.Egyszer beszélgettünk ilyen gyerek dologról és azt mondta,hogy ő fel van készülve rá,csak nem akarja azt,hogy az én pénzemből legyen minden megvéve. Ő szeretné biztosítani azokat a bizonyos feltételeket.

Már 1 hete nem jött meg a menstruációm úgyhogy szerintem nem csak képzelődöm.

2013. ápr. 22. 09:41
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy hete nem jött meg, akkor vegyél tesztet. Akár most napközben is megcsinálhatod, ilyenkor már bőven kimutatja. Azért lenne fontos, hogy megtudd terhes vagy-e, mert nem kellene tovább szedned baba mellett a fogamzásgátlót.
2013. ápr. 22. 09:55
 8/24 anonim ***** válasza:

Ha már egy hete késik és ha nincs otthon teszt vegyél ma és hnap reggel csináld meg. Bár ennyi idő után bármely napszakban megcsinálhatod. Majd írd meg az eredményt! :-)

23+5 hkm

2013. ápr. 22. 09:56
 9/24 anonim ***** válasza:

Most szeded a tabit? Mert ha terhes vagy, le kéne állni vele, árthat a babának!

Teszt, aztán beszélj a pároddal.

2013. ápr. 22. 10:30
 10/24 A kérdező kommentje:
Délután az lesz az első dolgom,hogy megyek tesztet venni. Ha holnap reggel megcsináltam kiderül minden.
2013. ápr. 22. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!