Ma kiderült, hogy terhes vagyok, nagyon kétségbe vagyok esve, mit csináljak?
Szia! Tényleg nehéz helyzetben vagy! Először gondold át, hogy el tudnátok-e tartani még egy kisbabát! Ha semmi akadálya sincsen, hogy megtartsátok, csak a korkülönbség, akkor én a helyedben megtartanám! Biztos nem lenne az elején könnyű egy kisebb gyerekkel meg egy újszülöttel, de szerintem bele fogsz jönni! Majd írd meg, hogy döntöttél! Helyetted nem dönthetünk!
4 hónapos kislány anyukája
Eddig azt hittem csak a tízen néhány évesek ennyire tudtalanok. És már van egy baboca is. Szerinted a nem kritikus napokban épül egy fal és nem jut át semmi!?
komolyra véve: biztos nem lesz könnyű két kisgyerekkel, beszeljetek meg a paroddal, ésha kell kérjetek segítséget nagyszülőktől. A nagyobbik mehet majd bölcsődébe, mire kibújik a másik.
Nézd, bár nekem nagyobb lesz a korkülönbség, de nem te vagy az egyetlen ilyen eset és hidd el nekem, hogy pánikra semmi okod!! Meg lehet oldani, hiszen olyan is megoldotta már, akinek az első gyermeke szülinapja után egy hónappal már ott volt a kistesó!!
Tudom, nem pont ilyen válaszra vártál, hiszen az enyém majdnem 3 lesz, mire érkezik a kistesó, de szerintem ez nem tragédia!! Főleg, ha van néha egy kis segítséged is, aki leveszi a nagyobbik "terhét" néha a válladról!!!
Én csak bíztatni tudlak, hogy a hirtelen jött jó hírnek tudj örülni az ijedtség mellett!!
Szia!Még nem született meg,de örülök,hogy megtartottam.:) Nincsenek megoldhatatlan helyzetek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_.. -én kérdésem.
Hát figyi, az elején nehéz lesz de állítólag könnyebb mint ha pont 20-24 hónap a különbség. Tehát az ennél kisebb korküli ami nálatok is lenne azért jó mert igaz hogy önellátásra még a nagyobb se képes igazán tehát kvázi mintha ikreid lennének kis csúszással, de a nagyobb még nincs annyira tudatánál hogy extra féltényen katasztrófaként élje meg a kis betolakodót. Nálunk pont 2 év van hát nem volt a legjobb döntés így utólag nézve.
Kicsit többre szavazok korkülönbségben, vagy kevesebbre ha már úgy alakult.
Barátnőm 2 kisfia között 17 hónap van tehát úgy majdnem mint nálatok és a fiúk nagyon jól összenőttek persze vannak konfliktusok (most már hogy nagyobbak ) de kicsiként nem produkált semmiféle testvérféltékenységet a nagyobb.
A fizikai része nehezebb lesz / lehet neked ha mindkettőhöz kelni kell éjjel, vagy ha mindkettő beteg és jól elhagyja magát vagy mikor bevásárolsz 2 kicsi örökmozgóval stb stb...
de ez is vérmérséklet függő meg gyerekfüggő is.
nekem mint írtam 2 év van de a nagyobbam kicsit fejletlenebb volt mint a kora, egy évig két gyereket pelenkáztam, öltöztettem keltem éjjel felváltva hozzájuk, tesóbabakocsival közlekedtünk mert a nagyobbam ment mindenfelé egyáltalán nem sétált mellettem szépen 2.5-3 évesen.
Féltékeny is volt, próbálta bántani a tesót stb.
Nekem segítségem sincs, nincsenek nagyszülők - így ez is befolyásoló tényező.
Ha nálatok legalább néha besegít valaki az elején vagy épp máskor (van akinek az eleje a legkönnyebb ugye amíg a kicsi eszik alszik) akkor talán könnyebb lehet.
ha anyagilag nem álltok rosszul, és amúgy is 2 gyerek volt a terv akkor én tuti nem vetetném el ezt a babócát a helyedben.
a kislányom 8 hónapos volt mikor tudatosan bevállaltuk a kistesót...nekünk bejött :)
ha anyagilag bírjátok akkor aggodalomra nincs ok!!! meg fogsz bírkozni a lúrkókkal!olyan mintha ikrek lennének, nálunk teljesen össze nőttek!!!!!!!
mi most várjuk a 3. babánkat szintén ilyen kis korkülönbséggel....
ne pánikolj, menni fog!!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!