Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerettem volna, most mégis...

Szerettem volna, most mégis kétségbe vagyok esve, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék mi a véleményetek! Sajnos most nincs a közelemben barát, családtag aki tanáccsal láthatna el ezért fordulok hozzátok! A férjemmel már felkészültnek éreztük magunkat egy gyermekre ezért rajta is voltunk az "ügyön" és most lett is pozitív teszt! Viszont teljesen elfogott a pánik, egyszerűen úgy érzem ez a gyerek most nem kell, pedig minden adott lenne! Szörnyen érzem magam, hogy most nem tudok örülni. Mitől lehet ez? Megkattantam?
2013. jan. 15. 12:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem, szerintem ez teljesen természetes. hiszen egy teljesen új, ismeretlen helyzet előtt állsz, ami megváltoztat mindent. Természetes, hogy erre pánikkal reagálsz (szerintem nagyon sok kismama megijed első pillanatban, csak nem mindenki vallja be.)

Nyugi! Minden jó lesz! :)

És gratulálok!

2013. jan. 15. 12:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

csak bepánikoltál. én is így voltam ezzel.

el fog múlni az érzés, ne aggódj :) ja és emiatt ne érezd magad rosszul, természetes érzés. míg csak fejben készültök a babára minden sokkal egyszerűbbnek tűnik, de ha már ott van a pocakodban, jön ez az érzés, de tényleg el fog múlni :)

34 hetes kismama

2013. jan. 15. 12:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális amit érzel, én is így voltam vele az első sokk után, pedig tervezett baba érkezik hozzánk is. Meglátod, el fog múlni ez az érzés, és később mosolyogni fogsz magadon, hogy mennyire megijedtél, pedig semmi okod nincs rá.
2013. jan. 15. 12:21
 4/13 A kérdező kommentje:
De jó lenne ha változna ez az érzés, mert most ilyen gondolatok mennek a fejemben, hogy : utálom a gyerekeket, mégis hogy gondoltam ezt. mikor fogunk nyaralni menni, most akartuk lefoglalni az utat. mi lesz így a "karrieremmel", stb stb :S
2013. jan. 15. 12:24
 5/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is tervezett volt én is így éreztem! Nem kattantál meg! Csak más addig beszélni valamiről és készülni rá amíg csak a gondolataidban van és más az amikor már valóság! Próbáljad meg magad kicsit elfoglalni és hidd el az idő ahogy telik teljesen más lesz minden!
2013. jan. 15. 12:27
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is hasonlókat éreztem, pedig nálunk is tervezett baba volt! :)

Emlékszem az első gondolatom az volt, hogy uh, most már soha nem leszek egyedül (szeretem a nyugit, szeretek elvonulni kicsit amikor arra van szükségem)! Aztán a nyaralás - hogy most akartunk mi is elmenni, stb. stb. stb.

A párom mondta is a teszt láttán, hogy: "most akkor te nagyobb sokkot kaptál mint én?" :)

Szóval szerintem is nagyon sok ember átéli ezt. Ezek az első reakciók, amik persze megváltoznak, hiszen Te is szeretnéd, várod a picurt (csak most kicsit elbizonytalandotál)!

13+4 hkm

2013. jan. 15. 12:39
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is ugyan így éreztem. :) Szerintem sokan vagyunk így ezzel. El fog múlni. Nekem kb. a 10-12. héten múlt el valamikor, azóta viszont annyira be vagyok sózva, hogy elmondani nem tudom. :D Előtte tiltakoztam kézzel-lábbal (pedig mi is terveztük), hogy mikor fogunk nyaralni menni, bulizni, meg úgy egyáltalán én ALUDNI AKAROK vasárnap ebéd után. :D Nyomtalanul eltűnt minden ilyen érzésem. Várjuk ŐT, nagyon. :)
2013. jan. 15. 12:43
 8/13 A kérdező kommentje:

De "jó", hogy akkor mégsem vagyok ezzel egyedül! :) Nem gondoltam volna, hogy más is ennyire megijedt! :) Egészen megnyugodtam, talán mégsem az én gépemben van a hiba:) És naggggyyyyon várom, hogy elmúljon! Ma megyek orvoshoz, lehet már az is más lesz ha látok valamit az uh-n!

Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 15. 12:59
 9/13 anonim ***** válasza:

Amikor meglátod először vagy meghallod először a pici szívének a dobogását, akkortól megint más lesz. :) Nagyon jó érzés lesz és hidd el, ha kívül nem is fog látszódni, de belül potyogni fognak a könnyeid a meghatódottságtól. :) Jó érzés, jó lesz! Nehéz feladat, de szerintem mindent megér. :)

Boldog babavárást!

(7-es hozzászóló voltam, egy 15 hkm :) )

2013. jan. 15. 13:07
 10/13 anonim ***** válasza:

Mi is hónapokig próbálkoztunk h sikerüljön mindig iszonyúan elkeseredtem h nem sikerült az adott hónapban. Aztán mikor tényleg sikerült annyira elkapott az az érzés h nagyot hibáztunk h elkapkodtuk a döntést lehet mégsem kellett volna még. Mindenen elkezdtem agyalni, számolni h semmi sem lesz jó nem lesz semmink sem nélkülözni fog meg hasonló pánikolások. De ez pár hétig tartott nem akartam ezt érezni nem is mondtam el senkinek magamban tartottam de amikor egyszer rosszul voltam mandulagyulladásom volt a 13. hét környékén annyira megijedtem h elveszthetem a kicsit h soha többet nem jutott az eszembe h rosszul döntöttünk volna. Onnantól kezdve tudtam minden nap h életünk legeslegjobb döntése volt h összehoztuk a lányunkat!!! Soha nem csinálnám másképp :)

Ne aggódj annyira természetes érzés ez szerintem. ösztönösen jön h védeni, óvni akarod h mindene meglehessen és amit adsz is neki ami minden mégis kevésnek érzed mert annyira szereted. :) Hidd el megváltozik ez :) Nagyon boldog babavárást kívánok neked!!! :)

2013. jan. 15. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!