Dohányoztál terhesen?
6 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, addig rengeteget cigiztem (napi 1 doboz) és rengeteget ittam.
Igaz, utána letettem a cigit, de az a 6 hét durva volt... Bort aztán terhesen is ittam, de már csak keveset és csak alkalmanként. Egészséges gyerekem született 3380 grammal, 36+5 hétre. (36 hét 5 nap)
De azért egy dolgot még érdemes lenne figyelembe venni. Mégpedig azt, hogy nyilván az vállalja fel, hogy cigizett, akinek nem lett baja belőle.
Azért van itt a rengeteg (cigiztem, de egészséges gyerekem született" hozzászólás.
Akinek mondjuk koraszülött lett a gyereke a bagó miatt, vagy elhalt a terhessége, esetleg fogyatékos lett a gyerek, az nem fogja itt felvállalni, hogy bagózott.
Szóval ezt a mintát nem kellene túlzottan reprezentatívnak venni....
Bocs, de ezzel szerintem, csak magadat szeretnéd meggyőzni arról, hogy a dohányzásoddal nem ártasz a gyermekednek. Önigazolást keresel, hogy csökkentsd a bűntudatod.
Ennyi erővel részegen is lehet vezetni, hiszen nem biztos, hogy baj lesz. Sokan vezetnek részegen, mégsem történik semmi. Ha meg mégis, akkor sem biztos, hogy a szesz miatt volt, lehet, hogy amúgy is ez lett volna....
A cigi kockázati tényező. Rengeteg vizsgálat bizonyította már, hogy ha vki cigizik, akkor bizonyos dolgokra (vetélés, koraszóülés, IUGR, stb.) nagyobb az esély. Nem biztos, hogy bekövetkezik, de az esélyét növeli.
Nem értem miért kell kísérteni a sorsot. Nem értem miért nem lehet annyit megtenni a gyermekedért, hogy nem bagózol.
És tudod ez a mentalitás háborít fel a legjobban, amit itt látok. Hogy egymást meg magatokat győzköditek, hogy nem, árt, nem lesz baj. Minden más káros, csak a cigi nem...
Legalább vallanátok be, hogy igen is rosszat tesztek a gyereketeknek, de ez van, nem tudtok leszokni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!