Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányoztál terhesen?

Dohányoztál terhesen?

Figyelt kérdés
Kérlek titeket olyan írjon,ahol ő dohányzott konkrétan ,nem valaki akit ismert.Kíváncsi vagyok hány ember vállalja fel,szóval azok írjanak egy igent akik dohányoztak.Köszönöm
2013. ápr. 13. 20:54
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

6 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, addig rengeteget cigiztem (napi 1 doboz) és rengeteget ittam.

Igaz, utána letettem a cigit, de az a 6 hét durva volt... Bort aztán terhesen is ittam, de már csak keveset és csak alkalmanként. Egészséges gyerekem született 3380 grammal, 36+5 hétre. (36 hét 5 nap)

2013. ápr. 14. 08:54
 32/53 A kérdező kommentje:
Azért írtam ki ezt a kérdést,mert az oldalon több ilyen kérdést lehetett olvasni: Dohányoztál terhesség alatt??Stb...A szokásos az egyik oldal aki pocskondiázta azt aki dohányzott,a másik oldal aki leírta,h ő nem de ismer olyat aki igen.Na kb 40 válaszból 25 ez volt.Nekem ez már akkor gyanús volt ,nem is értem,h egy névtelen oldalon miért nem lehet ezt felvállalni.Úgy lett ahogy gondoltam,elég sokan dohányoznak terhesség alatt csak szinte senki nem vállalja fel.Köszönöm,h ti ezt megtettétek,még így névtelenül is.Várok még válaszokat
2013. ápr. 14. 09:47
 33/53 anonim ***** válasza:
100%
Névtelenül könnyebb felvállalni, bár itt is kapja az ívet érte az ember.Az utcán pl nem gyújtottam rá, mert azért tudom hogy néznek rám az emberek és azt is, h igazuk van.Lehet álszentség, de bőven elég a kínlódás, h nem megy, közben reménykedni, h minden rendben lesz és a lelkifurdalás is, nem hiányzik a baszogatás, vagy a lenéző pillantások, akkor is ha igaza van az embereknek.Attól még nem könnyebb leszokni, csak jobban stresszel ez.(És még mindig állítom, h a cukor károsabb-lehet szakmai ártalom de akkor is)
2013. ápr. 14. 09:52
 34/53 A kérdező kommentje:
Ebben maximálisan igazad van!Pont ezt nem értettem,hogy legalább itt mért nem képesek rá az emberek.Nem feltűnő ,hogy 20-an leírják,hogy ők nem dohányoztak,de ismernek olyat.Szerintem sokkal több kismama dohányzik mint aki felvállalja(itt is)
2013. ápr. 14. 09:57
 35/53 anonim ***** válasza:
Ez így igaz, pl mikor szültem ne tudd meg mennyi várandós anyuka volt ott állandóan a dohányzóban.De itt nem értem miért nem lehet leírni.Max lepontoznak és elhordanak mindennek.Legnagyobb baja ez legyen az embernek az életben azt mondom:)Az utcán meg nem is baj, ha nem gyújtunk rá várandósan, annyival is kevesebbet szívunk:)
2013. ápr. 14. 10:02
 36/53 anonim ***** válasza:
86%

De azért egy dolgot még érdemes lenne figyelembe venni. Mégpedig azt, hogy nyilván az vállalja fel, hogy cigizett, akinek nem lett baja belőle.

Azért van itt a rengeteg (cigiztem, de egészséges gyerekem született" hozzászólás.

Akinek mondjuk koraszülött lett a gyereke a bagó miatt, vagy elhalt a terhessége, esetleg fogyatékos lett a gyerek, az nem fogja itt felvállalni, hogy bagózott.

Szóval ezt a mintát nem kellene túlzottan reprezentatívnak venni....

2013. ápr. 14. 11:14
 37/53 anonim ***** válasza:
De mi a biztosíték rá, h attól lett?Írtam is korábban, h sok van akinek nem születik egészséges gyereke és nem dohányzik...Ott más tényező lehet.És lehet ha bagózna akkor sem kifejezetten a bagó miatt történne ez hanem a másik ok miatt, amin az ember már el sem gondolkozik, ha megtudja, h az illető dohányzott, mert lezárja azzal, h csak az lehetett a hiba.(Ami szerintem egrészt szűklátókörűség, másrészt felelőtlenség is, mert ha más, komolyabb baj van, csak nem annyira van nagydobra verve mint a dohányzás, akkor nem is keresik, mindent arra fognak).Holott simán lehet, h ha anyuka nem cigizett volna akkor más életviteli dolog miatt-amit meg se gondolna- is ugyanúgy meglett volna a baj.
2013. ápr. 14. 11:22
 38/53 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak szerintem teljes mértékben igaza van,egyetértek veled!!!!
2013. ápr. 14. 11:25
 39/53 anonim ***** válasza:
Köszi:) Bár úgy látom az eddigi hsz-eimet inkább lepontozták, holott írtam is, h nem a dohányzás mellett "kampányolok" és nem is célom, h mentségeket találjak rá.De kicsit mélyebben is bele lehetne ebbe gondolni.Anno pl (megint anyukám esetét hozom fel) ha dohányzott volna simán lezárják azzal, h attól lehetett csak rákos.Holott teljesen más volt a baj, igazából szegényem nem értett hozzá és marha egészségtelenül táplálkozott.(Nem volt kövér, de akkor is egészségtelen dolgokat evett).Ha mindent egy tényezőre fognak akkor ki nem derül mennyi minden lehet még káros az emberre/magzatra stb és csodálkoznak rajta akik azt hiszik egészségesen élnek h itől ez a sok betegség/haláleset stb.
2013. ápr. 14. 11:29
 40/53 anonim ***** válasza:
51%

Bocs, de ezzel szerintem, csak magadat szeretnéd meggyőzni arról, hogy a dohányzásoddal nem ártasz a gyermekednek. Önigazolást keresel, hogy csökkentsd a bűntudatod.

Ennyi erővel részegen is lehet vezetni, hiszen nem biztos, hogy baj lesz. Sokan vezetnek részegen, mégsem történik semmi. Ha meg mégis, akkor sem biztos, hogy a szesz miatt volt, lehet, hogy amúgy is ez lett volna....

A cigi kockázati tényező. Rengeteg vizsgálat bizonyította már, hogy ha vki cigizik, akkor bizonyos dolgokra (vetélés, koraszóülés, IUGR, stb.) nagyobb az esély. Nem biztos, hogy bekövetkezik, de az esélyét növeli.

Nem értem miért kell kísérteni a sorsot. Nem értem miért nem lehet annyit megtenni a gyermekedért, hogy nem bagózol.

És tudod ez a mentalitás háborít fel a legjobban, amit itt látok. Hogy egymást meg magatokat győzköditek, hogy nem, árt, nem lesz baj. Minden más káros, csak a cigi nem...

Legalább vallanátok be, hogy igen is rosszat tesztek a gyereketeknek, de ez van, nem tudtok leszokni és kész.

2013. ápr. 14. 11:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!