Igaz, hogy ha nincs rendesen ápolva a fog, az koraszüléshez vezethet?
Ezt mondta a fogorvosom.
Állítólag erről a védőnőknek kéne felvilágosítást adni a kismamáknak.
Na most kicsit kötekedni fogok: a kalciumot és a magnéziumot együtt nem ajánlatos bevenni, mert gátolják egymás rendes felszívódását, ez a MagneB6 tájékoztatójában is le van írva. Úgy kell őket szedni, hogy legyen a bevételük között legalább 4-5 óra.
A baba nem a fogakból vonja ki a kalciumot, hanem a csontokból elsődlegesen, ha már ott nincs elég, akkor jönnek a fogak, de ez már elég gázos helyzet lenne. A fogak azért romlanak, mert a nyálnak sokkal savasabb lesz terhesség idején a ph értéke és ez kedvez a baktériumok elszaporodásának. Ezért érezheted, hogy savanykásabb a szád íze és hamarabb lesz a fogadon napközben lepedék. Nyugodtan lehet napközben is fogat mosni. A kismamáknál elég gyakori a fogínygyulladás emiatt, ilyenkor is óvatosan meg kell tisztítani a fogakat, mert még rosszabb lesz, ha az esetleges vérzés miatt nem mossuk meg.
Ha valamilyen fertőzés lesz a szervezetedben, pl a a fogak vagy fogíny bakteriális fertőzése miatt, akkor megnőhet a magzatvíz mennyisége és ez okozhat gondokat a terhesség alatt.
Ezeknek mind utána lehet nézni a neten, én is onnan tudom ezeket az infókat.
tegnap kerestem rá a neten, koraszüléssel kapcsolatos cikkekben szinte mindenhol megtalálhaó.
A terhesség alatt ami a fogakkal kapcsolatban koraszülést okozhat az a lepedék és a fogkő. Ezek olyan baktériumokat tartalmaznak amik a véráramba kerülve koraszülést okozhatnak. Külföldön már ajánlják a kismamáknak a fogorvos által végzett alapos fogtisztítást.
Otthon amit tehetsz, napi 3x fogmosás, minden este fogselyem használata.Kávé tea után plusz fogmosás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!