Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzás terhesség alatt?...

Dohányzás terhesség alatt? Ennél komplikáltabb részletesen lent.

Figyelt kérdés
8 hetes kismama vagyok,napi 2 doboz cigiről lecsökkentettem napi fél dobozra. Letenném rögtön csak mivel 10 éve panicsyndrómával küzdöm az ideggyógyászom nem ajánlja, ezzel elkerülve egy esetleges rohamot és vetélést. Nem köpködésre van szükségem, hanem megerősítésre, van köztetek olyan aki a terhesége alatt dohányzott, let következménye??

2013. márc. 27. 17:32
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Így tettem le a másfél dobozt, ha megkívánom akkor jön az elektromos cigi, ha már minden bajom van és tényleg nem bírom akkor gyujtok rá.
2013. márc. 27. 19:24
 22/33 anonim ***** válasza:
63%
Én dohányoztam amire nem vagyok büszke.Szerencsére nem volt semmi gond,most majdnem 2 éves és 2* volt beteg,nagyon erős az immunrendszere.Sokan képmutatók és letagadják de a kórházban minden második kismama dohányzott.Gratulálok hogy így csökkentetted az adagot!Minden jót kívánok nektek!
2013. márc. 27. 20:53
 23/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. márc. 27. 20:57
 24/33 anonim ***** válasza:

Szia. Szerintem is jól csinálod és remélem sikerül elérned, hogy teljesen abba tudd hagyni a dohányzást. Én is pánikbeteg voltam (!!!) 8 éven keresztül...hónapokig nem bírtam kimozdulni a lakásból. Átlag pulzusom 130 körül volt...inkább nem is részletezem.

Mikor a mélyponton voltam sokat dohányoztam, a rohamok mellett baromi feszült is voltam..és ugye akkor még nem tudtam, hogy a dohányzás igazából csak rátesz egy lapáttal a rohamaimra. Sokan ugye nyugtatóként használják a cigarettát, pedig pont az ellenkezőjét teszi a szervezetünkkel. A nikotin egyik hatása, hogy adrenalint termel a szervezetünk, emellett (vagy emiatt), megemelkedik a vérnyomás és a pulzus is.

Én amúgy 12 hete terhesen hagytam abba a dohányzást...azért ilyen későm mert akkor derült ki hogy kisbabát várok. Lányom 4kg-val született..most 1 éves és makk egészséges. Én nagyon szurkolok neked, hogy le tudd tenni a cigarettát...ha bármikor szükséged van egy-két jó szóra írj privit:)

Boldog babavárást!!!

2013. márc. 27. 21:03
 25/33 anonim ***** válasza:
81%
Hát olvasom kaptál hideget és meleget. Valóban igaz, babatervezés előtt kellett volna kezeltetned magad. Még egy egészséges idegrendszerű anyukánál is kiborulhat a bili, egy kisbaba nem játékszer, komoly kötelezettségekkel jár!!! Ügyes vagy hogy már ennyire lecsökkentetted a cigit, de próbáj még kevesebbre visszamenni. gondolj arra, hogy nemsoára fejlődik a baba tüdeje benned és akkor bizony ártani fog neki. Anyukám dohányzott a hugommal, 10 évesen derült fény az asztmájára és rengeteg mindenre allergiás, nagyon kicsi súllyal született most viszont elég kövér... Szedd össze magad és inkább más alternatív megoldást keress a betegségedre mert a cigi nem az :-), csak így tovább sikerülni fog!
2013. márc. 27. 22:17
 26/33 anonim ***** válasza:
Szia, ügyes vagy, hogy ennyire le tudtad csökkenteni, koncentrálj, hátha még ebből is le tudsz csípni min 5 szálat... A sógornőm 4 gyerekkel dohányozta végig a terhességeit, szerencsére nem lett bajuk a piciknek (mind a négy 3 kg fölötti súllyal születtek), és 2 ismerősről is tudok, szerencsére náluk sem volt gond!
2013. márc. 27. 22:28
 27/33 anonim ***** válasza:
52%

én cigiztem végig és semmi baja nem lett. Kicsi súly előfordulhat, vagy asztma de soha senki nem tudja egyértelműen bizonyítani.

Aznap amikor megszületett letettem a cigit, nem is értem hogy, mert azelőtt pánikrohamom volt ha nem cigiztem.

Legalább az anyatejjel nem kapta tobvább.

SEmmi baja 2 éves elmúlt, nagyobb, erősebb mint egy 2 éves, 3nak nézik és értelmileg is ezen a szinten van.

Egyszer volt beteg.

Minden jót

2013. márc. 27. 22:55
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is leszokott/abbahagyott vagyok, szóval ne értsd félre amit mondok, DE: az a legrosszabb, ha állandóan az "éhezés" szintjén tartod magad. Ha leteszed az egészet, akkor pár napig nem leszel a toppon (én otthon maradnék, feküdnék és ennék), de utána szépen javulni kezd minden.

Ha lemész napi 5 szálig pl. akkor az egész életed az 5 szál körül fog forogni, állandóan pocsékul leszel, és a babádnak is ártasz vele.

Az elektromos cigid nikotinos?

38hkm

2013. márc. 28. 07:31
 29/33 anonim ***** válasza:
Minden szál túl sok a babának. A barátnőm első terhesség alatt dohányzott. Nem tudot leszokni, kb ő is fél dobozt szívott el naponta. Egészséges kisfia született. A gyermek kissé hiperaktív,sajátos nevelést igénylő-ahogy szakemberek mondják-de nem valószínű, hogy a dohányzás miatt ilyen.
2013. márc. 28. 08:12
 30/33 anonim ***** válasza:
61%
Ugyan nem vagyok pánik beteg és terhes sem, vagyis még várom a pozitív teszt eredményt, de a cigit letettem. 15 év dohányzás után! Ennek 3 hónapja és tudatosan! Én is rengeteget szívtam naponta, egyetem alatt napi 2-3 dobozzal is! És borzasztóan nehéz. Minden nap eszembe jut, hiányzik, de szeretnék egészséges gyereket. Tudatosan, az első cigi mentes naptól magnéziumot szedek, jó az idegekre és nem húzom fel magam. Keress egy természetes gyógymódokat használó orvost, biztos van megoldás a problémádra!!! Hajrá és tényleg "csak" kitartás kell!
2013. márc. 28. 08:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!