Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első babás kismamák ti is...

Első babás kismamák ti is rettegtek a sima szüléstől? Én rá se merek gondolni már!

Figyelt kérdés
2013. márc. 21. 14:42
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Az én környezetemben egy kismama úgy járt sajnos,hogy császárra készültek és a doki az utolsó pillanatba azt mondta hogy mivel pici a baba meglesz az természetes úton is,igen ám de a baba szülés közben elfáradt ráadásul beakadt a válla,az összes kis hörgője teliment magzatvízzel most pedig 1 hónapja Debrecenbe vannak vele,és kitudja mennyire károsodott szegény....
2013. márc. 21. 15:21
 12/23 anonim ***** válasza:

jajj könyörgöm,ne a rossz dolgokon agyaljatok már! 100 szülésből kb. 2-nél van komplikáció! nem mi leszünk az a 2! így kell hozzáállni! attól nem lesz jobb,hogy olyanokon paráztok, aminek igen kicsi a valószínűsége! gondolom legnagyobb százalékunknak van saját orvosa, így olyan dokit választottunk,akiben megbízunk,nem hallunk a munkájáról rémhíreket,ért a szakmájához,elővigyázatos,stb... bízzatok benne,hogy minden tekintetben körültekintő lesz! és ne paráztassátok már magatokat feleslegesen! a szülés is könnyebb lesz, ha nem terhelitek le magatokat feleslegesen ilyen bugyutaságokkal! fel a fejjel! könnyű, gyors és problémamentes szülésünk lesz! :)

addig is: SZÚÚÚÚSZÁÁÁ! :D

2013. márc. 21. 15:27
 13/23 anonim ***** válasza:

Egyet értek, és bár tényleg a vajúdás lesz a kellemetlenebb része, mindent elfelejt az ember lánya, ha meglátja a kis csöppséget. Már én is azt a pillanatot várom...

38hkm

2013. márc. 21. 15:40
 14/23 anonim ***** válasza:
Én mind a két gyerekemt fájdalomcsillapító nélkül szültem meg, nem is tudom nálunk nem is adnak csak úgy EDA-t, meg ilyeneket. Az első szülésem nagyon könnyű volt, a második fájdalmasabb, de gyorsan zajlott, olyan jó érzés, mikor kijön a baba, minden fájdalom elmúlik:)
2013. márc. 21. 15:42
 15/23 anonim ***** válasza:
Én a császártól jobban félek. Még csak 26 hetes vagyok, de már most azon kezdtem parázni, hogy forduljon be rendesen, nehogy valami miatt császározni kelljen (eddig harántfekvésben volt az ultrahangokon, de érzem, hogy össze-vissza forgolódik). A sima szülésnél a gátszakadástól félek, meg annyira nem ismerem magam, nem tudom, hogy fogom kezelni a fájdalmat. De nem akarok fájdalomcsillapítót. Aztán lehet, hogy amikor vészesen közel lesz a szülés, meggondolom magam. De úgy vagyok vele, hogy elég sokan kibírták már, nehogy már pont nekem ne menjen. :)
2013. márc. 21. 15:52
 16/23 anonim ***** válasza:

Nekem minden mensis görcsnél gyógyszert kellett bevennem, ágynak estem. Mondták is, h ha szülni fogok egyszer, nem is tudják hogy fogom bírni. Én is nagyon féltem a szüléstől, az utolsó napokban túlhordás miatt be kellett feküdnöm a kórházba, bármit megadtam volna azért h betoljanak a műtőbe és pikkpakk túl legyek rajta.

Amikor beindultak a dolgok, és bekísértek a szülőszobára, már annyira fájt és izgultam mi hogy lesz, hogy elmúltak a félelmek. Sokan mondták előtte, h higyjem el amint átlépem a szülőszoba küszöbét, minden félelem elmúlik. Akkor nem hittem, de most már tudom hogy így van :)

19 órát vajúdtam mindenféle fájdalomcsillapító nélkül, gátmetszés is volt, de így is repedtem összevissza.

Akkor azt mondtam, hogy soha többet nem jövök a szülészet közelébe se, kisfiam már 14 hónapos, bármikor végigcsinálnám megint, a nagy fájdalom ellenére is :))

Kitartás!!!

2013. márc. 21. 15:56
 17/23 anonim ***** válasza:
Én még fél évnyire vagyok a szüléstől, de eddig se féltem tőle, és most sem félelemmel gondolok rá. Sokan sok rémtörténetet mesélnek, de valahogy nem hat meg. A fájdalmat jól bírom és nem hiszem, hogy nekem különösebb gondot okozna az, hogy kijöjjön belőlem a gyerkőc. :)
2013. márc. 21. 16:35
 18/23 anonim ***** válasza:

Hüvelyinek indult, császár lett. Jobb nemis lehetett volna. A hüvelyitől rettegtem, a császártól meg időm sem volt megilyedni pedig nem sürgősségi volt. :)

Nem szülnék hüvelyin, rohadtul fájt de nem maradt meg rosszemlékként csak a katéter... :)

2013. márc. 21. 17:14
 19/23 A kérdező kommentje:
Ha lehetne választani én is a császár mellett voksolnék inkább,még ha az tovább is fáj,és később gyógyul be.Egy fogfájás kifog rajtam akkor a szülés:( ha menstruáltam akkor erős gyógyszert kellett bevennem hogy tudjak menni melózni!
2013. márc. 21. 18:09
 20/23 anonim ***** válasza:
Hidd el, a szülés teljesen másfajta fájdalom, mint pl. egy foghúzás. Nekem terhesség legelején (még csak sejtettem hogy terhes lehetek) húzták ki a bölcsességfogamat, és nem mertem bevenni semmiféle fájdalomcsillapítót utána, tök jól bírtam, migrénes is voltam, azokat a rohamokat is bírtam gyógyszer nélkül. A vajúdásnak már az elején mondtam, hogy én ezt nem fogom bírni, lőjék az EDA-t amint lehet. Szóval az, hogy másfajta fájdalmakat mennyire bírsz vagy nem bírsz, nem jelenti azt, hogy a vajúdás során is ugyanúgy fogod bírni illetve nem bírni, lehet hogy egy fogfájás kifog rajtad, de a vajúdást tök jól bírod, és fordítva is lehet, mint nálam.
2013. márc. 21. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!