Epidurálist kértek? Kértetek? Nem volt gond? Nekem félelmeim vannak vele, de a sima szüléstől is. Lent bővebben.
Jajjj, én is tök para vagyok, nagyon nem volt jó az egész vajúdás...12 óra alatt 1 sz*ros centit tágultam, úgy, hogy azt hittem szétszakadok...nyilván nem történt volna meg, de úgy éreztem. Majd kaptam kéjgázt, ami segített ugyan, de tök holdkórossá tett, ami szintén nem baj, de mostmár tudom, hogy emiatt voltam a szülést követően tök koki...igaz, a nyomást meg ezeket már bírtam, mert erőt adott, hogy végre a végénél vagyok de ami előtte volt, azt hittem sosem lesz vége.
Mégsem kell epidurál, semmi pénzért. Hagyd a fenébe, túl leszünk rajta Ti is, mi is és örülni fogunk neki, hogy éreztük kibújni és tudtunk neki segíteni mi magunk, és nem a doki. Na én kb. erre jutottam néhány hónap alatt. És most még fogadott dokim sincs, imádni fogom a lányaimra elkölteni a félretett pénzt!!! Ne aggódjunk, Írj, hogy sikerült e magammal rántani az erőltetett nyugalomba:-)
Szia!
6 hete szultem es ugy indultam neki h nem kell epidural meg semmi mert kifogom birni.
Hat nem igy tortent.
Reggel 7 orakkor rendszerezodtek a fajasaim 5 percesekke,bementunk a korhazba csak 2 cm-re voltam kitagulva.
Hazakuldtek h otthon vajudjak es kb 3-4 ora mulva menjunk vissza.Mikor 4 ora mulva visszamentunk akkor meg mindig csak 3 centi voltam es este 11 orakkor meg mindig csak 3 centi.De akkor mar osszeertek a fajasaim es csillagot lattam a fajdalomtol.
Na akkor bevonult egy rakas orvos meg az orvosom is es kozoltek h ha nem kapok epiduralt(mar azelott is ajanlgattak) akkor nem lesz erom kinyomni a babat.
Igy hat belementem.
Semmit nem ereztem mikozben beadtak.Szinte azonnal hatott es elvette a fajdalmat viszont a derekam meg mindig nagyon fajt,mint kesobb kiderult a baba arccal a hasam fele volt fordulva.
Szoval reggel 6 orara tagultam ki teljesen.
Nekem vegul ugy alakult h fogoval huztak ki de nem az epidural miatt hanem mert mint mar emlitettem a baba rosszul volt fordulva.A kitolasi szakasz igy is tartott 2 es fel oraig mire eszrevettek h baj van.
Vegul 7:50-kor,25 ora vajudas utan lett meg a fiam.
Szoval en csak ajanlani tudom az epiduralt.
Bar nem akarlak elkeseriteni de annak mellekhatasa lehet a hanyas,hanyinger foleg ha hajlamos vagy ra en nem hanytam,hanyingerem se volt,ez is embertol fugg.
Szerintem most meg ne kotelezd le magad majd ott fogod tudni h szeretned-e.
En mondjuk elhataroztam h ha megint terhes leszek akkor fogom inni a 36.hettol a malnalevel teat hatha segit,sokaknak segitett.Esetleg probald ki te is:).
Konnyu szulest neked:).
Amugy hanyadik hetbe vagy?
Ja,meg annyit h en kulfoldon szultem(Kanada) itt szinte minden nonek adnak epiduralt.
Elozo voltam.
En epidurallal szultem a fiam, inditottak, szoval kellett, de nem bantam meg, a tagulasi szakaszban sokat segitett, majd a nyomasnal az orvos mondta, hogy ne adjak be magamnak, hogy jobban erezzek. A hatas kicsit mult, ereztem mikor jon az osszehuzodas, de nem fajt.
(Angliaban magadnak adagolod, egy gep segitsegevel. Az epiduralt bekotik a hatadba, es akkor nyomod a gombot amikor szukseget erzed...tuladagolni nem tudod, mert letilt a gep)
Nekem semmi bajom nem volt utana, 23 ora alatt lett meg a fiam, es szules utan 1.5 oraval a sajat labamon mentem pisilni...igaz segitseggel.
En biztos hogy a kovetkezo gyereket is igy fogom megszulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!