Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Epidurálist kértek? Kértetek?...

Epidurálist kértek? Kértetek? Nem volt gond? Nekem félelmeim vannak vele, de a sima szüléstől is. Lent bővebben.

Figyelt kérdés
Szóval. Második szülésem lesz, az első nagyon nehéz volt, 22 óra... mindegy. Most elhatároztam, hogy kérem az epit. Mondtam a dokinak. Ő nem nagyon pártolja. Elmondtam neki a félelmeimet, hogy nem bírom a fájdalmat, de nagyon (az első szülést végig hánytam a fájdalomtól), és attól is félek, h valami baja lesz a babámnak, hogy oxigén hiányos vagy valami. erre ő mondta, h ha kérem az epit, akkor ugyan valóban nem fog fájni annyira a szülés, de mondta, h az teljesen lelassítja a szülés folyamatát, és lehet a doki fogja kihúzni belőlem a fejénél a babát, vagy kinyomni belőlem, és épp itt fordulhat elő, h tovább lesz bent a szülő csatornában a baba mint kellene, és akkor lesz a baj. Na most mit tegyek?
2009. aug. 10. 20:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát igen, vannak érvek és ellenérvek ezzel kapcsolatban, de nagyon át kell gondolgni, hogy megéri-e kérni. Én sem tudom eldönteni, mert annak tudatában, hogy a babát is veszélyeztethetem vele, nem szimpatizálok vele, de ha nem fogom bírni a szülést és az orvos is javasolja akkor bele megyek majd, bár nem szívesen...

Most úgy gondolom, hogy ha össze tudom szedni magam, akkor nagy baj nem lehet. Már várom a szülést és abban bízok, hogy hamar le fog zajlani az egész, és mielőbb láthatom a picinket.

Könnyű szülést!

37 h km

2009. aug. 12. 08:38
 12/14 anonim válasza:
3 hete szültem EDA-val. Életem egyik legjobb döntése volt, pedig a szülőágyon döntöttem. 9-kor Indították a szülést, így kaptam oxitocint, hogy elég erősek legyenek a fájások. Na meg elég sűrűek. 11-kor adták az EDA-t, ami nem fájt. Egy picit olyan érzés volt, mint amikor a fogorvosnál megkapod az injekciót. Fél óra múlva eltünt a méhszájam és 12.45-re megszületett a kislányom, fájdalom nélkül. Az orvos nekem is segített a nyomásnál, és még meg is dícsért, hogy milyen profin nyomtam. Semmi probléma nem volt, se ott ,se utána. Gondolok itt a sokat emlegetett fejfájásra és társaira. Így a következő szülésnél gondolkodás nélkül fogom az EDA-t kérni.
2009. aug. 12. 13:02
 13/14 anonim ***** válasza:
A jó időben beadott eda-nak csak pozitivúmai vannak. Én 2 ujjnyira voltam kitágulva, mikor beadta a doki, de addigra már annyit szenvedtem, hogy úgy éreztem, nem bírom tovább. Beindított szülés volt, így egymást érték egyből a fájások. A doki elmagyarázta, hogy előbb nem adhatta volna be, mert akkor visszafordítaná a folyamatot, de akkor már jó időben volt. Utána kész felüdülés volt, voltak fájásaim, de nem vészesek. Mondta is a doki, hogy nem érzéstelenít, hanem fájdalmat csillapít, így simán éreztem a tolófájásokat is. Ja, és egyből kitágultam tőle! Utána ment minden, mint a karikacsapás, 1,5 órájára már meg is szültem. Csak azt nem értem, hogy a dokim mondta, hogy csak nagyon ritkán adja be, ha indokolt az eset. Biztos vannak azért kockázatai is, pl le is lehet bénulni, mikor a gerincbe adja, és közben megmozdulsz.
2009. aug. 12. 13:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Majdnem császár lett az eda miatt. A kisfiamnak nem tetszett, lement a szívhangja 60-ra. Amikor az oldalamra fordítottak helyrejött. Legközelebb biztos nem kérek. Ja és a tolófájásokat is alig éreztem,de a vajúdásnál csak egy kicsit éreztem kisebbnek a fájásokat.
2009. aug. 14. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!