12. heti genetikai ultrahang? Ezt a vizsgálatot kimondottan genetikus végzi vagy egy "sima" nőgyógyász? Hasi vagy hüvelyi úton végzik?
Sziasztok! Kértem időpontot az istenhegyibe a 12.heti kombinált teszt elvégzésére,viszont a nőgyógyászom ragaszkodik hozzá,hogy a 12.heti genetikai uh-t ő csinálja meg. Lehet pluszba vérvételt is kérni,de annak 1hónap mire megjön az eredménye. A klinikán 1,5óra alatt megvan a vér+uh vizsgálat eredménye és szinte 100%-ig megbízható eredményt ad.
Miért akarja ő megcsinálni,mikor ott sokkal pontosabb képet tudnak adni a babáról?
Járt már valaki így,hogy kétszer lett megcsinálva a genetika? Mert el akart menni egy olyan helyre,ahol jobb műszerek vannak,de a dokija meg ragaszkodott ahhoz,hogy ezt neki kell elvégeznie?
Szia!
Igen jártam így. De nem azért, mert muszáj volt, csak mi terhesgondozási csomagra fizettünk be, de abban csak a kötelező genetikai UH volt benne, és az integráltat külön kellett volna fizetni.
Egyrészt az volt a gond, hogy az UH-ra túl korán kellett menjünk, mert 11 hetesek és pár naposak voltunk, de a 12 hét pont a karácsonytól szilveszterig tartó időszak volt, s nem tudtak fogadni. Így az eredményt nem lehetett értékelni.
Így mi is az Istenhegyibe mentünk, mert orvos rokonunk mondta, hogy a legjobb genetikus ott dolgozik (Hajdú doktornő), így oda mentünk.
Levették a vért, míg annak az eredménye elkészült, nagyon alaposan megvizsgáltak az UH-on. Vártunk egy kicsit, és a genetikus doktornő (ő elemezte ki az eredményt a két lelet alapján) behívott az irodájába, elmondta, hogy a kapott eredményben mi mit jelent, s hogy nincs semmi probléma.
Ráadásul megkaptuk DVD-n az UH-t, úgyhogy kis babamozizás is volt a családnak. :)
Nagyon megbízhatóak, kedvesek, abszolút kulturált a hely, de arra készülj fel, hogy nem biztos, hogy másfél óra alatt végzel, mert sokan vannak.
Én a helyedben nem hagynám magam eltántorítani, főleg, ha külön kell a nődokidnál is fizetni, ráadásul még egy hónapot várj az eredményre. Idegörlő lehet, ezért választottam én is a kombináltat az integrált helyett.
Sima nőgyógyász nem végezheti. C típusú ultrahang-jártasságival kell rendelkeznie annak, aki a genetikai uh-kat csinálja. Én a saját dokimnál csináltattam a genetikai uh-kat mindkétszer a Sejtbankban - ott is dolgozik - és ott csinálták a kombinált teszteket is.
Nem vagy köteles a dokidhoz menni uh-ra, de valószínűleg nem teteszene neki, ha máshová mennél! x persze meg lehet csináltatni, annak nincs akadálya. És több szem többet lát.
Es azt honnan tudom meg h.neki van-e c tipusu uh.jartassagia?
O sima nogyogyasz szakorvos egyebkent.
Én sem értem! Remélem nem arra megy ki a játék,hogy azért akarja megcsinálni ő,hogy majd szépen fizessek neki. Mondjuk nem tervezem,hogy én ezért külön adok neki pénzt,pont azért mert tudja nagyon jól hogy hol akarom megcsináltatni.
A babucinak nem lesz baj,hogy 5nap múlva ismét meglesik uh-on?
Szerintem az istenhegyin azért picivel jobb készülékkel dolgoznak,mint bármilyen más kórházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!