Elvetessem vagy nem? Pont rosszkor jött.
22 éves vagyok, és terhes. Szeretnék babát, de nem most, mert egyáltalán nem stimmelnek a körülmények. Egyszerre két egyetemet végzek, dolgozom. Az apa külföldi, csak a nyárra jöttünk össze, még ugyan tartjuk a kapcsolatot, de csak 19 éves, és 1500km-re van tőlem (még nem tudja). Amúgy védekeztünk (gumi). A szüleim nem élnek (árvaságiból élek), de a közvetlen környezetem iszonyatosan kiakadna a dolgon, nagyon konzervatívak. Mindig én voltam a jó példa, nem bírnék a szemükbe nézni ezután. Nem tudom miből élnék, és mi lenne velem így egy gyerekkel. Az abortuszt eddig bűnnek gondoltam, és ha nem rólam lenne szó ellenezném is...de így...
Örökbe adni, vagy elhagyni nem akarom, arra nem lennék képes...
Segítsetek!
Elég értelmes és érzelmes lánynak tűnik ahhoz, hogy ne csináljon butaságot. Nem akar meggondolatlan lenni.
Te szültél ilyen helyzetben? Szülők és apa nélkül, iskola mellett? Azért ítélsz elhamarkodottan?
Nem bántani kellene, segítséget kért a nehéz döntéshez. Nem az egzisztenciájáról volt szó, olvasd el újra a kérdést, mielőtt ítélkezel :P
Szia,én 23 éves vagyok a párom 26ot tölti,igaz mi nem futó vagy épp most összejött kapcsolatban vagyunk de már régóta várunk a babóra,3 évig probálkoztunk orvostol -orvosig kellett menni mert nem jött a baba.(valahogy éreztem h nem lessz egyszerü)Majd lemondtunk tavaly a dologrol amikor közölték velem a dokiaim h nállam van a baj és nem is biztos h lehet természetes uton babánk.Ugy gondoltuk jó akkor most kicsit másba vágunk és dolgozunk lakást teremtünk magunknak majd aztán kiderül h mi lessz.EL is kezdtük a lakás dolgot amibe beleöltünk majdnem 2 millió ft-ot aztán a polgármesteri hivatal nem engedélyezi a lakhatást majd kiraboltak minket aztán rá 3 hétre kirugtak egyszerre mindkettönket a munkahelyünkröl,a páromnak sikerült elhelyezkedni nekem nem aztán sikerült volna kimennie dolgozni NO-ba de megbetegedett korházba szálitották kinnt és szintén megirták a felmondását.Majd saját költségemen kellett hazahozatnom pedig a szerzödésében nem ez volt.Szal itt álltunk munka nélkül a párom betegen.Majd alkalmi munkásként sikerült elhelyezkednie mikor kiderült hogy jön a baba,elösször örültünk majd nekem eszembe jutott hogy miböl élünk majd hogy lessz minden de egy percig sem jutott az eszünkbe hogy elvetessem pedig a nagyszüleimnél lakunk.Erre megszünt az alkalmi munkahely is a válságra való hivatkozással.Tovább nem részletezem sz@r anyagi helyzetben voltunk és vagyunk is.Mi sok mindent megrpóbáltunk használtan de jó állapotban beszerezni pl:babakocsit,babhordozót,rucikat is.Valameik válaszoló azt irta ök is rossz helyzetben vannak de 4-500ezret költenek majd a babára.Én megmondjam h összesen kb 250.000be van az egész orvosal és mindennel eggyütt,köszönhetöen h nem ujonnan vettünk mindent pedig ha tehetném akkor szivesebben tenném azt hogy bemegyek egy baby boltba és mindent megveszek de az ember nem mindig teheti meg és még az is melette szól h nem mindent használsz ki pl a ruhákbol is a legkisebb méretet max 1 hóig jó de nagyobb babó születik alapbol a második mérettel kezded.
Én a te helyedben megtartanám a sulit halaszthatod,az apukának is elmondanám hiába 19 éves segiteni ha másképp nem is de anyagilag,lehet a szülei mégjobban reagálnának rá és segitenének téged.szal mielött eldöntöd h mit teszel mindenképp beszélj az apával.
Bocsi a hosszu sorokért,jol gondold át a dolgokat mert tényleg talán nem lehet rá több esély h babád legyen sajnos sok ismim járt igy.üdv egy 36 hetes kismami
Nem a környezeted a lényeges.
Ezt a döntést szerintem nem hozhatod meg egyedül, a férfinak is tudni kellene róla. Lehet, hogy támogatna titeket, nem biztos, hogy probléma lenne a kora.
1) Az abortusszal megölöd az életet és ezt a terhet kell hordanod egész életedben. Nem vagyunk egyformák, de én nem biztos, hogy elbírnám. (van egy kislányom) Más egy genetikai betegség miatti abortusz és más egy "rosszkor jöttél nem kellesz" abortusz.
2)Az örökbeadást nem bírnád? Nézd úgy, hogy esélyt adsz neki az életre, szülőket adsz neki és segítesz egy meddő páron. Választhatsz nyílt örökbeadást is, akkor megismerhetitek egymást a leendő szülőkkel. És azonnal családba kerülhet a babád.
De! Meg is tarthatod. Esetleg választhatsz a két egyetem közül egyet, átmehetsz levelezőre vagy megdumálhatod a tanáraiddal, hogy kevesebbet jársz be órákra (egyéni tanrend). Biztosan nem lesz könnyű, sok áldozattal fog járni és anyagilag sem leszel a toppon, ha egyedül neveled. Ha erre úgy érzed nem vagy képes, vagy nem akarod mindkettőtök életét tönkretenni, akkor marad az egyes vagy kettes pont.
Kívánom, hogy jól dönts. Majd írd meg, mire jutottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!