Nem tudok aludni, nem kapok levegőt. Más?
Figyelt kérdés
Úgy érzem nem tudok beszívni annyi levegőt amennyire szükségem lenne... bepánikolok tőle :(( 24hkm2013. márc. 20. 02:04
1/8 anonim válasza:
Menj ki kicsit levegőre, vagy állj a nyitott ablakba, jobb lesz meglásd. Elalvás előtt kalandoztasd el a gondolataid, akkor meg fogsz nyugodni :)
2/8 anonim 

válasza:

én már hetek óta szenvedek a nehézlégzéssel:('borzasztó kellemetlen. tegnap óta beteg is vagyok's nos volt azóta 1-2pánikfulladásom is:|.nyugodj meg'kicsit ülj fel'járkálj,s szépen ütemre szívd be-fújd ki. alvás'próbálkozásnál(mert ugye így fekszik le az ember lánya pihenni..)pedig félig ülő poziciót'sok párnát tudnék javasolni. 24 hetes ikres kismama
3/8 anonim 

válasza:

Terhesség alatt amúgy is előfordulhat nehézlégzés, de ezt a stresszelés csak tovább fokozza (nekem többször voltak pszichés nehézlégzéses időszakaim). Szívj friss levegőt, és próbáld meg elterelni a figyelmed, nekem ez vált be!
4/8 anonim 

válasza:

Én nem vagyok terhes, mégis ezt érzem, hónapok óta. Olyan, mintha a levegő nem jutna el a tüdőmig, hanem megakadna a nyakamnál a kulcscsont magasságában, vagy a tüdőt kikerülve a hasamba menne. Baromi szar érzés és nyilván stressz okozza, de abszolút együttérzek.
Friss levegő egyébként segít és nyugi, semmi baj, én sem idegeskedek rajta, mert tudom, hogy csak én érzem így, de a szervezetemben semmi gáz.
5/8 anonim 

válasza:

Nekem is sokszor előjön, szinte mindig este, lefekvéskor (érdekes, hogy ha napközben lepihenek, akkor nem). Nekem a hideg levegő szokott segíteni. Szegény férjem ugrál, hogy ablakot nyisson-csukjon. A pániktól biztos, hogy csak rosszabb lesz - olyat még nem éltem át, hála Istennek. Nem tudom, segít-e, ha tudatosítod magadban, hogy ez a terhesség normális velejárója, és nem fogsz megfulladni.
6/8 anonim 

válasza:

Nálam ugyan ezek voltak amiket leírtatok....beutalt a házi orvos a pulmonológiára, és ott amikor nézték a tüdőkapacitást, légzésfunkciót (egy cső szerű valamint kell fújni és a számítógép mutatja hogy hány % a tüdőfunkció) na ez a légzés funkció nekem 60% volt a 100%ból! Írtak fel gyógyszert, amit be kell szívni Simbycort turbuhaler a neve, asztmásoknak írják ezt fel. Azóta ezt használom, igaz a napi 2x 2 beszívást lecsökkentettem arra hogy csak este 1x szívok belőle, mert már egész jól voltam mostanság. Néha velem is előfordul hogy ugyan azt érzem mint előtte hogy nem kapok levegőt, de a doki azt mondta hogy az már pszihés alapon van.
7/8 A kérdező kommentje:
Nekem is voltak stresszes-pánikos időszakaim, most próbálom nyugtatni magam, hogy ez csak a terhesség miatt van és normális, nem sokat segít. Nagyon rossz, tiszta halálfélelmem van, ma már napközben is rám jött :/
6os! Nálad terhesség alatt történt amit írtál?
2013. márc. 20. 12:41
8/8 anonim 

válasza:

Még a terhesség előtt kezdődött és terhesség alatt is végig megvolt ez, hogy sokszor csak 3. 4. levegővételre ment be a levegő a tüdőmbe.... Aztán mondtam a dokinak hogy szedem a gyógyszert és mégis sokszor van az főleg este ha lefekszem hogy alig kapok levegőt. Azt mondta h kizárt hogy azt asztma miatt, mert az eredmények azt mutatják hogy jó a légzésfunkcióm a gyógyszer mellett, így ez pszichés alapon van....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!