Kismamik, akik 150 g ch-os diétán vagytok, leírnátok, hogy mit esztek 1 nap?
Szia!
Reggeli: teljes kiőrlésű kenyér (mindig csak ezt eszem), kb. 4 dkg, valamilyen felvágottal, vajkrémmel, és sok-sok zöldséggel vagy savanyú káposztával. Ez kb. 20g CH
Tízórai: én tejeskávét iszom 2dl-t, mert nagyon alacsony a vérnyomásom, így muszáj innom:) Mellé esetleg Korpovit keksz, így kb. 20 g CH.
Ebéd: amit éppen főzök (két kislányom és egy férjem van), abból kiválogatom, hogy mit ehetek. Ha főzeléket főzök Graham liszttel sűrítem, édességnek általában túrós sütit csinálok, eritrittel édesítek, ennek nincs utóíze, és a család is megeszi. Kb. 50 g-nyi CH-t eszem.
Uzsi: joghurt vagy gyümölcs. Joghurtból Activi 0%-ost, vagy gyümiből 25 g CH-nyi (30 dkg alma, vagy 18 dkg kivi vagy 25 dkg narancs).
Vacsora: nagyjából ugyanaz, mint reggel, csak több, mert nekem nincs pótvacsim, kb. 35-40g CH. Kb. 7-8 dkg kenyér, felvágott, zöldség. De szoktam enni tojást, kőrözöttet ilyesmiket.
Egyébként én délutánonként szenvedek az éhséggel, délelőtt tök jól elvagyok, nem vagyok éhes, de délután az borzasztó:(
Még nem vagyok inzulinos, de néha így is 7 fölé megy sajna a cukrom:( 8 fölé még nem ment, de még csak a 20. hétben vagyok....
Én inzulinos voltam, az sem vészes csak a diéta mellett percre pontosan kell élni. az két gyerekkel nem lehet egyszerű :(
Én kb így ettem:
reggeli: 40 gramm teljes kiőrlésű kenyér, uborka, paprika, vaj, felvágott, sajt
tízórai: valamilyen saját sütésű teljes kiőrlésű süti, általában gyümölcsös, vagy túrós, esetleg túrós palacsinta (a tésztája szintén nem sima lisztből).
ebéd: bármi amiben nincs cukor, köretnek meg basmati rizs, barna risz, bulgur, ezeket borsóval-répával-kukoricával lehet keverni, vagy durum tésztás ételek.
uzsonna: általában joghurt édesíővel (eritritolt használtam) és gyümölccsel, otthon én készítettem
vacsora: ugyanaz mint a reggeli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!