Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha most kirúgnak, mit tehetek...

Ha most kirúgnak, mit tehetek GYED ügyben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 hónapja van megszakítatlanul munkaviszonyom, viszont most eléggé kifelé áll a szekerem rúdja a cégtől, ahol 9 hónapja dolgozom.

Babát tervezünk. Mi lesz, ha pár hónapon belül terhes leszek (adja a jó Isten :) ), és egyidejűleg elküldenek? Megtehetik, mert hónapos szerződésekkel alkalmaznak, és ha a következő hónapra nem íratnak velem alá, akkor ennyi. Még csak nem is szabálysértő, és nem számít, terhes vagyok-e vagy sem.

Szóval ha így alakulna, mit tehetek, hogy ne csak a GYES-t kapjam? Ha mondjuk a terhességem 1., 2. hónapjában maradok munka nélkül? Utána hogyan tovább?

Előre is köszi a válaszokat!

2013. febr. 27. 14:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos nem értek hozzá, de ilyenkor nem köti őket, ha bejelented,hogy terhes vagy? Mármint hiába hónapos, ha te írásban bejelented,hogy babát vársz, akkor nem küldhetnek el, nem?

Egyébként ugye csak akkor kapsz GYED-et, ha szüléskor is biztosított vagy!

2013. febr. 27. 14:45
 2/17 anonim ***** válasza:
30%
Azt tehetnéd, hogy nem szólsz hogy terhes vagy, kb a 10hétig. Aláírsz jövő hónapra, és rögtön táppénzre veteted magad. Akkor már nem rúghatnak ki, és járna gyed, meg minden. Ha viszont ők elküldenek idő előtt valami miatt, az ellen nincs mit tenni.
 3/17 anonim ***** válasza:
65%
Akkor annyit tehetsz, hogy kb. 2,5 hónappal a szülés várható ideje előtt elmégy álláskeresési támogatásra, 28 nappal előbb megigényled a tgyást, ha lejárt újra álláskeresési, (akár 1 napra is) és a gyed.
 4/17 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

A helyedben én próbálnék más munkahely után nézni, és legalább a próbaidőt megvárni hogy leteljen, utána jöhet a baba. Nagyon mást a gyed érdekében nem tudom hogy tudnál-e tenni. :(

2013. febr. 27. 14:46
 5/17 anonim ***** válasza:
50%

Megszűnt a passzív táppénz, a szerződés lejárta után nem lehet táppénzen.

Addig húzd el valahogyan a munkahelyed tájékoztatását (kivéve, ha olyan munkakörben dolgozol, ami veszélyes lehet, mert azért nem éri meg a pénzért sem veszélyeztetni sem magad, sem a gyermeked), hogy az álláskeresési kitartson a tgyás kezdetésig.

2013. febr. 27. 14:50
 6/17 anonim ***** válasza:
50%

engem is így küldtek el.. .

az utolsónak igaza van, ez a legjobb megoldás ,csak úgy tudom hogy így a gyed összege nem lesz lótúró sem. be kell valljam, nekem felajánlotta egy kedves ismerős, h. bejelent az uccsó hónapra. ez nekem 55e ftba kerül, de hamar vissza hozza az árát.

2013. febr. 27. 14:51
 7/17 anonim ***** válasza:
58%

Ha nem jól tudom sorry, de a határozott idejű szerződésnél nincs ilyen védelem, hogy bejelentette és védett. Nem írnak új szerződést és kész.

Ha nagyon ilyen a helyzeted, akkor kicsit várnék a babával, és új helyet keresnék, aztán min a próbaidő után jöhetne a baba, és ha határozatlan a szerződésed, akkor ott az írásos bejelentéstől védve vagy.

2013. febr. 27. 14:53
 8/17 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó, én is így tudom. (4es vagyok)

Ha havonta íratnak alá új szerződést, akkor megteheti azt a munkáltató, hogy nem írnak alá újabb hónapra, hiszen nem azért "küldené el" mert babát vár, hanem mert addig szól a szerződés. Ezért is jobb ötlet szerintem még most új állás után nézni amíg nincs is baba. Csak jobb lenne, mint munkahely és pénz nélkül várni a babát.

2013. febr. 27. 15:27
 9/17 anonim ***** válasza:
21%
Határozott idejű szerződésnél is véd az írásos bejelentés, arra az időre amíg a szerződés szól. Ha viszont lejár a szerződés utána semmi nem kötelezi őket arra, hogy tovább alkalmazzanak. Esetleg az nem lehet, hogy megbeszéld a munkáltatóddal, hogy amíg képes vagy ellátni a feladatodat, addig hosszabbítsák meg a szerződésed? Bár ez munkakör kérdése is, és nagyon rendes főnök kell hozzá.ha ez nem megoldható, én úgy tudom van passzív táppénz, mert a nővérem is azon van tudtommal. Neki is lejárt a szerződése, amikor 10 hetes terhes volt.
2013. febr. 27. 15:33
 10/17 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó: nincs passzív táppénz. Már rég megszűnt.
2013. febr. 27. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!