Ha most kirúgnak, mit tehetek GYED ügyben?
Sziasztok!
21 hónapja van megszakítatlanul munkaviszonyom, viszont most eléggé kifelé áll a szekerem rúdja a cégtől, ahol 9 hónapja dolgozom.
Babát tervezünk. Mi lesz, ha pár hónapon belül terhes leszek (adja a jó Isten :) ), és egyidejűleg elküldenek? Megtehetik, mert hónapos szerződésekkel alkalmaznak, és ha a következő hónapra nem íratnak velem alá, akkor ennyi. Még csak nem is szabálysértő, és nem számít, terhes vagyok-e vagy sem.
Szóval ha így alakulna, mit tehetek, hogy ne csak a GYES-t kapjam? Ha mondjuk a terhességem 1., 2. hónapjában maradok munka nélkül? Utána hogyan tovább?
Előre is köszi a válaszokat!
Sajnos nem értek hozzá, de ilyenkor nem köti őket, ha bejelented,hogy terhes vagy? Mármint hiába hónapos, ha te írásban bejelented,hogy babát vársz, akkor nem küldhetnek el, nem?
Egyébként ugye csak akkor kapsz GYED-et, ha szüléskor is biztosított vagy!
Szia!
A helyedben én próbálnék más munkahely után nézni, és legalább a próbaidőt megvárni hogy leteljen, utána jöhet a baba. Nagyon mást a gyed érdekében nem tudom hogy tudnál-e tenni. :(
Megszűnt a passzív táppénz, a szerződés lejárta után nem lehet táppénzen.
Addig húzd el valahogyan a munkahelyed tájékoztatását (kivéve, ha olyan munkakörben dolgozol, ami veszélyes lehet, mert azért nem éri meg a pénzért sem veszélyeztetni sem magad, sem a gyermeked), hogy az álláskeresési kitartson a tgyás kezdetésig.
engem is így küldtek el.. .
az utolsónak igaza van, ez a legjobb megoldás ,csak úgy tudom hogy így a gyed összege nem lesz lótúró sem. be kell valljam, nekem felajánlotta egy kedves ismerős, h. bejelent az uccsó hónapra. ez nekem 55e ftba kerül, de hamar vissza hozza az árát.
Ha nem jól tudom sorry, de a határozott idejű szerződésnél nincs ilyen védelem, hogy bejelentette és védett. Nem írnak új szerződést és kész.
Ha nagyon ilyen a helyzeted, akkor kicsit várnék a babával, és új helyet keresnék, aztán min a próbaidő után jöhetne a baba, és ha határozatlan a szerződésed, akkor ott az írásos bejelentéstől védve vagy.
Utolsó, én is így tudom. (4es vagyok)
Ha havonta íratnak alá új szerződést, akkor megteheti azt a munkáltató, hogy nem írnak alá újabb hónapra, hiszen nem azért "küldené el" mert babát vár, hanem mert addig szól a szerződés. Ezért is jobb ötlet szerintem még most új állás után nézni amíg nincs is baba. Csak jobb lenne, mint munkahely és pénz nélkül várni a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!