Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jogosult leszek majd a GYED -re?

Jogosult leszek majd a GYED -re?

Figyelt kérdés
Üdv.2012.ápr.1-én munkába álltam.Tegnap kiderült, hogy kismama vagyok:).Sajnos veszélyeztetett terhesség, azonnali táppénz.Nincs meg az 1 év munkaviszonyom(ennél a cégnél).Jogosult leszek majd a GYED-re?
2013. febr. 26. 07:29
 1/5 anonim ***** válasza:
A szülést megelőző két évben kell meglennie a 365 nap biztosított időnek. 2011-ben nem dolgoztál?
2013. febr. 26. 07:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia.Ez a 2.terhességem.2011-ben GYED-en voltam. 2012.febr.25-ig voltam itthon GYES-en, majd 1 hónap álláskeresés után ápr.1-én álltam munkába.
2013. febr. 26. 07:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Még él a munkaviszonyod? A 365 napnak a szülés napjáig kell meglennie, ha most derült ki, hogy kismama vagy, akkor nemigen szülsz egy hónap múlva, vagyis ha még megvan a munkaviszony, akkor szülésig bőven meglesz a 365 nap.
2013. febr. 26. 08:00
 4/5 anonim ***** válasza:
szia.ha a munkaszerződésed élni fog szülés pillanatában,akkor igen!
2013. febr. 26. 08:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszhoz annyit hozzátennék, hogy gyed akkor is jár, ha a szülés pillanatában ugyan nincs munkaviszonyod, de már tgyást kapsz amikor megszűnik (ha tehát a kiírt időpont előtt 28 napon belül szűnik meg a munkavizsony, akkor passzív gyedre jogosult leszel)
2013. febr. 26. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!