Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki jogosult vagy lesz jogosult...

Ki jogosult vagy lesz jogosult GYED-re közületek?

Figyelt kérdés
Kinek van meg a megfeolelő mennyiségű munkaviszonya?Mennyi akkor pontosan amit kaptok?Pl. ha NETTÓ 100 ezer volt a fizud (tehát amit kézhez kapsz) akkor most a GYED 70% tehát 70 ezer nettó?

2012. júl. 24. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem, max. gyedet kapok majd (bruttó 130200).

Amúgy a gyed nem a nettó alapján lesz megállapítva, hanem a bruttó alapján.

Pl. kerestél 100 ezret nettót, az nagyjából 150 ezer bruttót jelent - a gyeded bruttó 105 ezer lesz, nettó (adókedvezmény nélkül) kb. 78 ezer.

2012. júl. 24. 20:22
 2/9 A kérdező kommentje:
kinek jár adókedvezmény?
2012. júl. 24. 20:29
 3/9 anonim ***** válasza:

MIndenkinek, akinek van gyereke, és van adója:)

A magzat 9 napos korától már igénybevehető, 1 és 2 gyerek után 62500-al lehet csökkenteni az adóalapot gyerekenként, 3 gyerek után meg már 206500-al gyerekenként.

(ez azt jelenti, hogy a bruttó béredből levonják ezt az összeget, és utána szorozzák 16%-al, ez lesz az adód.)

2012. júl. 24. 20:33
 4/9 A kérdező kommentje:
lehet buta vagyok ennyire hogy nem értem meg. de! most van egy fix jövedelmem 90 ezer ft. ezt kézhez kapom. ha gyermeket fogok várni és elmegyek GYED-re sokkal szarabbul járok. mert tuti nem lesz 90 ezer sehogy se a havi jövedelem. Így hogy akarják h az emberek gyereket vállaljanak?majdnem hogy éhen halunk!
2012. júl. 24. 20:34
 5/9 anonim ***** válasza:

A 90 ezer a bruttód, vagy a nettód?

Mert ha a nettód, akkor értelemszerűen a bruttód kb. 130-140 ezer igaz?

Ez után a gyeded nettóban adókedvezménnyel 78 ezer lesz.

Plusz ha hozzáveszed a családi pótlékot, akkor a TE havi bevételed ugyanott lesz, mint gyerek nélkül, vagyis havonta 90 ezer jön be. Igy te nem jársz rosszabbul, ha gyereket vállalsz!

Gondolj abba bele, ha valaki sokat keres, akkor szív, mert többszörösével csökken a havi bevétele, tekintettel arra, hogy a gyed maximum 130200 lehet bruttóban. Ezt meg nem kompenzálja sem a csp, sem az adókedvezmény.

2012. júl. 24. 21:04
 6/9 A kérdező kommentje:
igen 90 a nettóm, 125 a bruttóm, tehát igazad van.
2012. júl. 24. 21:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen, én pl. szívok, a gyed majd irtózatosan sokkal kevesebb lesz, le sem írom mennyivel. Mégsem adnám semmiért a kis nyújtózkodós kisfiam, akit úgy várok már, hogy kibújjon majd 7 hét múlva!!!!
2012. júl. 24. 22:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem van több szakmám is de mivel tanultam még így diákként dolgoztam. Vonták az adómat ugyanúgy, nem volt táppénzem se szabadnapom és még gyedet se kapok... Akkor én mit szóljak hogy havi 40ezerből kell megélnem + a párom fizetése? Bezzeg a c....ok baromi jó pénzeket kapnak csak nemtudom miért......
2012. júl. 26. 02:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ne idegesítsd magadat!!!!! Bár igazad van, és sajnálom.....
2012. júl. 26. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!