Ma derült ki, hogy terhes vagyok. Hosszú próbálkozás után összejött. Sajnos nincsen meg a kellő munkaviszonyom (365nap) csak 3hónapom, jelenleg regisztrált munkanélküli vagyok. Ebben az esetben jár valami támogatás?
Értem,és az aktív korúak ellátását mikor kellene igényelnem? hogyan működik ez?
Én eddig 1x voltam a munkanélkülibe,regisztrálni.Nem tudom mik a teendők
Először is a munkaügyibe kell regisztrálni, ahol ugye kiderül, hogy kapsz-e munkanélkülit, ha igen akkor azt érdemes kivárni amíg lejár, és ha már nem kapsz semmilyen juttatást, akkor a helyi önkormányzatnál kell kérvényezni, az aktív korúak ellátását (szociális segély), ez azért jó mert van tb-d!!! Ami azért terhesen elég fontos! :) Igaz nem nagy pénz úgy nagyjából 22000 ft, de ez is valami..
Igaz közben behívhatnak közmunkára, de ha igazolod, hogy terhes vagy, akkor vagy olyan helyre raknak, ahol ugye dolgozhatsz, mondjuk irodába, vagy nem is hívnak inkább..
És az már olyan 50 körül fizet szóval még jó is ha hívnak :D
Kérdező! igen meg tudod igényelni! Csak a lényeg hogy más juttatást ne kapj már, és a munkaügyiben kell kezdeni mert ők adnak ezekről mindenféle igazolást, amit csatolni kell a kérelemhez!
Talán valami 40-50 ezer körül, de a papíron rajta van.. nem hiszem egyébként, hogy csak ezt nézik.. ugyanis kérnek vagyonnyilatkozatot is.. és nekünk van egy fél lakás meg autó is... szóval ha mondjuk nincs tulajdon a neveteken akkor még jobb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!