Terhesen, munkanélkül mire vagyok jogosult és mire nem?
Figyelt kérdés
Alkalmi munkákból van némi bevételem (művészettel foglalkozom), de hivatalosan álláskereső vagyok. Az álláskeresők nyilvántartásából valamiért töröltek, esélyem sem volt reklamálni, mert bőven a határidők után kaptam a leveleket. Sem segélyt sem járulékot nem kapok már (90 napig kaptam csak). A TB-t fizetem rendesen havonta. Párom fizetéséből éldegélünk.
Babaprojecten vagyunk. Mi lesz ha terhes leszek, de továbbra sincs állásom? Mit lehet olyankor tenni? Jár-e valami?
2013. jan. 8. 19:42
1/2 anonim válasza:
családi pótlék (12e) és gyes (25e), ez utóbbi a gyerek 3 éves koráig jár
ezek nettó összegek már
ezen kívül ha a terhesség alatt 4x igazolhatóan megjelentél terhesgondozáson, akkor egyszeri anyasági támogatás a szülés után, ez jelenleg 64e Ft.
2/2 anonim válasza:
Még az első hozzászólását kiegészítem annyival h a párod igényelheti a terhesség 91. napjától a családi adókedvezményt. De ennyi kb mást nem kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!