Táppénz? Munkanélküli? Mit tehetek?
Buta vagy, már bocs, el kellett volna menned betegre, a munkáltatónak az semmibe sem kerül, nem kell utánnad fizetnie semmit, te meg kapod a táppénzt, majd elmész 8 hónapos terhesen Tgyás-ra, majd GYED, GYES!
Munkanélkülire elmehetsz, de pénzt csak akkor kapsz, ha dolgoztál 1 évet, és akkor is csak 1 hónap munkanélküli segélyt kapsz, utánna semmit!
Jól kitolták magaddal!!!!
Sajnos én is hasonló cipőben járok.
És nem sok jóval tudlak bíztatni.
Munkanélkülire nem mehetsz el, ezt már én is megérdeklődtem. De ha el is mennél az is csak 3 hónapig tartana, és ugye addig azért nem szülnél meg (szerencsére).
A táppénznek én is utánajártam, mert a háziorvosom ajánlotta, hogy érdeklődjem meg a méltányossági táppénzt hátha ilyen esetben engedélyezik.
Azt a választ kaptam az oep-től, hogy valóban van méltányossági táppénz, de nem terheseknek. Mert hogy nálunk nem áll fenn az a lehetőség hogy 1-2-3 hónap múlva el tudunk menni dolgozni... és emiatt mindenféle mentességből és méltányosságból kiesünk.
Most az van hogy én is magam után fizetem a tb-t hogy legalább az legyen rendben.
A legrosszabb az, hogy így is nehezen éltünk hónapról-hónapra, de dec. 1-től még a páromnak is kezébe adták a felmondását mert tönkre ment a cég.... és január végén meg szülök.
Nehéz nagyon. A párom csak nyugtatgat. De próbálunk mi is csak a pozitívra gondolni, és próbálunk a lehetőségekhez mérten nyugodt, kiegyensúlyozott légkört biztosítani a babának.
4-es. Ebben igazad van.
nekem mindenesetre nem ajánlották a munkaügynél, sokszor átbeszéltem ott egy ismerősömmel a témát és semmi értelme nem lett volna, legalábbis hosszú távú megoldásnak nem.
Még mielőtt munkanélkülire mennél!!!!
Én majdnem megjártam, de szerencsére az ügyintéző rendes volt és figyelmeztetett. Érdeklődd ki a Munkaügynél, hogy leghamarabb mikor érdemes bejelentkezned úgy, hogy még a részükről kapja ellátást, akkor amikor a kicsid születik. Ha ugyanis se munkáltatótól, se munkaügytől nincs ellátottságod vagy nem vagy egyéni vállalkozó (úgy emlékszem ez utóbbi is jó) amikor a kicsi születik, akkor nem kapsz csak GYES-t, na meg az 1x-i anyaságit. Ellenkező esetben meg csak annyi, hogy amint megszületett jelezni kell a Munkaügynek, akár telefonon is jó. Viszont minden a baba után járó pénzre (TGYÁS, GYED, GYES, 1x-i anyasági) jogosult vagy.
Szóval jól gondold át mit is lépsz. Csak arra figyelj, hogy amíg nem jelentkezel be munkanélkülire, és már a munkáltatód sem fizeti utánad a TB-t, addig ezt neked kell magad után megtenni.
7-es!
Na, jó én értelek. érdekes vagy nem, akivel beszéltem.
De egyáltalán nem tudod a többi körülményt ami miatt nekem ez a megoldás nem jó.
Elég összetett ügy, de nem fogom most elkezdeni elemezni.
Gondolhatod hogy számításba lett véve minden lehetséges verzió.
De ha nagyon kiváncsi vagy annyit elárulok, hogy vállalkozó vagyok ( voltam a munkahelyem mellett is), amit egy kicsit most parkolópályára tettem (szüneteltetés), de a megfelelő időben újraindítom.
És az volt nálam a kérdés hogy a vállalkozásomat szüntessem meg ( hogy még tb-t se kelljen fizetnem) és elmenjek-e munkanálkülire, vagy csak szüneteltessem...
na, nagyon-nagyon lerövidítve ennyi. De nincs is kedvem most bővebben kifejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!