Aki a terhessége alatt dohányzott, hány grammal született a pici?
Mikor kezdett el meszesedni a lepény? Mennyit cigiztél?
Jöhet privibe is.
Napi 1 dobozzal szívtam, mikor kiderült, hogy jön a baba már nem engedte a lelkiismeretem. Egészséges babám lett.
Amíg a kórházban voltunk, született egy baba, alig nagyobb 2 kilónál, anyukája még 2 szopi közben is lejárt cigizni. Nagyon csúnyán köhögött a babája és az orvosokkal ordítozott, hogy csináljanak vele valamit. Ők pedig mondták neki, hogy talán nem kellene dohányozni. Vagyis sokan nem tesznek meg mindent a gyerekükért, utána meg az orvosoktól várják a csodát...
Ide úgy is az ír, akinek nem lett alacsony súlyú a babája. Ugyanis aki mondjuk azért szült 2 kilós gyereket a 34. héten, mert végig szívta a bagót, az nem fog itt vele eldicsekedni.
3 hetet töltöttem szülészeten gyakorlaton. Bizony a dohányos kismamák gyerekeinél sokkal gyakoribb a koraszülés, alacsony súly, IUGR.
Ismerősöm PIC-en (koraszülött intenzív) volt gyakon, az ott lévő babák 90%-ának dohányzott az anyja.
Igen, nem tudunk rólad semmit. Csak azt, hogy gyereket vársz és dohányzol. Ennyi pont elég, hogy azt megállapítsuk, hogy felelőtlen vagy.
Oké, hogy magadat mérgezed, de most a benned lévő gyerekért is felelős vagy! Ha ennyit nem vagy képes megtenni a gyerekedést, később mi lesz? Miért nm szoktál le még a gyerekvállalás előtt? Értelmes ember ugyanis úgy csinálja. Nem ilyenkor kell sírni, hogy jajj mi lesz, hanem még előtte leszokni.
Látom egyesek nagyon nem tudják ezt a párszavas kérdést értelmezni.
Egyébként meg, nem mindegy az te neked?
A végén még oda jutunk, hogy ha dohányzol jó súlyú babád születik egészségesen, amúgy meg nem...
Már nem is tudom, hogy röhögjek vagy sírjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!