Van olyan közöttetek, aki dohányzott a terhessége alatt?
35 hetes kismama vagyok. Az a lényeg, hogy még mindig dohányzom, napi 10-12 szál cigit szívok el. Már több helyen utána olvastam, milyen következményekkel járhat a dohányzás a babára nézve (neten, védőnő), kisebb születési súly, nem megfelelő lepényi keringés, kevesebb oxigén stb. (Internet, védőnő). Viszont a dohányzás ellenére minden eredményem tökéletes, nincs (nem látható) semmilyen rendellenesség. Súlybecslésen 32 hét 6 naposan 2137grammot becsültek, rá 10 nappal 2500grammot. Azt mondták, 14%-kal nagyobb is az átlagnál. Keringés rendben, meszesedés nincs, koraszülésre utaló jel szintén negatív (zárt külső-belső méhszáj, méhnyak normális, 5cm, jóslófájások sincsenek). A kislányom folyamatosan mocorog, szívverése is normális, 140/min. Ezek alapján úgy néz ki, h nincs semmi gond a cigi ellenére.
Az érdekelne, hogy van-e közöttetek olyan, aki szintén dohányzott várandósan, és hogy lett-e vmi baja a babának tőle?
En dohanyoztam, hala Istennek nem lett baja a lanyomnak aki most 12 eves!
Ha vallalok meg egyet biztos, hogy nem fogok dohanyozni!:))
Kellemes baba varast!
Szia! Nekem van egy ismerösöm most fél éves a kisfia és kiderült,hogy aszmás mert az anyuka végig dohányozta vele a terhességet! Én ahogy megtudtam,hogy kisbabánk lesz egyböl leraktam,mert nekem a kisfiam egészsége mindennél fontosabb!
Rossz volt mert nekem is hiányzott a cigi de ennyit megér:)!
38+3hetes kismama
Hàny éves lehet az aki ilyen kérést fel te^sz.
Elöször is:nem dohànyoztam,növérem viszont igen,ö napi 1-2 szàlat,tehàt megse közeliti azt a mennyiséget,amit te szivsz.
És jelenleg a kicsi egészséges.
De ez nem grancia arra hogy a tiéd is az lesz.
Isten ne adja de bizony,könnyen megeshet a gyerekeddel bàrmi.
Söt lehet egészségesnek fog tünni,aztàn késöbb jön a baj:asztma,ràk,szivbetegség,bölcsöhalàl.
A suly amit mondtak,az csak egy megbecsült suly,nem pontos!És nem csak a sulya függ a dohànyzàstpl.
Mostmàr tuti hogy nem fogd letenni.
Ismerem az ilyen anyàkat,csak hàt felesleges volt a kérdést kiirni,mert te magad is tudod,hogy veszélyes jàték,amit müvelsz,csak megerösitàst akartàl,hogy nem lessz semmi baj.
Pedig nincs kizàrva,sajnos.
Kivànom,hogy gyerekeden ne làtszodjon,ne mutatkozzon maradando kàr
Egy ismerosom ikreket vart, napi 2 doboz helyett "csak" egy dobozzal szivott. A fia asztmas. Anyukam is dohanyzott neha, mikor engem vart, kruppos lettem.
Voltam a Madaraszban, amikor vartam a kisfiam, egy ilyen tanfolyamon, amit a bolcsohalal megelozeserol tartottak. Sajnos a dohanyzas nagyban noveli a kockazatat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!