Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki gondolja ugy hogy az...

Ki gondolja ugy hogy az orvosoknak adott hálapénz FELHÁBORÍTÓ?

Figyelt kérdés
Ha mész terhesgondozásra és szülésre te fogsz pénzt adni az orvosnak???
2013. febr. 25. 11:53
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Szerintem nem igazán lehet megszüntetni. Amíg ekkora különbségek vannak emberek között, mármint anyagi téren, addig nem tudjuk/ják megszüntetni. Amíg a kórházban voltam, beszélgettünk a benti lányokkal. Volt aki minden nap csúsztatott dokibácsi zsebébe, míg bent volt. Én a nővérkéknek adtam egy normális bonbont, meg egy kávét, más ajándékkosarat vitt, több 1000 ft értékben. És ez megy a dokiknak adandó pénzzel is. Én nem kérdeztem tarifát. Adtam, amit gondoltam. Más is ad, az enyém pl.dupláját.
2013. febr. 25. 13:17
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem magán dokim volt akinek az életemet meg a gyerekem életét köszönhetem.Hozzá jártam terhesrendelésre is és pl a kórházi uh-n nem vették észre de ö kiszurta a kis 2Ds uh-ján h válik le a lepényem 10hetesen.Aztán a 28.héten szivárgott a magzatvizem este fél 11kor fogadott!A szülésemnél végig benn volt.Kézzel kellett h tágítson,ö is és a szülésznö is(ö is fogadott volt)de nem repesztettek be(elsö szülésnél ez azért csoda számba megy elvileg)a kitolási szakaszban derült ki h nem férne ki a baba meg annyira elfáradt a méhem h félt a doki h megreped.Na akkor császár...kivették a picit de a méhem nem akart összemenni és ömlött belölem a vér mert elpattantak az erek(a 8óra vajúdás és az erölködés miatt pattantak el).Elállította vhogy(addigra olyan állapotban voltam h már nem nagyon voltam magamnál.)felvittek az örzöbe és addig nem ment haza amíg nem lettem jobban(hajnal3kor szültem és olyan 6ig volt benn)Mikor letelt a kötelezö 8óra az örzöben a saját lábamon mentem a szobámba.Szóval eléggé értette a dolgát.3napig voltam a kórházban napjában többször bejött(pedig nincsen rendelése a kórházban ) a szülésznö ugyan ez.A varratom pedig olyan picike mint egy karcoláz.Nekem megérte azt a pénzt amit adtunk,a dokinak is meg a szülésznönek is.
2013. febr. 25. 13:19
 33/40 anonim ***** válasza:
Aki kérte a kismamától a 45-et az osztályvezető főorvos volt.Ezért nem értem hogy mondhatott ilyet.Tőlem a fogadott orvosom egy forintot nem várt el.Nem is említette soha.Mégis adtam neki.
2013. febr. 25. 14:00
 34/40 anonim ***** válasza:

A mi városunkban van 1 pénzéhes doki.

Én magándokihoz jártam, adtam pénz a szülésért, mondjuk nem hozzá jártam. Szobatársammal kerek-perec közölte, hogy 50.000 alatt nem vállal szülést, de annyiért sem szívesen.

Voltak, akinek ikrei lettek nála, adtak 80.000 Ft-ot neki. Megnézte, és megkérdezte, hogy csak az egyiket akarják haza vinni? Szóval én adok, mert úgy gondolom, de vannak orvosok, akik el vannak szállva, azokat kerülöm.

2013. febr. 25. 14:33
 35/40 anonim ***** válasza:
69%
Számomra az a felháborító, ha a doki megmondja, mennyit adjak. Ha rám bízza, és én annyit adok, amennyit gondolok, azzal nincs bajom.
2013. febr. 25. 15:15
 36/40 anonim ***** válasza:
70%

A hálapénz és a fogadott doki tarifája szerintem nem vehető egy kalap alá! Ha valaki felfogad egy dokit, akkor nem hálából ad neki pénzt, hanem az elvégzett munkájáért. Viszont az sztk-s orvosnak, az ügyeletes szülésznőnek és a dokinak nem kell pénzt adni. Na nekik szoktak hálapénzt adni! Én nem adtam. Bár meg voltam velük elégedve, de úgy vagyok vele, hogy mindenki tudja, hogy egy állást mennyiért vállal el. Az a fizetsége...

Valamelyik válaszban olvastam, hogy szinte minimálbérért dolgoznak az orvosok, és megérdemlik a hálapénzt... Ebben az orszában már majdnem mindenki minimálbérért dolgozik és sokan érdemelnének többet a munkájukért, mégsem kapnak. Akkor nekik nem kéne hálapénzt adni?

A tűzoltónak nem kéne hálapénzt adni, aki kiment téged és a gyerekedet éjjel a lángoló házból minimálbérért? Ráadásul az életét kockáztatja egy idegenért... Na ez elhivatottság kérdése, de az biztos, hogy sokan vannak akik több pénzt érdemelnének!

2013. febr. 25. 15:26
 37/40 A kérdező kommentje:
Ott a pont utolsó!!!!!!!!!!!! Nagyon jó a gonolatmeneted!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2013. febr. 25. 16:23
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

Itt kicsit összekeverednek a dolgok.

A TB-ben az van benne, hogy te bemész a kórházba, és ott elvégzik a kötelező vizsgálatokat, illetve mikor szülsz, akkor az ÜGYELETES orvos levezeti a szülésed. Ha császárra kerül a sor, akkor elvégzi. Az ügyeletes.

Ez az, amiért nem kell fizetni!

És ezért spec. én sem fizetnék. Max. olyan dolog adódna, hogy különösen hálás lennék az orvosnak (pl. megmentené a gyerekem/engem). Akkor azért eszembe jutna, hogy talán adok neki vmit (ha nem is pénzt), HÁLÁBÓL.

A fogadott doki az más. Amikor egy orvost megkérsz arra, hogy vezesse le a szülésed, az azt jelenti, hogy arra kéred fel, hogy a SZABADIDEJÉBEN jöjjön be hozzád. Akkor i ő vezesse le, ha ő éppen aludna, nyaralna, a családjával töltené az időt stb.

Mint egy túlóra. És ezért bizony szerintem fizetni kell. Feltételezem te sem örülnél, ha a főnököd behívta túlórázni, majd közölné, hogy ezért egyébként nem kapsz semmit.

És felkérni nem csak olyan dokit lehet, akinek van magánrendelése! Ha te a kórházi dokik közül kérsz meg vkit, az is ugyanúgy felkérés. Akkor is ugyanúgy a szabadidejében kell bemennie.

Tehát érthtő, hogy ezért pénzt vár el.

Még egyszer mondom, a TB-ben az van benne, hogy az éppen ott lévő ügyeletes levezeti a szülésed. Ha neked nem jó bármelyik doki, hanem kifejezetten azt akarod, hogy XY legyen ott (akár akkor is, ha épp nem ügyel), azért bizony fizetni kell.

Nem is értem ezen miért kell felháborodni.

Én még olyat a büdös életben nem láttam, hogy vki bement szülni, és az ügyeletes doki azt mondta neki, hogy "vagy megszül egyedül, orvos nélkül, vagy fizet nekem x ft-ot". Ilyen a világon nincs! Még itthon se!!

Ha te 20 hetesen az SZTK-ban megkéred az xy dokit, hogy ő vezesse le, az pont ugyanolyan, mintha magándokit kérnél meg!

2013. febr. 25. 17:14
 39/40 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó vagyok. Azt sem értem miért baj az, ha megmondja a doki az árat előre.

A magántanár is megmondja, hogy mennyi a tarifája. Hallott már vki olyat mondjuk egy magántanártól, fodrásztól, kozmetikustól vagy bárkitől, hogy "adjon amennyit gondol"?

Hát nem.

Mint írta, az is egy szolgáltatás, hogy a doki a rendelkezésedre áll. Mármint a fogadott orvos természetesen. Teljesen logikus, hogy megmondja, ezért mennyit kér. Ez nem pénzéhesség.

Lehet sokallni egy összeget, de akkor nem kell hozzá menni és kész.

Én sem fizetnék pl. 10 ezer forintot egy hajvágásért. Így hát nem megyek olyan helyre, ahol ennyibe kerül.

Ennyi.

2013. febr. 25. 17:21
 40/40 anonim ***** válasza:
48%

nekem itt az a válasz tetszett a legjobban h mások is kapnak borravalót ez mind szép és jó te magad írtad h a kutasnak 200Ft-ot adnak meg a futár stb...de azért nézzük már meg az összegeket!!! pár száz Ft meg 90-100ezer Ft között van különbség :)

mondjuk ezt mindenki maga dönti el mennyit ad vagy ad-e egyáltalán kár ezen bosszankodni úgyis még világ a világ lesz aki busásan ad és lesz aki nem ad...és ugyanígy van a dokikkal is van aki követeli és van aki el se fogadja ezt mind embere válogatja ki milyen...

2013. febr. 25. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!