Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki gondolja ugy hogy az...

Ki gondolja ugy hogy az orvosoknak adott hálapénz FELHÁBORÍTÓ?

Figyelt kérdés
Ha mész terhesgondozásra és szülésre te fogsz pénzt adni az orvosnak???
2013. febr. 25. 11:53
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem hallottam olyanról, aki előre kifizette volna a szülést a dokinak!Ez hülyeség!hisz akár 40 fokos láza is lehet a dokinak!Elég buta az aki előre kifizeti a pénzt...!

Aki meg TB ellátásra megy, ott minek is pénzt adni?Én ha sztkba járnék, tuti nem adnék senkinek sem pénzt, hisz ő a munkaidejében van ott, nem pedig pluszba!

2013. febr. 25. 12:33
 22/40 anonim ***** válasza:
Az sztk-ban nem kell fizetni az ellátásért. Ha odamennék, ott nem fizetnék. De ha magánrendelésre megyek, ott kifizetem a dokit, mert a saját rendelőjében a saját eszközeivel dolgozik, rám szán 20-30 percet. Ez nem is kérdés. HA felkérem szülésre, akkor azt is kifizetem, persze nem adom oda neki előre az összeget, miért is tenném. Ha elvégezte a dolgát, és elégedett vagyok, na majd akkor fizetek. Az én dokim amúgy nem mondott konkrét összeget a szülésre. Felkértem, megbeszéltük hogy akkor bármikor hívhatom (többször is hívtam terhesség alatt ha problémám , kérdésem volt). Nagyon korrekt volt, varratszedéskor adtam oda neki a borítékot.
2013. febr. 25. 12:36
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!Az itteni kórházba nagyon durva orvosok vannak.Be kellett feküdnöm mert felfázott a vesém és már elég közel voltam a szüléshez.Fogadott orvosom volt,és nagyon hálás vagyok neki.Rengeteget segített,mindennap bejárt hozzám.Mikor meg már ott tartottam hogy szülök csak velem foglalkozott.Vele semmi problémám nem volt.De a többi valami iszonyú volt.Azt mondták a szobatársamnak hogy vagy ad neki 45000 ft-ot vagy válasszon másik orvost.

A kismama mondta neki hogy 30000 ft-ot tud neki adni.Nem vállalta el,mehetett másik orvoshoz.Engem is az dühít fel hogy elvárják.

2013. febr. 25. 12:42
 24/40 A kérdező kommentje:

Ur isten az utolsó de durva!!!

Én az ilyen orvost feljelenteném az orvosi kamaránál is!!!!

2013. febr. 25. 12:45
 25/40 anonim ***** válasza:
Én nem adtam hálapénzt az orvosnak,szüléskor szt alapon jártam terhesgondozásra ,ügyeletes szülésznönél,orvosnál voltam és rendesek voltak velem .hogy felháborit,hálapénz nem mert ugy látom nem lehet megszüntetni.
2013. febr. 25. 12:55
 26/40 A kérdező kommentje:

Dehogy nem!!!!! Meglehetne szüntetni!!!! Csak ahoz mi emberek kellünk.Hogy ne adjuk nekik ha kell ha nem!!!!

De ez megvalósíthatatlan!!!

2013. febr. 25. 12:59
 27/40 krisztivan ***** válasza:
Szerintem sokkal korrektebb ha azt mondja a doki,hogy ennyibe fog kerülni és kész.Ezért pedig ezt és ezt tudom vállalni.A hálapénz az igazi hülyeség.Ha valami szolgáltatást akarok akkor azért fizetek!Ez tiszta sor,de ha "csak " az alapot kérem akkor nem adok hálapénzt.Ha kenyeret veszek akkor is választhatok kismillió fajta közül.Ár,szín,kinézet,íz.Ha dokit akarok akkor is válogathatok,ár,szín,kedvesség,hozzáállás.Én nem vagyok hálapénz párti.Ha megmondja mennyibe kerül akkor tudok választani.Majd amit gondol,arra nem adok semmit.Nem volt fogadott dokim sem szülésznőm,mégis rendesek voltak velem.Szerintem sokkal felháborítóbb hogy mindenki úgy gondolkozik,hogy jaj a hálapénz de szar,de azért valamit én is csúsztatok a zsebébe mert így szokás!! Hát ezt mi csináljuk.Persze tisztelet a kivételnek.
2013. febr. 25. 13:04
 28/40 anonim ***** válasza:
37%
Nem tudom tisztában vannak e vele egyesek, hogy mégis mennyit dolgoznak ezek az orvosok?? És bocsi, de ügyeletes orvos nem fog oda állni és azt mondani, hogy 45000 vagy nem segítek. Ha meg a kismama másik orvost szeretne akkor bizony fizetnie kell, de akkor az az orvos akár az éjszaka közepén is ugrik ha úgy alakul. Cserébe miért ne lenne joga eldönteni, hogy ez neki mennyit ér meg? Nem is értem egyébként, hogy ez miért vita téma.. választasz orvos fizetsz, nem választasz nem fizetsz. Egyszerű,nem?
2013. febr. 25. 13:07
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gondolod helyesen.

" Meglehetne szüntetni!!!! Csak ahoz mi emberek kellünk.Hogy ne adjuk nekik ha kell ha nem!!!! "

Miért is kéne megszüntetni? Ha szolgáltatást kérek, fizetek érte. Tehát ha elvárom, hogy akár a gyereke szülinapjáról álljon fel, és jöjjön be a munkahelyére, mert szülök, akkor természetesen fizetek érte. Ha nem várom el, akkor meg az ügyeletes doki marad, akinek nem vagyok köteles adni semmit.

Az első gyerekemet ügyeletesnél szültem, nem álltunk úgy anyagilag, hogy megtehessem, hogy fogadott dokinál szüljek. Nem volt semmi probléma, odafigyelt, mindent megtett. A második gyereknél már volt fogadott dokim, 6000 Ft/alkalom volt a terhesgondozás, a szülésre azt mondta, fizettem eleget már, annyit adjak, amennyit jónak látok, és tudunk nélkülözni. Kérdezősködtem felőle, mennyit szoktak neki adni, mire egy kismama elmesélte, ő 60000-et adott neki borítékban, mire a doki kinyitotta, és visszaadott neki 20000-et, hogy ezt költse inkább a gyerekre. Ilyen is van, nem kell általánosítani. Mi 30000-et adtunk neki, azóta is hozzájárok magánrendelésre.

2013. febr. 25. 13:09
 30/40 anonim ***** válasza:

Szerintem meg sokan keverik a hálapénz fogalmát, és a fogadott doki fogalmát!Fogadott dokinál megfizeted h bejön, akárhol is van, ha szülsz jön és csak veletek foglalkozik!Ezt akár hogy is nézem plusz szolgáltatás, mivel a szabadidejét áldozza fel rátok!

Hálapénz az, amit nem kötelező adni, de itt sokan úgy vetik fel, h kötelező adni, egy ügyeletesnek!Nem!Nem kötelező, csak adható, ha te úgy érzed!De senki nem fog a fejedhez fegyvert tartani h márpedig fizess hálapénzt egy ügyeletes dokinak!Ha pl ügyeletesnél szülnék és figyelne rám, rám nézne szülés után is stb igenis adnék amennyit tudok!Na ez a hálapénz!Nem epdig az, h megfogadsz egy dokit és kifizeted a szolgáltatásait!

2013. febr. 25. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!