Ki gondolja ugy hogy az orvosoknak adott hálapénz FELHÁBORÍTÓ?
Én még nem hallottam olyanról, aki előre kifizette volna a szülést a dokinak!Ez hülyeség!hisz akár 40 fokos láza is lehet a dokinak!Elég buta az aki előre kifizeti a pénzt...!
Aki meg TB ellátásra megy, ott minek is pénzt adni?Én ha sztkba járnék, tuti nem adnék senkinek sem pénzt, hisz ő a munkaidejében van ott, nem pedig pluszba!
Sziasztok!Az itteni kórházba nagyon durva orvosok vannak.Be kellett feküdnöm mert felfázott a vesém és már elég közel voltam a szüléshez.Fogadott orvosom volt,és nagyon hálás vagyok neki.Rengeteget segített,mindennap bejárt hozzám.Mikor meg már ott tartottam hogy szülök csak velem foglalkozott.Vele semmi problémám nem volt.De a többi valami iszonyú volt.Azt mondták a szobatársamnak hogy vagy ad neki 45000 ft-ot vagy válasszon másik orvost.
A kismama mondta neki hogy 30000 ft-ot tud neki adni.Nem vállalta el,mehetett másik orvoshoz.Engem is az dühít fel hogy elvárják.
Ur isten az utolsó de durva!!!
Én az ilyen orvost feljelenteném az orvosi kamaránál is!!!!
Dehogy nem!!!!! Meglehetne szüntetni!!!! Csak ahoz mi emberek kellünk.Hogy ne adjuk nekik ha kell ha nem!!!!
De ez megvalósíthatatlan!!!
Szerintem nem gondolod helyesen.
" Meglehetne szüntetni!!!! Csak ahoz mi emberek kellünk.Hogy ne adjuk nekik ha kell ha nem!!!! "
Miért is kéne megszüntetni? Ha szolgáltatást kérek, fizetek érte. Tehát ha elvárom, hogy akár a gyereke szülinapjáról álljon fel, és jöjjön be a munkahelyére, mert szülök, akkor természetesen fizetek érte. Ha nem várom el, akkor meg az ügyeletes doki marad, akinek nem vagyok köteles adni semmit.
Az első gyerekemet ügyeletesnél szültem, nem álltunk úgy anyagilag, hogy megtehessem, hogy fogadott dokinál szüljek. Nem volt semmi probléma, odafigyelt, mindent megtett. A második gyereknél már volt fogadott dokim, 6000 Ft/alkalom volt a terhesgondozás, a szülésre azt mondta, fizettem eleget már, annyit adjak, amennyit jónak látok, és tudunk nélkülözni. Kérdezősködtem felőle, mennyit szoktak neki adni, mire egy kismama elmesélte, ő 60000-et adott neki borítékban, mire a doki kinyitotta, és visszaadott neki 20000-et, hogy ezt költse inkább a gyerekre. Ilyen is van, nem kell általánosítani. Mi 30000-et adtunk neki, azóta is hozzájárok magánrendelésre.
Szerintem meg sokan keverik a hálapénz fogalmát, és a fogadott doki fogalmát!Fogadott dokinál megfizeted h bejön, akárhol is van, ha szülsz jön és csak veletek foglalkozik!Ezt akár hogy is nézem plusz szolgáltatás, mivel a szabadidejét áldozza fel rátok!
Hálapénz az, amit nem kötelező adni, de itt sokan úgy vetik fel, h kötelező adni, egy ügyeletesnek!Nem!Nem kötelező, csak adható, ha te úgy érzed!De senki nem fog a fejedhez fegyvert tartani h márpedig fizess hálapénzt egy ügyeletes dokinak!Ha pl ügyeletesnél szülnék és figyelne rám, rám nézne szülés után is stb igenis adnék amennyit tudok!Na ez a hálapénz!Nem epdig az, h megfogadsz egy dokit és kifizeted a szolgáltatásait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!