Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki gondolja ugy hogy az...

Ki gondolja ugy hogy az orvosoknak adott hálapénz FELHÁBORÍTÓ?

Figyelt kérdés
Ha mész terhesgondozásra és szülésre te fogsz pénzt adni az orvosnak???
2013. febr. 25. 11:53
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Még egy kérdés, amiben soha nem lesz egyetértés...!

Én nem háborodok fel!Ha egyszer a szabadidejében bejön és levezeti a szülést, azt meg kell fizetni!Ő a szabadidejét áldozza fel rátok!Hja és nem kötelező, ha neked jó a tbs ellátás szíved joga azt választani!Ott nem kell hálálkodni!

2013. febr. 25. 12:06
 12/40 anonim ***** válasza:
65%
Itt nem a HÁLApénz a felháborító hanem aki kerek perec megmondja h mennyi az annyi mert 30-50e talán!!! de 100 meg 120 e felháborító h ő csak annyiért vállal ..az már nem hálapénz :(
2013. febr. 25. 12:07
 13/40 anonim ***** válasza:
32%
12! Ha soknak találod, nem kell hozza menni, ennyi. Es most itt bármilyen összeg lehet sok, 10ezertol 100ig....
2013. febr. 25. 12:08
 14/40 anonim ***** válasza:
69%
Én fogok adni. Kezdjük ott, hogy a nőgyógyászomhoz magánrendelésre járok, mert így tényleg elég időt szán rám, és nem kell órákat várni. Szülésnél pedig szintén fogok, hiszen a munkaidején kívül jön be hozzám, áll rendelkezésemre, és ezt nem várhatom el ingyen. Az már viszont felháborít, hogy egyes orvosok pofátlanul kijelentik előre, hogy ők csak 100-120 ezerért hajlandóak ezt vállalni, sőt, tudok olyanról, aki visszament a borítékkal, hogy ez nem lesz elég... Szóval ez már pofátlanság, de maga a HÁLApénz nem az. Ezt úgy mondom, hogy én is EÜ-s vagyok, csak nem a hálapénzes szektorban (védőnő).
2013. febr. 25. 12:09
 15/40 anonim ***** válasza:
72%
Maga a hálapénz szerintem nem annyira felháborító, az viszont eléggé az, amikor pofátlanul elvárják, hogy fizessek, mintha ez járna nekik. Ha jó az ellátás, rendes az orvos és telne nekem rá, akkor még az is lehet, hogy adnék (lehet nem pénzt, hanem mondjuk italt vagy ilyesmit), de nehogy már az alapján kezeljenek jobban vagy rosszabbul, mint másokat, hogy fizetek-e. Akinek pénz kell, menjen magánorvosnak, ott mindenki perkál, de én fizetem a TB-t, abból az orvosok megkapják a fizetésüket, ne kelljen már még külön is pénzelnem őket.
2013. febr. 25. 12:12
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
12-ES vagyok ezért is járok olyanhoz akinek nincs fix tarifája...had én döntsem már el h mennyire vagyok neki hálás...ne ő döntsön helyettem
2013. febr. 25. 12:12
 17/40 anonim ***** válasza:
86%

Nem az a "baj", hogy valaki a hála jeléül pénzt ad az orvosnak, nővérnek, hanem az, hogy ELVÁRJÁK.

Ha nem adsz, akkor jó esélyed van rá, hogy nem kapod meg a téged megillető bánásmódot. Nem kapsz teljes felvilágosítást, ellátást. Akkor csak "letudnak", elhajtanak stb.

És itt nem a fogadott orvosról beszélek, ahol sokszor fix árak vannak.

Én alapból nem értek egyet semmiféle borravalóval.

Mert mi alapján "kell" hálásnak lenni bizonyos munkát végző embereknek, míg a többinek nem?

Az utcaseprőknek, vagy csatornatisztítóknak senki nem csúsztat a markába 200 forintot, pedig nem hinném hogy kevesebbet dolgozik, mint mondjuk egy felszolgáló, vagy a pizzafutár.

2013. febr. 25. 12:21
 18/40 A kérdező kommentje:

Na a lényeg!!!! Ha valaki magándokihoz jár akkor oké hogy ad pénzt!!!Hiszen ugy fizeti ki a minkáját!!! De ha valaki tb-s támogatott pl sztk.-ba jár akkor nehogy már kelljen adni pénzt!!!!A másik dolog a szülés!!! HA a magánidejét rám szenteli akkor kap pénzt,jaaa ha bejön egyáltalán szülésre!!!!Mert bizony nem érdemes odaadni neki a pénzt előre,mert pl elmegy nyaralni vagy épp nem tud valamiért bemenni hozzád,sajnos sok ilyen van!!! De ha meg nem adod oda neki előre akkor meg nem tudod hogy fog veled viselkedni!!!NE ÉN EZÉRT NEM ADOK NEKI PÉNZT!!!

A másik a benzinkuton se adok pénzt!!! És igaza van az elsőnek mert mi se kapunk + pénzt csak azért mert kedvesek vagyunk az emberekkel!!!!

2013. febr. 25. 12:25
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt fogadott orvosom,de ha lett volna is mindegy lett volna,mivel másik kórházban kellett,hogy megcsászározzanak,mert koraszülésem volt és csak ott volt koraszülött intenzív.

Egy fiatal rezidens császározott,teljesen normális volt.

Volt pénz félretéve a szülésre és gondoltam,ha be-bejön hozzám néha,ahogy más anyukákhoz is ment az orvos,megnézni él-e még,akkor adok neki,de mivel felém sem nézett,így nem adtam,elköltöttem a gyerekre.

Egyáltalán nem éreztem magam kellemetlenül,sem rosszul mert nem adtam,ő volt az ügyeletes és elvégezte azt,AMI A DOLGA...

2013. febr. 25. 12:31
 20/40 anonim ***** válasza:
53%
Ha már valakinek pénzt adnék, az a szülésznő. Nem értem, hogy az orvost miért kell tömni? Azért, mert óránként megvizsgál, majd ha megszületik a baba jön és összevarr? Egyedül császárnál adnék pénzt neki, ott tényleg kemény munkája van. És most csak a magán dokiról írtam. A sima ügyeletes orvosnak nem adnék pénzt, ez a dolga, ezért fizetik (bár ha jól megfizetnék őket ugyebár más lenne a helyzet..) Nekem nem volt fogadott dokim, mégis végig rendes és türelmes volt, azóta is megismer, még a baba nevét is tudja, és mindig érdeklődik. Egy fillért sem adtam neki.
2013. febr. 25. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!