Miért csodálkoznak, hogy kismamaként dolgozok?
Egy sörözőben dolgozok pultosként, és a 37. hétig tervezem is, aztán szülési szabi. A terhességem teljesen rendben zajlik, semmi panaszom.
Nagyon sok ember csodálkozik, hogy 7 hónaposan még dolgozom. Tudtommal csak az utolsó hónapban lehet a szülési szabadságot kivenni, akkor ez miért furcsa?
Egyre több kismamáról hallok én is, aki már a terhesség elején "eldobja magát", kiiratkozik táppénzre, és otthon marad (úgy hogy nem veszélyeztetett). Miért van ez? Ez egy állapot nem betegség!!!
Nyugtassatok meg, hogy azért még igenis sokan dolgoznak pocakkal is!
Tőlem is mindig mindenki azt kérdezgeti, hogy meddig akarok dolgozni. Nekem furcsa, hogy ez "akarok" kérdése, és nem egészségügyi.
Június 27-re vagyok kiírva, elég vegyes a munkám, van benne állós, ülős, irodai, iskolai, szaladgálós, szervezős stb. Kicsit könnyítettünk a feladataimon, mert sok volt a megterhelés, eléggé tud fájni a hasam, ha talpon vagyok, sokszor meg az ájulás kerülget. Így viszont bírható.
Nem mondom, hogy egy-egy beszólás esetén nem jutott eszembe, hogy más ilyenkor már rég táppénzen van, minek hajtom magam, de ezeken túl lettem. Vannak jobb és rosszabb időszakok. De úgy tervezem, hogy május végéig dolgozom, akkor tudom leghamarabb lezárni az iskolai óráimat. Remélem, nem is fogja semmi indokolni, hogy előbb abbahagyjam.
22 hkm
Szóval akkor elég sok kismama dolgozik elég sokáig, de akkor ezen mit furcsállnak az emberek?
Persze az más, ha már nem bírja az ember, vagy olyan a munka, hogy nem tudja csinálni nagy pocakkal. De én szerencsére jól érzem magam, és egyáltalán nem megerőltető a melóm.
Én is 34. hétig dolgoztam, irodán. Vigyáztak rám, a kollégáim szinte mind férfiak voltak, kb mint egy porcelánbabára. Számíthattam rájuk, és ők is rám, a főnököm is nagyon rendes volt mindig (egyébként kb 3-4 héttel volt kisebb terhes a felesége a második babájukkal mint én :-) ), szóval jó volt.
Másodjára ikrekkel voltam terhes, 21 hónap van a gyerekek között, így ugye nem dolgoztam, mert otthon voltam gyeden a lányommal, de ha dolgoztam volna, ikrekkel félidőig csak.
Felénk is divat elmenni már az elején táppénzre, mikor semmi sem indokolja, fura nekem, kb begolyóztam volna itthon egyedül. De hát mindenki maga tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!