Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért csodálkoznak, hogy...

Miért csodálkoznak, hogy kismamaként dolgozok?

Figyelt kérdés

Egy sörözőben dolgozok pultosként, és a 37. hétig tervezem is, aztán szülési szabi. A terhességem teljesen rendben zajlik, semmi panaszom.

Nagyon sok ember csodálkozik, hogy 7 hónaposan még dolgozom. Tudtommal csak az utolsó hónapban lehet a szülési szabadságot kivenni, akkor ez miért furcsa?

Egyre több kismamáról hallok én is, aki már a terhesség elején "eldobja magát", kiiratkozik táppénzre, és otthon marad (úgy hogy nem veszélyeztetett). Miért van ez? Ez egy állapot nem betegség!!!

Nyugtassatok meg, hogy azért még igenis sokan dolgoznak pocakkal is!

2013. febr. 22. 15:29
1 2 3 4
 1/34 Jégtánc ***** válasza:
21%
Elvileg nem szabadna dolgoznod,azt hiszem megbüntethetik veszélyeztetésért a munkaadód.Nézz utána.Vendéglátósokat úgy rémlik hogy a 12-ik héttől nem lehet dolgoztatni.Utána kellene nézni.Más vendéglátósoktól hallottam.
2013. febr. 22. 15:33
 2/34 anonim ***** válasza:
100%

Én is dolgoztam a 36. hétig, utána befektettek magas vérnyomás miatt. Dolgoztam, mert kellett a pénz, ennyi.

Manapság divat rögtön táppénzre menni, persze, ha indokolt, akkor teljesen természetes.

2013. febr. 22. 15:33
 3/34 anonim ***** válasza:
66%
Én 10 hetesen kiírattam magam! Dolgozni még tudtam volna (akartam is volna) de nem mertem mert olyan volt a főnököm,hogy tuti kirúgott volna! Akkor még nem volt ilyen védelem mint most akkor még megtehette volna és nam kaptam volna ilyen olyan pénzeket!
2013. febr. 22. 15:37
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is dolgozom pocakkal is:) 25 hetes vagyok,egyébként anglisztikus,egy cégnél fordítok,beszélek,ügyeket intézek,külföldi hívásokat fogadok.Fél 9-től 4-ig.Június 8-ra vagyok kiírva,és ha minden terveink szerint alakul május 1-ig dolgozom.
2013. febr. 22. 15:37
 5/34 anonim ***** válasza:
31%
Tudod,én a megszületett gyerekeken láttam a különbséget a kórházban.Én a 20.hétig dolgoztam,utána csak a babavárásra koncentráltam.Az én babám sokkal nyugodtabban viselkedett,mint a szobatársaimé akik az utolsó pillanatban is valami nagyon fontosat csináltak.Ha az ember gyereket vállal,akkor szánja rá az időt,és figyeljen az egészségére,és a babára.
2013. febr. 22. 15:38
 6/34 anonim ***** válasza:
100%

Én is dolgoztam 38.hétig,mérnökként.

Igaz miután megmondtam hogy terhes vagyok,nem engedték,hogy cipeljek bármit,fiúk odahoztak minden 2 kilónál nehezebb alkatrészt amit vizsgálnom kellett,de simán kimentem a gépek közé a gyártósorra,nem volt semmi bajom.

rám is csodabogárként néztek,felénk is divat rögtön táppénzre menni,pedig nem megerőltető meló,rögtön könnyitenek is,volt hogy 8 órából 3-at sétálgattam,senki nem szólt rossz szót se.

2013. febr. 22. 15:44
 7/34 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki máshogy érzi magát a várandósság alatt.. Én is pultosként dolgoztam régen, és én nem tudnám elképzelni, hogy pakolgassam a sörös rekeszeket, meg úgy pörögjek nagy pocival mint anélkül...

De ha neked van aki segítsen ebben, illetve ha bírod, akkor dolgozz! Ha már nem fogod bírni akkor úgy se fogsz dolgozni.. Bár én lassan elmennék táppénzre.. Mert még van 2 hónapod, amit tényleg ráfordíthatsz a babára.. Pihenhetsz, mert utána nem sok időd lesz ilyenekre :D

Boldog babavárást

2013. febr. 22. 15:47
 8/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szóval az a furcsa, hogy vendéglátásban. Emelnem semmit nem kell, a főnököm és a kollégám megcsinálják, és a munkaidőm nagy részében ücsörgök, mert sajnos manapság nem pörög annyira egy söröző sem. Szóval semmi megerőltetőt nem csinálok, minden orvosi vizsgálaton ott vagyok és minden eredményem jó. Hízni nem sokat híztam, ez sem akadályoz. Én inkább itthon "őrülnék meg", szeretek emberek közt lenni. Fogok még eleget itthon ücsörögni a fiammal. És nem érzem megerőltetőnek. Meg persze anyagilag is így sokkal jobban jövök ki.
2013. febr. 22. 15:58
 9/34 anonim ***** válasza:
83%
Én napi 10 órában állómunkát végeztem,és emelgetnem is kellett volna ,szoval ezért mentem táppénzre,nem akartam hogy gond legyen az emelgetések miatt,és lehetőség se volt leülni.Ha meg nem csinálom,akkor kirugnak.Hát ezért mentem táppénzre,nem azért mert nem akartam dolgozni,Ha tudtam volna,dolgozok,hisz jobb pénzt is kaptam volna....
2013. febr. 22. 16:03
 10/34 v-f.m. ***** válasza:
64%

Sziasztok! Én azon a véleményen vagyok, hogy aki nem veszélyeztett terhes, és a munkaköre is megengedi akkor kb. 20. hétig nyugodtan dolgozhat. Persze mindenki máshogy viseli a terhességet, ezért azokat is megtudom érteni akik egyből táppénzre mennek. Én utazási irodában dolgozok, és néha azért elég kellemetlen, amikor az Utas előtt jön rám a hányinger, vagy éppen olyan álmosság tör rám, hogy alig tudok koncentrálni, vagy egyik pillantról a másikra nyűgös leszek. Tegyük hozzá, hogy én minden tünetem ellenére imádok kismama lenni, és büszkén vállalom a várandoságot!

Szóval a lényeg, hogy én mind a két oldalt megértem, és mind a két gondolkodás módnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai is. 7 hkm

2013. febr. 22. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!