Miért csodálkoznak, hogy kismamaként dolgozok?
Egy sörözőben dolgozok pultosként, és a 37. hétig tervezem is, aztán szülési szabi. A terhességem teljesen rendben zajlik, semmi panaszom.
Nagyon sok ember csodálkozik, hogy 7 hónaposan még dolgozom. Tudtommal csak az utolsó hónapban lehet a szülési szabadságot kivenni, akkor ez miért furcsa?
Egyre több kismamáról hallok én is, aki már a terhesség elején "eldobja magát", kiiratkozik táppénzre, és otthon marad (úgy hogy nem veszélyeztetett). Miért van ez? Ez egy állapot nem betegség!!!
Nyugtassatok meg, hogy azért még igenis sokan dolgoznak pocakkal is!
Én is dolgoztam a 36. hétig, utána befektettek magas vérnyomás miatt. Dolgoztam, mert kellett a pénz, ennyi.
Manapság divat rögtön táppénzre menni, persze, ha indokolt, akkor teljesen természetes.
Én is dolgoztam 38.hétig,mérnökként.
Igaz miután megmondtam hogy terhes vagyok,nem engedték,hogy cipeljek bármit,fiúk odahoztak minden 2 kilónál nehezebb alkatrészt amit vizsgálnom kellett,de simán kimentem a gépek közé a gyártósorra,nem volt semmi bajom.
rám is csodabogárként néztek,felénk is divat rögtön táppénzre menni,pedig nem megerőltető meló,rögtön könnyitenek is,volt hogy 8 órából 3-at sétálgattam,senki nem szólt rossz szót se.
Mindenki máshogy érzi magát a várandósság alatt.. Én is pultosként dolgoztam régen, és én nem tudnám elképzelni, hogy pakolgassam a sörös rekeszeket, meg úgy pörögjek nagy pocival mint anélkül...
De ha neked van aki segítsen ebben, illetve ha bírod, akkor dolgozz! Ha már nem fogod bírni akkor úgy se fogsz dolgozni.. Bár én lassan elmennék táppénzre.. Mert még van 2 hónapod, amit tényleg ráfordíthatsz a babára.. Pihenhetsz, mert utána nem sok időd lesz ilyenekre :D
Boldog babavárást
Sziasztok! Én azon a véleményen vagyok, hogy aki nem veszélyeztett terhes, és a munkaköre is megengedi akkor kb. 20. hétig nyugodtan dolgozhat. Persze mindenki máshogy viseli a terhességet, ezért azokat is megtudom érteni akik egyből táppénzre mennek. Én utazási irodában dolgozok, és néha azért elég kellemetlen, amikor az Utas előtt jön rám a hányinger, vagy éppen olyan álmosság tör rám, hogy alig tudok koncentrálni, vagy egyik pillantról a másikra nyűgös leszek. Tegyük hozzá, hogy én minden tünetem ellenére imádok kismama lenni, és büszkén vállalom a várandoságot!
Szóval a lényeg, hogy én mind a két oldalt megértem, és mind a két gondolkodás módnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai is. 7 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!