Én a 35 meg "hasonlók" táborába tartozom. 36 éves vagyok és az első gyermekemmel vagyok itthon, aki 2 hónapos. Én is odaállnék és elmondanám. Csak így egyszerűen, minden para nélkül.
2009. szept. 15. 09:08
22/47 anonim válasza:
Szia! Nos mi olyan helyzetben vagyunk hogy anyumnál(vagyis az anyuval közös lakásunkban)élünk. Én sajnos nem tudtam suli után még elhelyezkedni, és kiderült hogy babát várunk, Én is féltem mit fognak majd szólni a szülők, de anya szerencsére nagyon segítőkész volt és örült neki, párom szülei szintén és fel is ajánlották ők is hogy ha netán nem férünk akkor akár oda is költözhetünk. nYugodtan vágj bele és mond el... a ti gyereketek, és ahogy a párom mondta anno. Akinek ellentétes a véleménye mint a miénk az tartsa meg magának. :D 26 hetes kismama:)
2009. szept. 15. 09:18
23/47 anonim válasza:
kicsit degradáló volt amit írtál arról, hogy nem kívánsz 35 meg hasonló évesen szülni, nos 36 elmúltam mire megszültem az első gyermekemet, előtte egzisztenciát szereztem, bejártam Európát, diplomáztam. És most nem kell azon agyalnom, hogy segélyből, meg albérletben kell élnem. Mindennek van előnye, meg hátránya is. Te 24 évesen szülsz egy gyereket és esélyed sem lesz kitörni a "segélyből élés" malmából.
Szóval javaslom előbb gondolkodj, utána írj becsmérlő dolgokat, mert ugyanazt kapod vissza.
2009. szept. 15. 09:25
24/47 anonim válasza:
Szia szerintem mindenképpen tartsátok meg a babát!
Anyud biztos örülni fog neki és ha te elmennél dolgozni ő szívesen vigyázna rá a későbbiekben!
Nem vagytok már olyan fiatalok,van aki 16-20 évesen szül és mégis el tudja valahogyan tartani a babát!Minden jót nektek és kitartás!!!!!!
2009. szept. 15. 09:48
25/47 anonim válasza:
9.25ös-..
Nem akarok most veszekedésbe bonyolódni,de ezzel a kommentárral egy kicsit általánosítottál nem gondolod?Úgy írtad meg ezt a postot,mintha minden fiatal 25 éven,de a válaszból inkább az tűnik ki,hogy 30on aluli anyuka egy degradált ember,aki csak segélyen él,pedig én is a 21 évemmel itt állok és van munkám,rendezvényszervező vagyok,a diplomám is ilyen szakirányú lesz,szóval légyszíves a nagy egzisztenciáddal ne nézz le minket.Nekünk van saját lakásunk,az egészségünk miatt költöztünk el a fővárosból és a saját...hangsúlyozom még egyszer a saját hitelmentes lakásunkat albérletbe adtuk...
Szóval légyszíves ne általánosíts,mert nekem személy szerint qva szarul esik...:/Mintha egy nyomorék lennék úgy érzem magam:/
2009. szept. 15. 10:08
26/47 anonim válasza:
Hm... valóban... 22évesen fogok szülni... megvan már a diplomám. nem egy anya van a környezetemben aki előbb gyermeket nevelt majd utána kezdett a nagy egzisztenciájába. Gondolj bele abba mennyi az átlagéletkor. Te szültél 35évesen, vajon fogod még látni az unokáid? Kívánom neked hogy igen... És igaza van az előttem szólónak, azért mert valaki 20onévesen vállal gyermeket még nem biztos hogy segélyből élő lesz egész életében... Szerintem egy nő számára a legfontosabb az életben hogy legyen gyermeke... Akár szűkösen is de biztos hogy mindent meg fog adni a picinek... Lehet hogy nem a nemistudommilyen kisáruházból veszi a ruhát hanem turizik neki de a szeretete ugyanolyan erős lesz mint a tied... És csak az számít...
2009. szept. 15. 10:28
27/47 anonim válasza:
Én pedig a 9.08-as vagyok, aki szintén 36 évesen szülte az első gyereket, mint a "hasonlók". Azt hiszen a kérdés feltevője valóban kicsit bántó hangnemben fogalmazta meg, hogy mi is a véleménye a 35 után szülő nőkről. Ami azt illeti, kicsit én is magamra vettem és rosszulesett. A mi korunkbeli anyukákat sajnos a huszonéves korosztály már vén csontnak gondol, mint itt is kiderült. Pedig sok szempontból talán alkalmasabbak vagyunk a gyerek nevelésére. Sok szempontból pedig nem. Kinek mi a megfelelő. Ez így működik.
2009. szept. 15. 10:30
28/47 anonim válasza:
Csak annyit írt hogy szívesebben lenne 25/25évesen anyuka mint 35... ez szerintem egyáltalán nem olyan kategória mint a "te sosem fogsz kikerülni a segélyből élők köréből". Ha már leminősítésről beszélünk...
2009. szept. 15. 10:35
29/47 anonim válasza:
Jól elkanyarodtunk az alap kérdéstől.Én 36 éves vagyok,egy 17 éves nagy fiam,és egy 16 hónapos pici fiam van...ettől függetlenül akkor és most is alkalmasnak tartottam magam az anyaságra,és tökéletesnek éreztem az időzítést is...van tehermentes házunk,munkánk,és mindenünk megvan(pedig 19.5 évesen szültem az első fiamat).Szval ez egy meddő vita,mindenki akkor szüljön,amikor alkalmasnak érzi magát és a körülményeket.De a kérdésedre is válaszolva:én odaállnék és kerek perec elmondanám,h mi a helyzet.Az,h ki örül neki,és ki nem szerintem másodlagos.A lényeg,h ti minden tőletek telhetőt megtegyetek,és a lehető legideálisabb körülményeket teremtsétek a picinek.Ehhez kívánok sok erőt,és kitartást!
2009. szept. 15. 14:22
30/47 anonim válasza:
Mi így közöltük: -nagyon úgy fest,hogy nagyszülők lesztek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!