Hogyan mondanád el egy 2 éves 4 hónapos kisfiúnak, hogy a mamája (anyukám) nincs többé?
Az egyik dédipapája sincs már. Azt mondtuk fent van a mennyben az angyalokkal és ő is angyalka.
Igaz akkor még kicsi volt, mikor meghalt a dédije. De most?
1 hete azt hallja tőlem, hogy megyek a mamához, sietek vissza, tudod mama beteg stb... És most már nincs mama. :'(
Ez egy 2 és fél éves gyereket még nem érdekli:(
Ne beszélj róla többet és ha nagyobb korában megkérdezi akkor mond el neki kíméletesen.
Meg kicsi ahhoz hogy megertse amit elso valaszolo irt. Nyugodtan mondhatod, hogy felment a mennybe mint a didipapaja. Azt mar tudja mi, igy ossze tudja kotni, megerteni, hogy most mama miert nincs.
Oszinte reszvetem.
Köszönöm a válaszokat és a részvétet. :'(
Arra gondoltam igazából, hogy ő is felment az angyalok közé és már a dédipapával van -ahogy a 2. válaszoló is írta- és ennyi.
Talán ez az ő szintjének megfelelő.
Dédipapát is emlegeti még sokszor, és olyankor mondom, hogy fenn van a mennyben, de vele keveset találkozott, a mamával azért többet.
Megpróbálom nem túlbonyolítani neki. Csak félek meg ne ijedjen... én egész nap sírok, ő meg nem tudja miért. Összeszedem magam valahogy.
Próbálom visszafogni magam előtte. De nem könnyű. :'(
Tudom, hogy el kellett jönnie... na de így?!?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!