13hét+2napos terhességnél kétoldali vesetágulatot állapítottak meg a babámnál. Felmerült a terhességmegszakítás lehetősége. Van valaki hasonló helyzetben?
A hivatalos diagnózis ma dr.Hajdu Krisztinától: nagy valószínűséggel kétoldali obstruktív uropathia.
A vizsgálat alatt nem látott hólyagtelődést, így szerinte már nem működnek a vesék. Úgy látszott, hogy a magzatvíz is kevesebb mint kellene. Természetesen javasolt egy UH kontrollt hétfőre, amennyiben ott is ugyanez a helyzet, genetikai szempontból indokolt a terhességmegszakítás.
Tegnap voltam a magzati diagnosztikai központban, ott még látták a hólyagot, volt veseműködés.
ja és még azt akartam kérdezni hogy a doktornő mit mondott ?
tehát ha igaz a diagnózis akkor nincs is esélye a babának az életben maradásra ? tehát csak ez az egy út marad ?
Persze, hogy a szívem azt diktálja, hogy várjak. De a másik oldalról én is azt gondolom, hogy nem mindegy, hogy ha megkell szakítani, akkor mikor...
Sajnos a mai rossz hír, hogy a kombinált teszt Edwards kórra magas kockázatot mutat, 1:110 :( Az Edwards kór leírásában szerepel a vesefejlődési rendellenesség.
A doktornő azt mondta, hogy ha ez az amit lát, akkor ezzel nem lehet végigvinni a terhességet. Ezt értem, ha valóban nem működik egyik veséje sem, akkor nincs esélye.
Legjobb esetben hétfőn működő vese látszik és akkor jön az amnio.
Mindenképp írok hétfőn, hogy mi volt.
értem...nagyon szorítok...
remélem minden rendben lesz a babával!!!lelkileg jól vagy ?
nagyon nagyon sajnálom , de ez már biztos?!!!
fogják még vizsgálni a baát ? mi lesz a továbbiakban ?
nagyon sajnálom :S
és mikor lesz a műtét ?
gondolok rátok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!