A cukorterheléses vizsgálat ártalmas? Nem nagyon sok egyszerre az a cukormennyiség? Szerintem 3 nap alatt nem eszek annyit.
"7,5 dkg cukor, az 2 evőkanálnyi kb.
Ezt fél literben kell elolvaszatni, vagyis olyan mintha 1 pohárba 3 kanál cukort tennél....
Ez sok szerinted?"
most lemértem kíváncsiságból. Egy normál, nem púpos evőkanál cukor 1,5 dkg. szóval abban a fél liter vízben 5!! ek cukor van.
A szőlőcukornak más a fajsúlya, mint a répacukornak!
Egyébként meg nem tudom mit aggodalmaskodsz, mindenki leírta, hogy nem ártalmas! Senki nem halt még bele! Ha meg ennyire elvakultan ragaszkodsz a magad igazához, akkor a dokiddal vitatkozz erről...
Felnőtt INBÉ (GDA) értékek 2000 Kcal napi bevitel esetén
Az Európai Unió élelmiszeripari konföderációja (CIAA) által ajánlott INBÉ (GDA) értékek felnőttek számára (nőkre vonatkoztatva)
Energia
2000 kcal
Fehérje
50 g
Szénhidrát
270 g
Cukrok
90 g
Zsír
70 g
Telített zsírsav
20 g
Élelmi rost:
25 g
Nátrium (só)
2,4 g (6g)
Azért a szőlőcukrot szokták jobban szeretni a vizsgálat kapcsán, mert az egyeletesen szívódik fel gyorsan és reális értéket ad.
Viszont nem maga a cukor fogyasztással van a baj. Az téves dolog, hogy az okozna cukor betegséget. Ha egyszer eszel nagyobb mennyiséget nem lesz baja se neked se a babádnak, viszont ha gáz van akkor látni fogod, hogy mi kell változtatni az étkezéseden.
A második tipusú cukorbetegség a helytelen táplálkozás és a mozgás szegény életmód miatt van. A szénhidrát nem méreg mert z a szervezet "üzemanyaga".
Lehet,hogy kicsit sok kedves kérdező,és lehet,hogy azt mondják,hogy fogyasszunk kevés cukrot,de azt arra értik,hogy napi szinten ne együnk sok cukros dolgot!!!Most,hogy egy vizsgálat kedvéért éppen ilyen töményen kell meginni a cukros vizet,az még nem lesz sem rád veszéllyel sem a babára.Egyszeri alkalomról van szó és nem napi szinten kell inni!!!
25+3 hkm
Csak annyit szólnék hozzá, hogy nálunk azt a 3 evőkanálnyi cukrot nem fél liter, hanem másfél dl vízhez adják hozzá:(
Értem én, hogy ez szükséges rossz, de talán humánusabb módot is találhatnának rá.
Most őszintén, ne haragudj meg rám, de ez a vizsgálat egy egyszeri alkalom, nem mindennapos, hogy ártalmas legyen... Én a babám miatt meginnám a dupla cukros löttyöt is..
Egyszer kell meginnod, miért ártana? Majd legfeljebb aznap odafigyelsz, hogy ne legyen több cukor az étrendedben, meg szénhidrát..
De hidd el nem fogsz belehalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!