Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rettegek a szulestol. Altatass...

Rettegek a szulestol. Altatassal lehet szulni? 17hkm

Figyelt kérdés
2013. jan. 25. 17:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

ne félj a szüléstől.jobban jársz ha természetesen szülsz.

engem császároztak farfekvés miatt.gerinc érzéstelenítést kaptam 5x szurtak meg.a másnap a felkelés nem kellemes enyhén szólva. sőt a varrat szedésig a mozgás nagyon nehézkes volt. aztán ugye ott van a 3 napos oxitocin kúra, napi 2,plusz a trombózis elleni napi egy míg bent voltam, és 10 napig itthon. és persze ott van egy heg a bikini vonalamon. a derekam a szuri helyén nagyon faj még mindig, ha bejön a hideg idő.ma reggel is alig tudtam felkelni a fajdalomtól.

a tested 9 hónapig készül a szülésre. örülj a babádnak, ha odakerülsz úgysem a félelemmel leszel elfoglalva.

2013. jan. 25. 22:19
 12/18 anonim ***** válasza:
53%
A császárra bizony indok lehet az anya indokolatlanul erős félelme a természetes szulestol. Mellesleg nem minden esetben döntenek a spirális érzéstelenitest mellett, nálunk pl választani lehetett, hogy altatás vagy érzéstelenites legyen.
2013. jan. 26. 06:31
 13/18 anonim ***** válasza:
35%

én sem azt irtam,hogy minden esetben így van.ez az én esetem.

de láttam azt,hogy aki simán szült,mennyivel könnyebben felépült utána. míg én másnap alig bírtam felkelni.addig a többiek pár órával szülés után sétáltak, nem szorultak segîtségre. a babájukat is könnyebben látták el.

nálunk amúgy nem császároznak azért mert valaki fél. ha nincs nyomós érv pedig nem altatnak.

2013. jan. 26. 07:59
 14/18 anonim ***** válasza:
De lehet ok a rendellenes felelem, csupán pszichiátriai szakvélemény kell hozza es a szulo nő dönthet róla, hogy altatásban vagy érzéstelenitest ker, ha egyiknek sincs ellenjavallata. Engem is megkérdeztek.
2013. jan. 26. 08:26
 15/18 anonim ***** válasza:
Egyebkent engem 12 órával a császár utan felkeltettek- azon kívül, hogy felülni nehéz volt, semmi bajom nem volt, nem voltak fájdalmaim, semmi problémám. Nyilván szerencsés is voltam, pláne hogy a szobatarsam többsége nagyon szenvedett a műtét utan.
2013. jan. 26. 08:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Első körben javasolnám a kineziológust, vagy pszichológust.

A válasz a kérdésedre igen, lehet. Programcsászár. De a császárt is leginkább érzéstelenítéssel végzik. Nagyobb biztonság, ugyanis az altató a babára is hat.

2013. jan. 26. 15:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Altatásban lehetetlen szülni, csak császárral. Azt viszont ne kívánd. A császár egy nagy hasi műtét, és komplikációk léphetnek fel (jóval több, mint természetes szülésnél). Az altatásnak szintén nagyon kellemetlen mellékhatásai vannak. Ma már csak sürgősségi császárt szoktak altatásban végezni, egyébként EDA-t vagy spinális érzéstelenítést alkalmaznak. Viszont EDA-val lehet szülni is, és gyakorlatilag nem érzel fájdalmat. Én azért azt mondom, éld át a szülést teljes "valójában", sokan túléltük már, és nem bántuk meg!!!
2013. jan. 29. 08:21
 18/18 anonim válasza:
Sajnos az én babám császárral született(20 óra vajúdás után), és mivel nem tudták beadni az érzéstelenítőt 5. próbálkozás után sem, és igyekezni kellett, így elaltattak. Most 7,5 hónapos, de a mai napig nem dolgoztam fel. Pótolhatatlan veszteség,hogy nem tölthettem vele az első perceit, most is sírok ahogy ezt leírom, pedig egészséges, minden rendben van vele, legyinteni kellene rá, mindegy elmúlt, de nem tudok. Ne kívánd NEM ÁTÉLNI, én bármit megtennék, hogy visszamehessek az időben, és máshogy legyen, de sajnos nem lehet... :( Hidd el, mire eljutsz odáig, normális szintre mérséklődik a félelmed, és Te is túl leszel rajta, mint annyian mások. Kívánom, hogy átéld, hogy ráteszik mázasan, szoptathasd amilyen hamar csak lehet, és legyél vele az első perctől. Addig pedig nagyon boldog pocakosságot Neked! ;)
2013. jan. 30. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!