Most találtam munkát 6 hós terhesen,2 hét a próbaidő, de a határozatlan szerződés már megvan. Mikor szóljak a babáról, hogy védett lehessek? Létezik ez a dolog még egyáltalán?
Ha a munka a terhes kismamára veszélyes, akkor a munkáltató köteles az állapotának megfelelő munkakört biztosítani, vagy ha ilyet nem tud, akkor felmenteni és fizetni a teljes fizetését.
Egyszerűen nem értem meg, hogy ha valakinek fogalma nincs a témáról, akkor miért okoskodik és hogy mer perekkel dobálózni. Persze névtelenül könnyű hülyeségeket firkálni.
Kedves Kérdező. Új válaszoló vagyok. Egy percig sem szeretnélek bántatni, mert értem, hogy mindent a családod érdekben tettél. DE egyet kell értsek azokkal, akik nem értenek egyet azzal amit tettél. Először is tedd össze a 2 kezed, hogy 2 hét a próbaidőd, ugyanis itt mi felénk én 3 hónap alatt még nem hallottam, a hivatalban 6 hónap.
(Nekem is 3 hónap volt anno, bnőmnek 6) Másodszor a próbaidő után is bármikor kirúghatnak. Azonnali hatállyal megszüntethetik a munkaviszonyod nem megfelelő magatartásra hivatkozva. Beperelheted őket, de az rengeteg pénz és idő, és egy multival szemben sajna esélye sincs az embernek.
Harmadszor arra kérlek képzeld magad a munkáltatód helyébe. Végre találnak valakit, és bumm lelép. Ráadásul, ne adja az ég, kívánom, hogy minden rendben legyen veletek (én is kismama vagyok), DE mi van, ha történik valami, ha nem is nagy dolog, de eltiltanak a munkától és nem tudsz a 34. hétig dolgozni?
Kívánom, hogy minden alakuljon a számításaid szerint, de azt még elmesélném neked, hogy október eggyel kerültem áthelyezéssel a jelenlegi munkahelyemre. Akkor már tudtam, hogy jön a kicsi, de csak a 12. héten szóltam. A közvetlen kollégáim hál' isten nagyon hamar megszerettek ők is és a főnököm is támogat, de így is van aki furcsán néz rám, pedig én 6 hetes, nem hat hónapos voltam akkor.
Azt hittem az előbb már válaszoltál utoljára. Na mindegy. Igen, ez arra vonatkozik, aki már ott dolgozik, de ha a Kérdezőnek lejár a próbaideje, akkor már rá is vonatkozik.
Egyébként én nem kergetem semmibe. Az Ő döntése, az Ő felelőssége. Annak hisz, akinek akar. Ez az oldal anonim, így bárki azt ír, amit akar, még én is.
A lényeg az, hogy tök mindegy, hogy terhes, attól még kirúghatják, csak nyilván másra hivatkozva! A védettség nem szól mindenre, ha nem dolgozol jól, vagy ha nem mész dolgozni, attól még kirúghatnak, mert terhes vagy!
Az viszont igaz, hogy ezt a munkáltatónak kell bizonyítania, na de mibe kerül átírni egy jelenlétit? Vagy megfenyegetni a többi dolgozót, hogy mondják amit ők akarnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!