Mi van akkor ha egyik sincs?
Se apasági se házassági, a szülésnél akkor milyen nevet kap a gyerek?
37 hetes vagyok, de elég körülményes elintézni az apaságit, és az okmány iroda azt mondta ha nem kérem még a gyerek anyakönyvezését szülés után akkor "ráér" az apasági. Most akkor hogy van ez?
Így, ahogy az első írta, a te nevedre kerül, a kórház elindítja a folyamatot!!
De az hogy ráér az apasági?!
Ha nincsenek meg a kicsi okmányai az Államkincstárban sem igényelheted a juttatásokat(anyasági, családi).
Csak hogy a gyermeket anyakönyveztetni kell,már csak azért is,hogy a családit,egyszeri anyaságit,Tgyást-ha dolgoztál,vagy a Gyes-t ha nem dolgoztál,megigényelhesd Rá! Addig a Te családnevedet fogja viselni. Utána ráér az Apuka hogy a nevére vegye!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3 lányos
Én úgy tudom, a gyerkőc anyakönyvezését nem kell kérni,azt a kórház automatikusan elindítja.
Persze utána ráér az apasági,de addig a te neveden lesz a bébi.
Miért körülményes az apasági,csak egy nyilatkozatot kell kitölteni és annyi,nem?
köszi a válaszokat,
a lényeg, hogy miért körülményes. lejárt a személyim amit meg kell csináltatni mert anélkül állitolag nem csinálják meg az apaságit, és nem jo a jogsi hiába fényképes. az apa és az én cimem is más ( a bejelentett) igy az apaságit csak az én cimemen lévő okm.irodában csinálják meg ami meg messze van és nincs lehetőségem elmenni oda most. lehet hogy csak akkor tudok elmenni amikor máér késő. apa van, és a nevére is veszi a bébit, együtt élünk, nincs gond semmivel, csak annyi amit leirtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!