Ha eddig nem, akkor már reménykedhetek abban, hogy nem fog striásodni a hasam?
a mellem a popsim, és a combom egy merő stria, viszont a pocakomon gyönyörű a bőr eddig. ezek el fognak halványulni idővel?
van olyan kismama rajtam kívül aki így repedt, mint én?
Reménykedhetsz és kenegetheted, de bármi lehet. Van olyan ismerősöm, akinek a 40. hét elején egy csíkja sem volt, pár nappal a szülés előtt viszont szanaszét repedt az egész hasa.
Nem lehet ezt tudni előre. A meglévő csíkok persze fognak halványodni idővel.
Sajnos én sem tudlak megnyugtatni. Olvastam, hogy páran csak az utolsó hetekben sriásodnak.
Sőt, hallottam olyan történeteket is, ahol az első terhességnél semmi csíkosodás nem volt, csak a második/harmadiknál.
Nekem az oldalamon volt 3-4 csík végig. Aztán szülés utáni nap vettem észre, hogy az egész combom szét van repedezve. :(
Azóta persze elhalványult, szinte nem is látni, csak ha keresem. :)
Én 39 hetes vagyok és 2 hete reped a bőröm a hasamon eddig semmi!
2.-ik terhességem,elsőnél 1-2 halvány csík volt!
Nekem is csak a mellem, a combom és a hátsóm stírásodott, a hasam nem. Az első terhességnél már a 12. héttől elkezdtek megjelenni (nem is értettem, miért, mert nem is látszott még, hogy terhes lennék), és szülésig egyre több lett, de a hasam kimaradt. Nekem kb. 1 év alatt teljesen kifehéredtek, ha nem barnulok le, akkor szinte nem is látszik (ha lebarbnulok, akkor azért igen, mert az enyém nem barnul); de nem vagyok egy napozós fajta, inkább olyan "100 faktoros krémmel is az árnyékban"-fajta vagyok :)
A második terhességemnél - bár jóval nagyobb lettem - egyetlen egy stírám se lett, és a régiek is maradtak fehérek. Most a harmadikkal vagyok a 22. hétben, szintén nincs stíra...
Szülés napján repedt szét a hasamon a bőr, nem vészesen, de akkor is...
A másodiknál még elég laza volt a bőröm, nem lett új csíkom.
A többinél kopkop megúsztam.
Amíg bent van a baba,simán csíkosodhatsz!
Nekem az elsőnél kb a 36. héten kezdődött, a másodiknál meg az elsőből maradt csíkok továbbrepedtek,majdnem a mellemig. Most már halványodik, de elég viccesen nézek ki.
Én sem tudlak sajnos megnyugtatni :( Már reménykedtem, hogy egy csík nélkül megúszom, de az utolsó 1-2 hétben észrevettem, hogy a köldököm körül bizony lett pár csík...
Máshol (eddig) nem, viszont ott igen, hiába kenegetem.
Azért reméljük neked nagyobb szerencséd lesz :)
39+3 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!