Van köztetek olyan, aki elvetélt még az előtt mielőtt a teszt kimutatta volna a terhességét? Vagy csak megzakkantak a hormonjaim és reménykedhetek? Elsősorban személyes tapasztalatokat várok. Kioktatók kerüljenek!
Ha megfogan a baba, addig nincs semmi tünet, amíg meg nem kezdődik a beágyazódás, ami általában 5-6. napon kezdődik a fogantatás után. A beágyazódás kezdetével már elkezd termelődni a HCG, ezért is van, hogy sok nőnek már a menzesz elmaradása előtt kimutatja a teszt a terhességet. Nagyon gyakori a biokémiai terhesség, amikor nem tudott beágyazódni, de ilyenkor egy nagyon-nagyon halvány teszt szokott már lenni. Általában ilyen esetben rendesen megjön időben vagy pár napos késéssel, ezt még nem is nevezik vetélésnek.
Nem értem a kérdésedben, milyen terhességről lehet szó a ciklus 18. napján, ha akkor kb. csak pár nap telt el a peteérés után, vagy én ezt nem értem. Ilyenkor még nem nagyon lehet vetélés.
A lényeg az, ha vetélésre gyanakszol, ott már ki kell akkor, hogy alakuljon egy akár korai terhesség, hogy megtörténhessen a vetélés, és, ha van terhesség, akkor a tesztnek is már pozitívnak kell lennie, legalább nagyon-nagyon-nagyon halványnak.
Nem nagyon értem ezt a ciklust, de a leírtakból szerintem nem vagy terhes, persze, lehet, én értek félre valamit.
Mindenesetre, ha gyanakszol a terhességre, akkor menj el egy HCG vérvételre, az tuti kimutatja, ha van. Végeznek sok helyen, magán vagy állami laborban is, ha nincs beutalód, sok állami hely labor megcsinálja pénzért, kb. 3000-4000-be kerül.
Sok sikert!
Egyébként ha tényleg elvetéltél, azt vértesztből ki tudják mutatni. Ilyenkore nagyon leesik a HCG és abból látszik, hogy volt beágyazódás, csak nem maradt meg.
Nekem úgy volt, hogy hétfőnkezdődött a vetélés (tudom, mert egy hatalmasat estem akkor), kedd reggel pozitív volt a teszt, csütörtökön a doki már nem látott se petezsákos, se megvastagodott endometriumot és szombat-vasárnap kezdtem el vérezni. Szóval még a tesztem is pozitív volt! A doki a vérvételből mutatta ki egyértelműen, hogy vetélés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!