Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg olyan szörnyű a...

Tényleg olyan szörnyű a terheléses cukor vizsgálat, mint ahogy sokan mondják? Ti, hogy éltétek meg?

Figyelt kérdés
Jövőhéten mennem kell, és ez lesz az első, még nincs tapasztalatom, de sok jót nem hallottam róla!
2013. jan. 18. 17:01
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Amikor a 12. heti vérvételen voltam én is találkoztam olyan kismamával, aki nagyon szenvedett szegény! Nem bírt a löttyel! Sajnáltam is! Azt mondták neki, ha kijön belőle szóljon, akkor csinálnak neki új adagot.
2013. jan. 18. 17:37
 22/49 anonim ***** válasza:

14-es neked hol csinálták,hogy még pisilni sem lehetett :O

Nekem 2X volt már ilyen,de ezt nem tiltották.Az elsőnél nem ihattam,a másodiknál annyit ihattam amennyi belém fért.

2013. jan. 18. 17:39
 23/49 A kérdező kommentje:
Remélem ilyen gondom nem lesz, de ha igen valahogy persze kibírjuk! Ez a legkevesebb... :)
2013. jan. 18. 17:39
 24/49 anonim ***** válasza:
szia.én most voltam kedden.jó nagy kortyokat ittam utána pár korty vizet ihattam.kicsit hányingerm volt de kibírható:)
2013. jan. 18. 17:40
 25/49 anonim ***** válasza:
51%

Nem olyan rossz, én is átéltem már kétszer. Vigyél fél citromot, úgy egész jó íze lesz. Éhes nem leszel, mert ugye telenyomnak cukorral. Nálunk 4szer vesznek vért (éhgyomri, 1, 2 és 3 óra múlva). A második alkalommal nekem ráadásul elkeverték a papírjaim és 9.15-kor hívtak be először, 12.20-kor végeztem. Az már nekem is hosszú volt, de kibírtam :)

Még egy gondolat: sokan túloznak a vizsgálatokról, meg a szülésről. Szerintem nem kéne ijesztgetni azokat, akik még nem élték át. Másrészről pedig nem verseny, hogy kinek volt rosszabb...

2013. jan. 18. 17:47
 26/49 anonim ***** válasza:
Én még nem vagyok terhes (pont emiatt is csinálták), és borzasztó volt :( Nagyon vékony vagyok, de megitatták velem mind a 70 grammot (pedig sok helyen testsúly kg * cukor g-mal számítják), eleve nem vagyok édesszájú, de a végén már marta a torkom a cukor, pedig sok citromot tettem bele. Az utána következő óra rémálom volt, majdnem elájultam, nagyon fájt a fejem, remegtem, piszkosul rosszul éreztem magam. Valószínűleg azért volt ez, mert mint ebből kiderült, inzulinrezisztenciás vagyok, és túllőtt az inzulin, nagyon leesett tőle a cukrom (a terhelt sokkal alacsonyabb lett, mint az éhgyomri), lehet, hogyha nem lenne ilyen gondom, nem viseltem volna ilyen rosszul. Szerencsére ezután, és ha terhes leszek, többet nem csináltatnak velem ilyet, csak zsömlével és tejjel (azt hiszem próbareggelinek hívják). Remélem neked meg sem kottyan majd!
2013. jan. 18. 17:52
 27/49 anonim ***** válasza:
ki lehet birni, én is nagyon tartottam tőle, de nem vészes, vigyél hozzá citromot olyan lesz mint egy nagyon édes limonádé, csak egy kis szédülés volt utána meg a babák beindultak rengeteget mozogtak, inkább a várakozás volt nagyon rossz hogy mikor telik el a két óra
2013. jan. 18. 18:12
 28/49 anonim ***** válasza:

Nem számít, hol csinálják (3 különböző helyen csináltattam már)! Azért nem lehet pisilni, mert akkor a vizeletedben nem lesz reális a 2 óra után mért érték. Érdekes, hogy neked nem mondták.

14-es

2013. jan. 18. 18:21
 29/49 anonim ***** válasza:
28-as, nekem nem néztek vizeletet, csak vért. Nem mondták, hogy nem mehetek mosdóba!
2013. jan. 18. 18:36
 30/49 anonim ***** válasza:

Szia! Hat en is olvastam rola mindenfelet, ugyhogy nagyon nem vartam a 24. hetet....citrommal ES citromlevel felszerelkezve mentem a vervetelre, es felkeszulve arra is, hogy visszajon a lotyi.

Azon kivul hogy suru volt es egy picit langyos(hogy elkeveredjen benne a cukor), a cucc teljesen turheto. Citrommal foleg. Egyszerre felhajtod, kesz, bar a baratnom azt mondta neki lassan elszopogatni volt jobb, mert ugy erezte hogy ha hirtelen issza meg visszajon.

Nekem szerencsem volt, mert kozel lakom igy hazajohettem arra a 2 orara, viszont pontosan kellett visszaernem hogy a 120. percben le tudjak venni a masodik adag vert. Ilyenrol hogy nem lehet vizetinni-pisilni kozben meg nem hallottam, es nem ertem hogyan tudna befolyasolni a meres eredmenyet.... en sem tudom miert kell tulreagalni ezt, nyugodj meg kerdezo, max kicsit kihanyod ha nagyon undorodsz tole, es kapsz masikat:)

2013. jan. 18. 18:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!