Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok és a...

Lexy23 kérdése:

6 hetes terhes vagyok és a párom nem akarja megtartani viszont én igen. Nem tudom h mit tegyek. Ki volt még ilyen helyzetben és mi alapján döntött? Félek az abortusztól h esetleg utána nem lehet több gyerekem.

Figyelt kérdés
2013. jan. 11. 08:03
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
9%
Én totál egyetértek a 37-es válaszolóval! Szinte szóról szóra ugyanezt akartam írni...
2013. jan. 18. 17:50
 42/52 anonim ***** válasza:
7%
Nem akarok bele szólni vagy osztani az észt de ha annyira el akarnád vetetni akkor nem itt kértél volna tanácsot hanem elmentél volna az orvoshoz. Tisztában vagy vele hogy egy gyermeket hordozol a szived alatt egy epró életet. Az meg ostobaság hogy nem lehet apa nélkül felnőni vagy hogy azok akiknek nincs apjuk kevesebbet érnek, kevesebb dolgot érhetnek el az életben, nem lehetnek boldogok. Nekem sose volt apám és mégis felnőttem és sose szenvedtem hiányt semmibe.
2013. jan. 18. 18:54
 43/52 anonim ***** válasza:
53%
Iszonyúan meg fogod bánni, szegénykém. Érzem, tudom.
2013. jan. 18. 18:54
 44/52 anonim ***** válasza:

"már egy ideje együtt voltunk beszéltünk erről és ő mondta h nem akar még gyereket majd ha idősebb lesz olyan 25 éve mert addigra megtudná alapozni a hátteret egy kisbaba számára és ezzel egyett is értettem...." - Kérdező, ez esetben érthetőnek vélem a párod álláspontját is, hisz abban a tudatban működött a kapcsolatotok, hogy Ti ezt a kérdést megbeszéltétek (ahogy az elvárható is, szerintem) és valamiféle egyetértésre, megegyezésre jutottatok. Szóval nem igazán értem, hogy akik oltogatják, milyen alapon teszik, számomra egyáltalán nem tűnik felelőtlen, komolytalan, vagy meggondolatlan embernek az, aki ezeket a dolgokat előre megbeszéli egy kapcsolatban a párjával.

Persze a végső szó a dologban a Tiéd, mert az mondjuk tény, hogy akármennyire is közös a döntés, akár a terhesség és szülés, akár a terhesség megszakítása a nőre ró nagyobb terhet, még ha közösen, egymást támogatva csinálják is végig.

2013. jan. 18. 23:04
 45/52 anonim ***** válasza:

#39 (#37) - tudod, létezik a freudi elszólás írásban is:

Babát

Isten

hapsi

Magadat

Picit

Ugye megbocsájtod, ha ettől az értékrendtől igyekszem távol tartani magam, és egy olyan értékrendet képviselni, ahol ezek egyformán esnek a latba, egyformán fontosak, vagy mind kis betű, vagy mind nagy...

(csak hogy rákérdeztél a negatív vélemény okára - bár nem emlékszem, hogy én nyomogattam-e)

2013. jan. 18. 23:15
 46/52 anonim ***** válasza:
52%
Ja, igen, a te értékrended: ÉN, ÉN, ÉN, ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉN! Én meg ettől tartanám magam távol. Köszi!
2013. jan. 19. 19:33
 47/52 anonim ***** válasza:

Khmmm... az, hogy valakinek a párja, párkapcsolata is fontos, az pont nem ezt jelenti... ha már innen nézzük akkor a "pasi, kapcsolat le van ejtve, mert ÉN, és az Én gyerekem aki Én bennem..." egy sokkalta egoistább álláspontnak tűnik számomra...

De ez itt nem téma, Kérdező szemmel láthatóan gondosan mérlegel, fontos neki a kapcsolata is, meg a terhessége is... felnőtt, önmagáért, a párkapcsolatáért és a terhességéért egyaránt felelősséget érző nő. Szóval szerintem itt minden adott, hogy a Kérdező és a párja tényleg a relatív legjobb döntést hozzák meg a saját helyzetükben, jussanak bármire.

2013. jan. 19. 19:41
 48/52 anonim válasza:
0%
Nehogy elvetesd! Ha meglátja az aranyszőke fürtjeit, biztosan megenyhül majd. Idővel elfogadja majd,hogy apuka lett! Minden nap egy ajándék. Bármikor, bármelyikünkkel történhet valami. Ha lenne egy baleseted,tolókocsis lennél netán, fogná magát és elhagyna. A felnőtt ott kezdődik,hogy felelősséggel viseltetik az adott helyzetben. Ez még nem a legnagyobb tragédia, ha valakinek előbb érkezik meg néhány évvel a gyermeke. Nem szabad a változásokhoz ilyen mereven állni!
2013. febr. 3. 16:33
 49/52 anonim ***** válasza:
Hogy döntöttél?
2013. febr. 3. 17:13
 50/52 A kérdező kommentje:
sziasztok úgy töntöttem hogy megtartom mert nem tudom egyszerüen megölni a gyermekemet....mindent megteszek hogy teljes élete legyen...szerintem jól döntöttem...nem?
2013. febr. 4. 15:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!