Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok és a...

Lexy23 kérdése:

6 hetes terhes vagyok és a párom nem akarja megtartani viszont én igen. Nem tudom h mit tegyek. Ki volt még ilyen helyzetben és mi alapján döntött? Félek az abortusztól h esetleg utána nem lehet több gyerekem.

Figyelt kérdés
2013. jan. 11. 08:03
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
66%
Hát ha neked ugyanaz, hogy pár másodperc alatt vége, vagy órákig szenvedsz, sírsz, majd éhen halsz, akkor oké.
2013. jan. 11. 21:55
 22/52 anonim ***** válasza:
Az előzőnek igaza van. Egyébként egy csecsemő akár napokig is szenvedhet, mire meghal, mert kb. 3 napi energiatartalékkal születnek. Nemcsak éhen halhat, hanem meg is fulladhat, meg is fagyhat pl. Sokkal kegyetlenebb ez, mint amit egy 6-8 hetes embrió érezhet, ha érez. a 20. válaszoló már teljesen begőzölt a témától.
2013. jan. 11. 23:31
 23/52 anonim ***** válasza:
33%

Kedves előző, a <12 hetes embrio BIZTOSAN nem érez fájdalmat. A magyar cikket már betettem a #16-ba, de itt van a teljes tanulmány angolul:

[link]

Egyébként lehet a művi abortusz ellen értelmes és helytálló érveket is felhozni, nem tudom, miért jönnek állandóan ezzel a biztosan nem igaz történettel...

2013. jan. 11. 23:43
 24/52 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Kérdező !

Nagyon nehéz helyzetben vagy, és az igazság az, hogy helyetted senki nem tud dönteni. Nem írod hány éves vagy, milyenek a körülményeid, tanulsz-e, avagy dolgozol, van e családod, számíthatsz e a támogatásukra (mivel ezek szerint a párod nem lesz melletted, ha megtartod). Ezek mind-mind nagyon fontos körülmények, amelyek mérlegelésével csak TE tudsz dönteni, és igen, ennek a döntésnek a felelősségét neked kell vállalnod. Nem tudok, és nem is merek érdemi választ adni neked, de had osszam meg veled a személyes történetemet: 24 évesen ugyanabban a helyzetben voltam mint te, terhes lettem, párom nem vállalta, és elég határozottan tudtomra adta, ha megtartom, akkor semmi, de semmi támogatásra (sem anyagi, sem érzelmi) nem számíthatok részéről. Sőt, miután bejelentettem neki a terhességem tényét, teljesen megszakította velem a kapcsolatot, igazából lehetőséget sem teremtett arra, hogy átbeszéljük a kérdést, ezért egyedül hoztam meg azt a döntést, hogy elvetetem. Igen, elvetettem, ami a mai napig fájdalmas, de úgy voltam vele, hogy nem akarok egy érzelmileg sérült gyereket világra hozni, azon túlmenően, hogy semmi segítségem nem lett volna, semmilyen értelemben. Azt kell mondanom, hogy jól döntöttem, most 32 éves vagyok, rátaláltam egy olyan férfira, aki szeret, megbízom benne, és 12 hetes terhes vagyok. Én is aggódtam, hogy teherbe eshetek e még, de nagyon könnyen, 4 hónapos próbálkozás után sikerült, amellett, hogy naptármódszerrel védekeztünk is, tehát végül is bármikor szívesen fogadtuk volna a jövevényt.

Ezt csak azért meséltem el, hogy lásd más miként döntött, de ne várd senkitől, hogy meghozza a döntést ! Fel a fejjel és mérlegelj, ahogy Neked a legjobb !

2013. jan. 12. 05:08
 25/52 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: Még annyit, hogy ne hagyd, hogy a félelmeid gúzsba kössenek, minden nő kerülhet ilyen helyzetbe ! Ha van egy olyan családtagod, akiben megbízol, akkor vele oszd meg a félelmeidet, de semmiképp ne idegenek (sokszor rosszindulatú) tanácsa alapján döntsél.

Írjál majd, hogy miként alakult, tudd, hogy nem vagy egyedül !

2013. jan. 12. 05:13
 26/52 anonim ***** válasza:
59%

Ezért írtam, hogy maradjunk inkább az inkubátornál! Mert tényleg nem normális, aki kukába dobja a gyerekét! Én csak az anya szempontjából írtam, hogy tök ugyanaz a kettő, ugyanis az anya ugyanazt teszi mindkét esetben, akárhogy is szépítjük. Egyébként nem vagyok begőzölve, ezek tények, de védjétek csak az abortuszosokat, attól még ugyanúgy gáz, amit csinálnak! Nyilván azok védik, akik szintén megtették már, lelkiismeretfurdalás nélkül...

20-as válaszoló

2013. jan. 12. 09:35
 27/52 anonim ***** válasza:

26-os válaszoló !

Mivel nem látsz bele senkinek az egyéni körülményeibe, nincs jogod pálcát sem törni afelett, aki az abortuszt választja !

2013. jan. 13. 04:06
 28/52 anonim ***** válasza:
40%
Gáz az abortusz? Jó, akkor adja örökbe? Te majd örökbe fogadod ugye?
2013. jan. 13. 10:12
 29/52 anonim ***** válasza:
Kérdező megírod, hogy döntöttél?
2013. jan. 13. 10:13
 30/52 anonim ***** válasza:
0%
Még hogy nem érez fájdalmat...könyörgöm, ver a szíve, mindene megvan, csak még fejletlen, kicsi...Néma sikolyt láttátok? Mert lehet homokba dugni a fejünket, de egy abortusz akkor is rettenetes. Gondoljatok bele, mi történik!!!!
2013. jan. 14. 10:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!