Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok és a...

Lexy23 kérdése:

6 hetes terhes vagyok és a párom nem akarja megtartani viszont én igen. Nem tudom h mit tegyek. Ki volt még ilyen helyzetben és mi alapján döntött? Félek az abortusztól h esetleg utána nem lehet több gyerekem.

Figyelt kérdés
2013. jan. 11. 08:03
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
96%
Nagyszerű, hogy ezt leírtad, nem vagy normális. Nem kéne még ilyenekkel is terhelni egy nehéz döntés előtt álló embert. Mindenki tudja, hogy az abortusz egy élet megszakítása, nem kell még nagyobb bűntudatot kelteni az emberben.
2013. jan. 11. 10:42
 12/52 anonim ***** válasza:
79%

En egy ilyen valasztas elott altam a ferjem elhagyott a terhesseg miatt o meg nem akart gyerket.

Ott maradtam munka penz es tamogatas nelkul.

Jol dontottem 24 eve az eletem rendbejott egy ertekes embert neveltem abbol a nem akart magzatbol. Nem bantam meg hogy csak magamra hallgattam.

2013. jan. 11. 11:28
 13/52 anonim ***** válasza:
A kerdezo meg nem irta,hany eves.Ha 25 alatt vagy,akkor siman lehet meg gyereked egy olyan tarstol,aki szinten szeretne,es nagy boldogsagban nevelhetitek fel. Szerintem ebben az esetben gondold at,hogy fel vagy-e keszulve az egyedulallo anyasagra,es tudsz-e sok aldozatot hozni.Ha 25 felett vagy,talan inkabb hajlanek a megtartasra,de csak ha lesz segitseged,es eleg eros vagy!
2013. jan. 11. 11:29
 14/52 anonim ***** válasza:
17%
11-es, fáj az igazság, mi? Direkt írtam le, hátha van visszatartó ereje. Most még dönthet jól. Utólag szembesülni ezekkel a tényekkel, na az a durva.
2013. jan. 11. 12:51
 15/52 anonim ***** válasza:
91%
Nem biztos, hogy ami neked jó döntés az neki is. Ezt el kell fogadnod. Nincs jogod meghozni helyette a döntést, és ha esetleg nem a te "tanácsodat" fogadja meg ahhoz végképp nincs jogod, hogy ítélkezz. Visszatartó ereje? Már bocs, de több okból is lehetetlen a kis történeted. Csak gondolj bele.
2013. jan. 11. 12:54
 16/52 anonim ***** válasza:
47%

#10-es, az "igazságoddal" az a baj, hogy NEM IGAZ. N.b. az "orvos-ismerősöm mesélte"-vel szemben ez esetben a Brit Királyi Szülész-Nőgyógyász Kollégium vizsgálatai állnak, aminek a summája itt van magyarul:

[link]

Egyszerűen felháborítónak tartom - Kérdező döntésétől teljesen függetlenül - ahogy a t. "magzatvédők" semmiféle hazugság-terjesztéstől meg lelkiismereti terrortól sem riadnak vissza a céljuk elérése érdekében. Tiszteljük már meg annyira a problémával küzdő kérdést feltevő embertársunkat, hogy az igazat, és csakis az igazat... és segítjük a döntésében, nem befolyásolni, manipulálni akarjuk.

2013. jan. 11. 13:58
 17/52 anonim ***** válasza:
36%

Ja, és kérdező, meddőségi kockázata a mai műtéti technikák mellett 1-2 abortusznak nincs igazán. Koraszülési kockázata van, a minden gondosság mellett esetleg mégis megmaradó méhszáj-elégtelenség miatt, ha elfogadjuk Czeizelék adatait, ez kb 150-300 nőt érinthet évente, ilyen a gyakoriság. (a fogamzásgátlás helyett abortuszra visszajárók az egy másik kategória, ott már van meddőségi kockázat is, de gondolom, az téged nem érint)

Egyébként teljesen korrekt tájékoztató a Szent Imre kh. nyugalmazott nőgyógyász főorvosa (Rákóczi prof) tollából:

[link]

Minden abortuszt érintő kérdésre benne van a korrekt válasz pár évtized szakmai tapasztalata alapján.

2013. jan. 11. 14:12
 18/52 anonim ***** válasza:
74%
Felsír mi, b...meg! Húúú, de ideges leszek az ostoba emberektől! A hang kiadásához érett tüdő, kifejlett hangszalagok szükségesek és LEVEGŐ. Az abortált magzat tüdeje tele van vízzel és neki nem szívják ki az orvosok az orrát, mint az érett babákét, tehát ez csak egy sokkoló baromság. Egy 6-8 hetes embrió nem is tudna egyedül lélegezni! Gondoljatok pl. egy 30 hetes koraszülött csecsemőre, még ő is kap légzéstámogatást!
2013. jan. 11. 15:14
 19/52 anonim ***** válasza:
53%
Ha nem akarod elvetetni ne tedd, egy életre megbánnád, és lehet hogy idővel a párod is megbékül a helyzettel. Ha meg nem akkor se kell elkeseredni, nagyon sokan nevelik egyedül szeretetben a gyermeküket. Közhely hogy férfi nélkül nem lehet gyereket nevelni, nehéz ugyan de nem lehetetlen. Ráadásul pasiból lehet még száz, gyermeket már nem lesz ugyan az. Másik lehet abból is de az nem ugyan az lesz. Egy gyereket nem lehet pótolni.
2013. jan. 11. 17:13
 20/52 anonim ***** válasza:
21%

Nem nagyon akarok ebben állást foglalni, ez inkább OFF lesz: már bocsi, de mitől is jobb az abortusz annál, mint ha kukába dobja? Ugyanaz a kettő: eldobja magától, megöli, vagy fogalmazhatunk több féle képpen is. Ne szépítsük már az abortuszt! (Sőt, ha a kukába dobja, legalább van esélye a babának, hogy valaki rátaláljon, és felnevelje. Jó, tudom, ez kicsit morbid, maradjunk inkább az inkubátornál!)

No comment...

2013. jan. 11. 18:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!