Mai napon voltam vizsgálaton. Megállapította az orvos,hogy 7hetes vagyok. Ez oké. De tényleg csak ennyi van az első vizsgálaton? Bementem,megkrdezte meg akarom-e tartani. Felfeküdtem az asztalra,elméletileg hüvelyi uh-t végzett... utáána kitapogatta. Elment kezetmosni,azt mondta felöltözhetek. Kijöttem az öltözőből,és adott egy papírt,menjek el a védőnőhöz. Bocsánat első terhességem. Ilyenkor nem kellene valamiféle hasi ultrahangot csinálni,hogy megtudjuk hogy mekkora a "baba"? vagy..bocsánat,nem tudom hogy megy. Én csak azt szoktam látni,hogy írják itt a lányok,hogy 8hetes és crl:10mm ... stb. Szóval szerintetek menjek másikhoz?
Hát akkor elég futószalag. Egy sztk-s dokitól ezt kapja az ember, de a magán lehetne kedvesebb. Még 1x menj el tényleg hozzá, aztán ha akkor se mond 1-2 bővebb információt, keress egy másikat inkább. Amúgy az h hüvelyit csinált az nem rossz, első 12. hétig majdnem mindenhol hüvelyi uh-van, mert úgy jobban látszik a magzat :)
2013. jan. 9. 17:15
12/24 anonim válasza:
Igen, ez teljesen normális. Volt hüvelyi uh, kaptál papírt hogy 7 hetes a babád, és majd menned kell a védőnőhöz, ő ad azért bővebb felvilágosítást. :)
2013. jan. 9. 17:17
13/24 A kérdező kommentje:
Jólvan köszönöm a válaszokat! :) Csak a méretét hiányoltam :(
2013. jan. 9. 17:20
14/24 anonim válasza:
Ennyi ez első, nem kell orvost váltanod. Az sztk-ban úgy ledrálnak, hogy csak pillázik az ember. Majd mondja a vérvételt a következő UH után. De különben a háziorvos adja a beutalót a vérvételre. Elmész a házidokihoz, s megírja. Én nem megyek vérvételre se meg védőnőhöz sem, csak ha 12 heti UH-n is minden ok. Mert legutóbb akkor sajnos nem élt a magzat. Ezt mondtam is a nődokinak, mondta, hogy semmi gond, elég akkor is. Tegnap töltöttem a 10 hetet.
2013. jan. 9. 17:24
15/24 anonim válasza:
Ja a CLR-t én onnan tudom (30,4mm a 9+3 naposom :) ) , hogy kértem UH képet, és azon rajta van.
#14 voltam
2013. jan. 9. 17:25
16/24 anonim válasza:
Ma 17:24! Megcáfolnálak . Az sztk-s futószalag PONT iylen, ahogy a kérdező írja. Nem másabb darálás, pont iylen. Terhes? Megtartja? Uh, van-e szívhang, oké, mehet, jelentkezzen x hét múlva ha nincs panasz, papír, viszlát.
És nem minden helyen háziorvos ad beutalót a vizsgálatokra!! Ez területenként különbözik. Van ahol ő, van ahol a védőnő. Nekem pl. maga a doki írta. Az sztk-s.
2013. jan. 9. 17:28
17/24 anonim válasza:
Kedves 17:28 pont ezt írtam.. Hogy az sztk-ban ledarálják az embert. Vmit félreértettél, pedig egyértelmű.
Azt, hogy nem mindenhol a háziorvos a beutaló, ezt akkor rosszul tudom sorry. :)
17:24 voltam
2013. jan. 9. 17:33
18/24 A kérdező kommentje:
Pont ezaz,hogy diekt ezért kértem hozzá időpontot,mert ő a bajcsy korház szülész, nőgyógyász főorvosa,és nénikém ajánlotta nekem,ő is nála szült. Még azt se mondta,hogy minden oké-e,van e szívhang. Nagyot csalódtam benne. Mindegy,hisz a szakmai tudása a rendkívüli,nem a kedvessége. De azért kevésbé éreztem volna magam kínosan,ha legalább mosolyog egyet :/
2013. jan. 9. 18:26
19/24 anonim válasza:
Nekik ez baromira rutin. Engem is nagyon zavar, de ez van. A maszekot nem tudom megfizetni, így barátnőktől kérdezem, mikor mit egyenlőre. Nálam az első kérdése az volt, hogy "Megtartja? " ... Na hagyjuk, majd lefordultam a kezelőszékről.. 33 éves vagyok, első terhesség. Ennek meg ez az első kérdése. :O :-/
17:24 voltam
2013. jan. 9. 18:29
20/24 A kérdező kommentje:
Nekem is ez volt az első kérdése. Bár én még nagyon fiatal vagyok, tehát érthető.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!