Mai napon voltam vizsgálaton. Megállapította az orvos,hogy 7hetes vagyok. Ez oké. De tényleg csak ennyi van az első vizsgálaton? Bementem,megkrdezte meg akarom-e tartani. Felfeküdtem az asztalra,elméletileg hüvelyi uh-t végzett... utáána kitapogatta. Elment kezetmosni,azt mondta felöltözhetek. Kijöttem az öltözőből,és adott egy papírt,menjek el a védőnőhöz. Bocsánat első terhességem. Ilyenkor nem kellene valamiféle hasi ultrahangot csinálni,hogy megtudjuk hogy mekkora a "baba"? vagy..bocsánat,nem tudom hogy megy. Én csak azt szoktam látni,hogy írják itt a lányok,hogy 8hetes és crl:10mm ... stb. Szóval szerintetek menjek másikhoz?
Ha a dokinak van uh-ja, akkor csinál uh-t, ha nincs akkor nem:)
Első két terhességemnél nekem csak a 12 hetes volt az első uh.
Most a harmadik már kacifántosabb, mert spirál mellett fogant és nem biztos, hogy egsészséges. Szóval most már 4 hetesen volt elsőzör és hetente kellett mennem.
Kétlányos 23hkm.
2013. jan. 9. 17:06
2/24 anonim válasza:
Az első alkalommal, mindegy, hogy első baba vagy az ötödik, kell hogy csináljon egy hüvelyi uh-t, azon keresztül megnézi, hogy minden rendben van-e, a korának megfelelőek-e a baba/magzat méretei. És utána küld védőnőhöz, aki majd a súlyodat, magasságodat és az adataidat felveszi a terhes kiskönyvbe. Ha jól emlékszem csak ezek vannak az első alkalommal. Ja, meg talán vérvételre kell elküldenie.
2013. jan. 9. 17:07
3/24 anonim válasza:
Elméletileg hüvelyi UH? Azt azért érzi az ember ;)
Azért nem csinált hasit, mert a hüvelyin több látszik, amikor ilyen picike még.
Ha megbízol benne, türelmes, nem durva stb. akkor maradj. Egyébként én megvárnám a köv. vizsgálatot, ha akkor is fura akkor dobbantanék.
4/24 anonim válasza:
A legelején én sem kaptam semmit az orvosomtól, csak szóban mondta, hogy mekkora a petezsák...stb. Ilyenkor azért még olyan nagyon sok dolgot nem tud megállapítani, még korai. Az a jó, ha hüvelyi UH-ot csinált, azzal jobban látszik, mint a hasin ilyen korán.
5/24 anonim válasza:
Ez milyen doki? Magán vagy sztk-s?
Elméletileg csinált hüvelyit vagy tényleg?
2013. jan. 9. 17:09
6/24 anonim válasza:
Ez normalis. A legtobb no nem az SZTK orvoshoz akar jarni terhesgondozasra, igy csak megallapitja a terhesseget. A vedono ad kiskonyvet, te meg valasztasz magadnak orvost - ha akarsz.
2013. jan. 9. 17:10
7/24 A kérdező kommentje:
Nem küldött el vérvételre. A papíron ennyit ír: Terhesség bizonyított. Grav.s :7 portió folytatásában nagyobb puhább uterus afv-ben,szabad környezet.
Nem mondta,hogy minden oké-e . Igazából semmit sem. :(
2013. jan. 9. 17:10
8/24 anonim válasza:
Elöször hüvelyit csinál, de a papírodra csak írt valamit amivel igazolod a terhességet a védőnőnél?!
2013. jan. 9. 17:11
9/24 A kérdező kommentje:
Bocsánat a megfogalmazásért. Igen csinált hüvelyit,csak olyan gyors volt,hogy kettőt pislogtam kb. Magán orvos volt,nem sztk-s. Volt ultrahangja,de nem csinált. Ezért kérdeztem tőletek,menjek másikhoz,vagy tényleg csak ennyi lenne az első vizsgálat :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!