Mennyi pénzből éltek meg egy-esetleg több gyerekkel?
Ne haragudjatok, nem akarok senki pénztárcájába turkálni, csak érdekelne hogy mennyi a szülők fizetése és abból mennyire lehet megélni egy vagy több gyerekkel. Mi a férjemmel jelenleg 230eFt-ot keresünk, ebből kapásból 42e a hitel (hálisten forint alapú és fix) amit még 14 évig fizetünk a családi házunkra. A maradékból számlák, autó fenntartás stb... És hó végén szinte nem marad semmi. Igaz, a férjem dohányzik sajnos...
Ha elmegyek gyedre akkor kb 30000Ft-al kevesebbet fogok keresni, így kicsit bevagyok parázva hogy mi lesz... A férjem azzal jött nekem hogy mossam a babára a pelenkát mert nem lesz havi 20.000ft-unk pelenkára... Ti hogy jöttök ki a fizetésetekből???
"A férjem azzal jött nekem hogy mossam a babára a pelenkát mert nem lesz havi 20.000ft-unk pelenkára..."
Nálunk 15-ből kijön a pelenka ikrekre, pedig Pampers-öt és Liberót használunk...
Amúgy számolja ki azt is, hogy mennyi víz, mosószer és áram fogy azzal, ha mosod a pelenkákat...
Idő előrehaladtával jóval kevesebb a pelenka költség.
1 évesnek már elég napi 4-5 pelenka, ha nem egy fosós féle:D
Az 1,5 max 2 csomag pelenka. Libero kuponokkal, mindennel együtt max 10 e ft/hó.
Arra nem válaszolnék, hogy mennyi a havi bevételünk, kiadásunk, mert elég sok mindkettő.
3. babát várjuk. Relatív, hogy ki mennyiből él meg, kinek mi az igénye, mennyi luxust, bármit költ a gyerekére. Időközben is változhatnak a dolgok. Kinőtt ruhákból is lehet havi bevételre szert tenni, okoskodni a pénzzel.
Mennyi a bagóköltségetek? Nálunk mondjuk semmi ilyenre nem költünk, de párom csak színhúst eszik-színhússal, a gyerekek is. Szóval nagyon sokmindentől függ itt a megélhetés.
Mi az első babánkat várjuk. Havi bevételünk 200 ezer körül mozog. Hitel nincs. Autó hála Istennek nincs.
Számlák: (télen) 40 ezer.
Megtakarítás: 10 ezer.
Internet /tv/ telefon: 10 ezer.
Bérlet: 10 ezer.
Kb. így 130-140 ezer marad kajára, babára, ruhákra. Ha jön a baba, havi + 40 ezer bevételünk lesz. Úgyhogy egy gyerkőccel simán nem lesz gond.
Köszi a válaszokat! Igen, az a +40e engem is érdekelne! :)
Köszönöm a pelenka felvilágosítást, így már tényleg nem olyan vészes ha végig gondolom. A férjem sajnos napi 1 dob cigit szív el.
Mi kb 130-150ezerből élünk meg.Nagyszüleim házában lakunk,nem albérlet és nem is saját ház.
Rezsi: 40-45e
Kaja: 40-50e
Cigi: 7-8e (férjem cigizik csak, és tölti a cigit)
Kisfiunk:Pelus+popsitörlő: 7-8e (2,5éves)
Ruha: azt mindig folyamatosan vesszük, nagyrésze használt.
Amúgy a férjed elég érdekesen gondolkozik:S Ő cigizhet,te most a pelust.Én visszavágnék neki, tudod mit akkor te meg töltöd a cigit!!Én meg mosok pelust.Hidd el nem fog többet egy szót sem szólni!!
Nálunk ha valamire nem jutott pénz, akkor is az első a kisfiunk volt.Illetve most is.
Azért itt jó jövedelmek vannak.De jól írta egy anyuka, sokat számít ám kinek mi a luxus.Lehet valakinek az a havi 1x-i rántott hús,valaki meg megcsinálhatná akár naponta is.
Sziasztok!
Elképedek némelyik összegtől. Többen is írtatok rezsikiadásként 20 meg 40.000 Ft-okat.Az meg hogyan lehet? Mekkora lakásban? Ezekben benne van a víz, csatorna, villany, fűtés, szemétdíj vagy hasonló?, + TV,internet??? - mert akkor óriási különbségek vannak lakásonként.
Rezsi nálunk:
villany 5-6000
fűtés: 0-15000
víz, melegvíz: 10-12000
internet+tv: 10000
telefon: 5000
közös költség: 17000
összesen: 47-65000
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!