Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi pénzből éltek meg...

Mennyi pénzből éltek meg egy-esetleg több gyerekkel?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, nem akarok senki pénztárcájába turkálni, csak érdekelne hogy mennyi a szülők fizetése és abból mennyire lehet megélni egy vagy több gyerekkel. Mi a férjemmel jelenleg 230eFt-ot keresünk, ebből kapásból 42e a hitel (hálisten forint alapú és fix) amit még 14 évig fizetünk a családi házunkra. A maradékból számlák, autó fenntartás stb... És hó végén szinte nem marad semmi. Igaz, a férjem dohányzik sajnos...

Ha elmegyek gyedre akkor kb 30000Ft-al kevesebbet fogok keresni, így kicsit bevagyok parázva hogy mi lesz... A férjem azzal jött nekem hogy mossam a babára a pelenkát mert nem lesz havi 20.000ft-unk pelenkára... Ti hogy jöttök ki a fizetésetekből???

2012. dec. 6. 13:36
1 2 3
 11/26 Golan Trevize ***** válasza:

"A férjem azzal jött nekem hogy mossam a babára a pelenkát mert nem lesz havi 20.000ft-unk pelenkára..."

Nálunk 15-ből kijön a pelenka ikrekre, pedig Pampers-öt és Liberót használunk...

Amúgy számolja ki azt is, hogy mennyi víz, mosószer és áram fogy azzal, ha mosod a pelenkákat...

2012. dec. 6. 14:48
 12/26 anonim ***** válasza:
A pelust dm-ben veszem. Egy csomag libero 5000ft. Ebből lejön 25% joker kedvezmény és 15% blokk végi kedvezmény. Így 3200 egy csomag pelus. Darabja 38ft (4es méretet veszek, 84 van egy csomagban, de a kisebb méretek csomagjaiban több van ugyanennyi pénzért). Úgy 130db pelus fogy egy hónapban. Az elején 200 fogyott. Ha felszorzom, 5000ft-ra jön ki egy havi pelenka. Remélem érthetően írtam le :) Újszülött méretből meg olyan 33-34ft/db árat lehet számolni.
2012. dec. 6. 14:57
 13/26 anonim ***** válasza:

Idő előrehaladtával jóval kevesebb a pelenka költség.

1 évesnek már elég napi 4-5 pelenka, ha nem egy fosós féle:D

Az 1,5 max 2 csomag pelenka. Libero kuponokkal, mindennel együtt max 10 e ft/hó.

Arra nem válaszolnék, hogy mennyi a havi bevételünk, kiadásunk, mert elég sok mindkettő.

3. babát várjuk. Relatív, hogy ki mennyiből él meg, kinek mi az igénye, mennyi luxust, bármit költ a gyerekére. Időközben is változhatnak a dolgok. Kinőtt ruhákból is lehet havi bevételre szert tenni, okoskodni a pénzzel.

Mennyi a bagóköltségetek? Nálunk mondjuk semmi ilyenre nem költünk, de párom csak színhúst eszik-színhússal, a gyerekek is. Szóval nagyon sokmindentől függ itt a megélhetés.

2012. dec. 6. 15:02
 14/26 anonim ***** válasza:

Mi az első babánkat várjuk. Havi bevételünk 200 ezer körül mozog. Hitel nincs. Autó hála Istennek nincs.

Számlák: (télen) 40 ezer.

Megtakarítás: 10 ezer.

Internet /tv/ telefon: 10 ezer.

Bérlet: 10 ezer.

Kb. így 130-140 ezer marad kajára, babára, ruhákra. Ha jön a baba, havi + 40 ezer bevételünk lesz. Úgyhogy egy gyerkőccel simán nem lesz gond.

2012. dec. 6. 15:24
 15/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, megkérdezhetem, hogy az a +40e a babához kapcsolódik? Azaz azért kapjátok, mert ő lesz?
2012. dec. 6. 15:27
 16/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Igen, az a +40e engem is érdekelne! :)

Köszönöm a pelenka felvilágosítást, így már tényleg nem olyan vészes ha végig gondolom. A férjem sajnos napi 1 dob cigit szív el.

2012. dec. 6. 15:41
 17/26 anonim ***** válasza:
Szerintem a plusz 40ezer az a gyes+családi akar lenni.
2012. dec. 6. 15:47
 18/26 anonim ***** válasza:

Mi kb 130-150ezerből élünk meg.Nagyszüleim házában lakunk,nem albérlet és nem is saját ház.

Rezsi: 40-45e

Kaja: 40-50e

Cigi: 7-8e (férjem cigizik csak, és tölti a cigit)

Kisfiunk:Pelus+popsitörlő: 7-8e (2,5éves)

Ruha: azt mindig folyamatosan vesszük, nagyrésze használt.

Amúgy a férjed elég érdekesen gondolkozik:S Ő cigizhet,te most a pelust.Én visszavágnék neki, tudod mit akkor te meg töltöd a cigit!!Én meg mosok pelust.Hidd el nem fog többet egy szót sem szólni!!

Nálunk ha valamire nem jutott pénz, akkor is az első a kisfiunk volt.Illetve most is.

Azért itt jó jövedelmek vannak.De jól írta egy anyuka, sokat számít ám kinek mi a luxus.Lehet valakinek az a havi 1x-i rántott hús,valaki meg megcsinálhatná akár naponta is.

2012. dec. 6. 15:57
 19/26 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Elképedek némelyik összegtől. Többen is írtatok rezsikiadásként 20 meg 40.000 Ft-okat.Az meg hogyan lehet? Mekkora lakásban? Ezekben benne van a víz, csatorna, villany, fűtés, szemétdíj vagy hasonló?, + TV,internet??? - mert akkor óriási különbségek vannak lakásonként.

2012. dec. 6. 16:37
 20/26 Golan Trevize ***** válasza:

Rezsi nálunk:

villany 5-6000

fűtés: 0-15000

víz, melegvíz: 10-12000

internet+tv: 10000

telefon: 5000

közös költség: 17000

összesen: 47-65000

2012. dec. 6. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!