Hogy bírtátok az Asperger gyanú és a diagnosztizálás közti időszakot? Figyelembe vette a bölcsi, ovi, hogy esetleg másképp kellene foglalkozni a gyerekkel mert auti gyanús?
4 éves fiam Apserger gyanús! A hónap végén megyünk a Vadaskertbe eslő körre... Nagyon nehezen viseljük a várakozást, mert az óvoda napi szinten érezteti velünk, hogy nincsenek rendben a dolgok!
Szeptemberben lett ovis (bölcsis is volt). Egy hét után jelezték az óvóvnők, hogy valami nem stimmel! Napi szinten kapom meg, hogy a fiam más, nem olyan mint a többi gyerek, de minden áron rá akarják húzni azokat a szabályokat, ami a többire is vonatkozik, holott ők is úgy látják hogy Aspergeres... Egyszerűen nem tudom mitévő legyek! Papír nélkül mindenhol falakba ütközök, viszont addig egy rémálom az óvoda!!!
Akinek menet közben lett diagnosztizálva az aspi a gyerekénél mennyire volt alkalmazkodó az ovi a diagnózisig? Ti hogy bírtátok???
Bölcsibe nem szóltak? bár három éves korig sok minden életkori sajátosság, ami lehet autisztikus tünet is egyben. Hát én is ettől félek, hogy egyszercsak az én kisfiamra is rámondják... Nekem másfél éves a kisfiam, magánbölcsibe jár, a múlt héten mondták, hogy ok nélkül földhöz vágta magát...
Elvileg ha benne van az ovi alapító okiratába az autista gyerekekkel való foglalkozás, akkor nem szabadna problémát csinálniuk.
Kitartás, az autista gyerekek nem betegek. Az autizmus egy életforma. Nagyon szerethetőek.. Ha az enyimről kiderül, hogy az, akkor még jobban fogom szeretni.. Bár így is nagyon szeretem:)
Volt már apsergeres gyerek ebben az oviban, úgyhogy elvileg tudják hogy kell(ene) kelezniük a helyzetet.
Már szinte minden nap mondom nekik, hogy nemsokára kiderül, hogy mi a helyzet, addig legyenek türelemmel feléje és próbálják meg kicsit jobban tolerálni a dolgokat!
De sajnos 95%-ra merem mondani hogy az! Pénteken kaptam a kezembe a bölcsi pedagógiai véleményét a fiamról, hát vagy negyed óráig bőgtem! Nagyon ütős volt...
3 éves múlt amikor elvittem nevelésibe, amit semmit sem ért, meg sem említették ezt a lehetőséget, pedig vázoltam nekik a helyzetet.... A bölcsiben is voltak gondok, de ott alkalmazkodtak hozzá a gondozónők, az oviban ütött ki nagyon a dolog, mert ott már nem engednek a szabályokból... :(
Elég sok mindent írt, két A4-es oldal... Igazából a mániáit írt le, hogy nem lehetett nyitva mellette egy ajtó sem, csak egy WC-én volt csak hajlandó pisilni, egy mosdóban kezet mosni, nem mindegy milyen sorrendben adták rá a cipőt, meg ilyenek. Aztán meg hát nálunk erős szocializálódási gondok is vannak! Nem játszik más gyerekkel, ha olyan kedve van, akkor nagyon agresszívan el is zavarja őket... Ha valami nem sikerül vagy nem úgy történik ahogy ő akarja, akkor sikít, visít, üvölt... De ez nem hiszti, inkább ilyen dühkitörés! :( Nagyon nehéz kezelni még nekem is, a bölcsiben meg nehezebb volt. Most az oviban meg még annál is nehezebb, mert dupla annyi gyerek van és sokkal több szabály!
Csak az egyik óvónő ilyen vaskalapos, csak az a baj,hogy ő az idősebb és úgy vettem észre, hogy a fiatalabb meg megy utána... Az a fajta ember, aki megmutatja hogy ő aztán pedagógus ám és akkor is az lesz amit ő mond! Most egyenlőre hagyom a dolgokat, mert nagyon nehezen tolerálja a változásokat a fiam, ha nem muszáj nem rángatom! Próbálok rájuk hatni, de ha meglesz a diagnózis és nem úgy állnak a dolgokhoz akkor átviszem máshova.
miből gondolod, hogy aspergeres, van egyéb tünet is?
bocs, hogy offolok, de én meg már lesem a tüneteket a kérdésekben, hogy a fiamat analizáljam :S
nekünk pár nap múlva fog kiderülni, hogy autizmus avagy nem, 1 éve van a gyanú :SSS
hát ez ilyen sajnos, meg kell szokni :( de tudod mi a borzasztó? Hogy a fiad pont ilyen marad akkor is ha a vadaskert leírja egy papírra, hogy autista és akkor is ha azt írja, hogy nem az! Tehát én azt mondom, hogy az "ítélettől" függetlenül keresni kell neki egy másik ovit mert ha már itt ki vannak bukva és nem bírnak vele, akkor mi változik pár hónap múlva?
mik azok a dolgok amik nem mennek neki az oviban? maga a napirenddel van gondja, hogy meg van fixen, hogy mikor mi van és a kis fejében meg egy másik napirend szerint tenné a dolgokat?
ha erről van szó akkor speciális ovin is elgondolkodhatsz, én is most ezeket néztem. barátnőm autista gyanús kisfia ilyenbe jár, nagyon dicséri, olyannyira bejött nekik, hogy hétvégén is az ovi napirendjét kell követniük, különben jönnek a dühkitörések. ez kis létszámú csoport ami azrt is sokat számít mert rugalmasabban tudnak a gyerekekhez hozzáállni, több idő jut rájuk, ráadásul fejlesztést kapnak a gyerekek.
sok kitartást kívánok nektek!
Kedves 8-as válaszoló!
Te mi alapján gyanakodsz? Én is gyanakszom, hogy a másfél éves kisfiam picit más, mint a többi. Nem szereti a szabályokat, a gyere ide-n kívül más utasítást nem teljesít. De tart szemkontaktot, sokat mosolyog és nevet, és ölelgeti a vele egykorúakat... Ő is szereti ki-be csukogatni az ajtókat. Na most akkor ez már gyanús?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!